• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajatović za patriotizam na pijedestalu

Srbiji je danas potrebna socijalna pravda, odgovorni, državotvorni ljudi i da se reč patriotizam vrati na pijedestal, poručio je potpredsednik Socijalističke partije Srbije Dušan Bajatović.

Prva sfera interesovanja partije čije ideje deli i zastupa su građani Srbije koji žive od svoga rada i koji ne bi smeli ponovo da budu "plen nekih neprincipijelnih dogovora", istakao je Bajatović u intervjuu Tanjugu.

"Hajde da vidimo da li je aktuelna srpska politička elita u stanju da iznedri predizbornu kampanji koja je utakmica pozitivnih ideja, a ne političkog pljuvanja, laži i spinovanja", reči su Bajatovića zainteresovanog da vidi "ne koliko će stranke uložiti u kampanju, nego koliko će građani uložiti i u koje stranke".

Socijalisti žele, dodao je, društvo jednakih šansi - da se leče bolesni, školuju pametni i vladaju najbolji, uveren da stvari ne zavise od Vašingtona, Brisela i Moskve već od toga kako ćemo se sami organizovati.

"Šta je problem Srbije", pita Bajatović i odgovor vidi u sledećem odnosu snaga "jedan radnik, jedan administrativac, jedan penzioner".

"Što bi rekli partizani "o, zar se i to može...", slikovit je Bajatović, uz poruku da se taj problem Srbije mora promeniti u korist radnika i seljaka koji žele da stvaraju, a u čemu im može pomoći SPS sa "dokazanom kadrovskom bazom spremnom da preuzme odgovornost na nacionalnom, ekonomskom, socijalnom i političkom planu".

Uveren da će i naredna vlada biti koaliciona, manja ali efikasnija, "iskreno se nada" da u njoj odnosi neće biti "toliko komplikovani, pa i pomalo teški kao što su bili u prthodnoj vladi usled previše kompromisa zbog učešća, praktično, 11 partija od kojih je svaka napravila svoj "feud".

O departizaciji i društvenoj odgovornosti, "top temi" predizborne kampanje, kaže da ne vidi ko bi mogao da takvu ideju ne podrži.



Pita ko je branio bilo kome da postavlja stručne kadrove i do sada na čelo firmi i ima fer odnos u priči o konkursima?!

Za njega važnije i krupnije pitanje je šta je sa defeudalizacijom ministarstvava.

"Stranke su napravile svoje feude u vladi, ne baš svaka. Mi smo se trudili da se ne ponašamo tako, ali neke koje su menjale imena su napravile feudalizaciju svojih resora i šta ste vi tu mogli da uradite?! I onda kažu, imali smo slabu vladu, premijera...", rekao je Bajatović.

To nije tačno, dodao je, svako je uzeo svoj feud i radio šta hoće i "takva naredna vlada ne sme da bude".

"Sigurno ćemo ucestvovati u novoj vladi. Vodićemo Srbiju - ne stranački, ne bahato, ne sebično, ne partokratski... nego na osnovu jasno postignutog političkog dogovora, nacionalnog konsenzusa, kako ćemo rešavati otvorena nacionalna pitanja, ekonomiju i socijalne probleme", obećava Bajatović.

"Nužna nam je politička stabilnost, to mnogo manje košta narod, budžet..., a Srbiju čini lepšom i efikasnijom i za Evropsku uniju i za građane koji ovde žive", naglasio je i poručio da SPS nije ničiji sluga, da socijalisti imaju pravo da donose odluke u kom pravcu i na koji način će ići, kao i da će zbog sprovedenih reformi unutar SPS-a i onoga što su uradili biti "sigurno nagrađani glasovima birača".

Potvrdio je i "veoma korektne odnose" sa Demokratskom stankom, uprkos nekim sukobima mišljenja, eksponiranim u javnosti u predizbornim danima.

Bajatović, koji je i kandidat kolalicije SPS-PUPS-JS i SDPS za pokrajinskog premijera, kaže da "Vojvodina treba da bude lokomotiva Srbije" i da parola koju sprema za kampanju "Strateški interes Srbije je jaka Vojvodina" dovoljno govori uz moto "Da stvaramo, za promenu".

Kako će se odvijati situacija u vezi izbora na Kosovu Bajtović kaže da je u ovom trenutku neizvesno i da će se "u sistemu dvojnih standarda koji važe kada je u pitanju Srbija" tek videti kakav će biti odgovor međunarodne zajednice.

"U ovom momentu to ne zavisi od volje Republike Srbije i ja ne kažem da mi sada treba da zaratimo sa međunarodnom zajednicom zbog izbora na Kosovu", kaže on.

Odluku o tipu kampanje koja predstoji socijalistima na nivou Srbije SPS će doneti nakon konačne odluke o predsedničkim izborima na kojima bi, ukoliko budu raspisani, kandidat socijalista bio Ivica Dačić, rekao je Bajatović.

(Tanjug)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image