Utorak, 03.04.2012.

10:47

Uhapšeno 80 članova "Okupirajmo"

Policija u San Francisku uhapsila je skoro 80 demonstranata ogranka pokreta "Okupirajmo" koji su zauzeli praznu zgradu u kojoj su nameravali da ostanu.

Izvor: Tanjug

Default images

"San Francisko kronikl" je izvestio da su policajci u opremi za razbijanje demonstracija upali u dvospratnu zgradu noćas oko jedan sat posle ponoći, pošto su probili barikadu koju su aktivisti postavili. Policija je saopštila da u intervenciji niko nije povređen.

Zgrada je u vlasništvu katoličke nadbiskupije San Franciska i nedavno je bila korišćena kao centar za muzičko obrazovanje, a demonstranti su u nju ušli u nedelju nakon što su u blizini održali skup i protestnu šetnju.

Aktivisti smatraju da zgrada treba da se koristi kao zdravstveni centar i u obrazovne svrhe. Zauzimanje ove dvospratnice prva je velika akcija ogranka pokreta "Okupirajmo" u San Francisku otkako je u decembru uklonjen njegov kamp na doku Embarkadero.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: