Četvrtak, 05.04.2012.

13:23

Beogradski maraton 22. aprila

Jubilarni 25. Beogradski maraton održaće se 22. aprila, a organizatori su najavili da očekuju da će u Trci zadovoljstva učestvovati oko 25.000 rekreativaca.

Izvor: B92, Beta

Default images

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić ocenio je da je jubilej prilika da se naprave analize šta je urađeno, kao i planovi za budućnost.

"Mislim da je veliki uspeh što smo sa velikim brojem ljudi došli do 25. Beogradskog maratona. Zajedno smo uspeli da održimo događaj koji je u međuvremenu postao simbol Beograda", rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, Beogradski maraton je vrhunski sportski događaj, koji na različite načine promoviše Beograd i Srbiju.

"Ove godine promoteri maratona biće olimpijci Srbije. Ubeđen sam da je to dobar potez. U ovom trenutku ima ih 56 i šest tenisera, koji prema rangu na ATP i WTA listama imaju pravo učešća", rekao je Nikolić.

On je dodao da je "ovo godina jubileja", jer se održava 25. Beogradski maraton, 30. olimpijske igre, a sportisti Srbije idu ka 100. medalji na Olimpijskim igrama.

"Beogradski maraton je na listi MOK-a kao događaj na kojem atletičari mogu da se kvalifikuju za London. Prošle godine sedam maratonaca je osvojilo normu", rekao je Nikolić i dodao da je veoma dobro što već sada 13 atletičara Srbije računa da ide na Olimpijske igre.

Ove godine manifestacija će se održati pod sloganom 'Možemo svi', a kao i ranije sedam dana pre Beogradskog maratona trčaće se Dečiji maraton u Zoološkom vrtu.

Beogradski maraton održaće se pod pokroviteljstvom Skupštine grada, Ministarstva omladine i sporta, Atletskog saveza Srbije i UNICEF-a, dok će dnevni list Kurir biti sponzor Trke zadovoljstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

9 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

14 h

Podeli: