Uhapšen Aca Bulić zbog napada na Piksijevu kuću

Z. U.

30. 03. 2012. u 11:58

Uhapšeni Bulić i još četiri osobe. Piksi, navodno, dugovao novac od kupoprodaje igrača. U Bulićevoj kući pronađen kokain. Stojković: Nisam bio u sukobu sa Bulićem

OPERATIVCI Uprave kriminalističke policije MUP Srbije, u saradnji sa kolegama iz Niša i Beograda, a po nalogu Višeg tužilaštva, uhapsili su u petak bivšeg potpredsednika zajednice klubova Superlige Dragana Acu Bulića.

On je osumnjičen za posedovanje opojnih droga i za eventualno učešće u organizovanju bombaškog napada na kuću nekadašnjeg reprezentativca Dragana Stojkovića Piksija u Nišu.

- Osim Bulića, kao mogući organizatori, uhapšeni su i Beograđani Saša Vranić, Nikola Tomović i Zoran Atanasković. Pod sumnjom da je neposredni izvršilac napada, uhapšen je Igor Dragojević, dok se za Markom Poljakom traga - izjavio je ministar srpske policije Ivica Dačić. - Pretresli smo njihove stanove i kuće.

Policija je, kako saznajemo, prilikom privođenja Bulića, nasilno ušla unutra, jer niko nije otvarao vrata, pa su ona razvaljena. Nije pružao otpor, a tokom pretresa kod njega je pronađena izvesna količina kokaina.

- Policijsko zadržavanje od 48 sati određeno je Buliću i Vraniću, kao i Dragojeviću - navodi izvor „Novosti“ blizak istrazi. - U toku je rasvetljavanje ko je od njih gde bio u toku bombaškog napada. Kao motiv se pominje činjenica da je navodno Stojković ostao dužan Buliću novac od kupoprodaje nekih igrača. O čemu se tačno radi, znaćemo kada se istraga završi.

Bulić je vlasnik beogradskog restorana „Ruski car“ i fudbalskog kluba Železnik i sin kontroverznog biznismena Jusufa - Juse Bulića, ubijenog 1998. godine, čija smrt još nije rasvetljena.

Ostali privedeni su njegovi prijatelji, bliski FK Železniku.

Ručna bomba „kašikara“ bačena je na rodnu kuću proslavljenog fudbalera 23. februara nešto posle 21 čas. Niko, srećom, nije povređen, a pričinjena je manja materijalna šteta.

Tokom uviđaja na ostacima „kašikare“ pronađen je DNK trag, koji je, kako se sada čini, i doveo do lociranja napadača, a samim tim i do Bulića. U kući je bila samo Stojkovićeva majka Desanka, koja do ujutru nije ni znala šta se desilo.

U početku se sumnjalo da bomba ima veze sa ekstremnim navijačima Crvene zvezde, ali je hapšenje to demantovalo.

*****

DRAGAN STOJKOVIĆ PIKSI ZA „NOVOSTI“ IZ JAPANA: NISMO BILI U SUKOBU

DRAGAN Stojković se spremao za današnju prvenstvenu utakmicu sa Omijom, u predrgrađu Tokija, kada smo ga obavestili da je priveden Dragan Aca Bulić, nekadašnji predsednik Zajednice prvoligaša i kandidat za predsednika FSS, zbog sumnje da je umešan u bacanje bombe na kuću njegove majke.

- Ne znam ništa o tome, vi ste prvi koji ste mi to javili. Zaista u ovom trenutku nemam nikakav komentar. Šta bih i mogao da kažem osim da je to stvar policije koja istražuje taj slučaj - bilo je sve što je Piksi u petak rekao.

A na pitanje da li je imao u prošlosti bilo kakvih sukoba sa Bulićem, Stojković je bio kategoričan:

- Ne, nikada nisam imao nikakvih, ne sukoba, nego ni razmirica sa Acom Bulićem. Upravo zato ne mogu ništa više da kažem, jer ne želim da prejudiciram stvari.
(J. S.)

*****
MAJKA DRAGANA STOJKOVIĆA - PIKSI JAVIO: BIĆE HAPŠENJA



NIŠ - Vest da je policija uhapsila bivšeg potpredsednika zajednice klubova Superlige Dragana - Acu Bulića, zbog sumnje da je organizovao bombaški napad na rodnu kuću Dragana Stojkovića, Piksijeva majka Desanka u petak je saznala od novinara.

Kako kaže, očekivala je rasvetljavanje bombaškog napada i pritvaranja, jer je njen sin još pre nedelju dana to i najavio. Iz dalekog Japana telefonom je sestri rekao da je „pri kraju istraga i da postoje sva saznanja o napadu“.

Desanka kaže da je dobro da se zna ko je naredio da se baci bomba u njeno dvorište, kako bi se na taj slučaj posle toliko sedmica stavila tačka. A za Acu Bulića, veli, do sada nikada nije čula.

- Znam da Draganu niko nije tražio novac, niti bilo kome on nešto duguje, a pare nikom nije ni pozajmljivao - priča Desanka. - Kada se čujemo telefonom, ne pričamo o bacanju bombe i istrazi. Moj sin nikako ne može da shvati da je ovako nešto moglo da se desi.

Desanka dodaje da se ni do sada nije mnogo „opterećivala“ bačenom bombom, i objašnjava:

- Nisam se uplašila ni kada je bomba eksplodirala, pa ni posle toga. Znam da ono što mi je suđeno, to će i da bude. A zašto bih se plašila, kada ni sa kim nisam u svađi, nikome ništa ne dugujem.

Desanki je jedino žao što njen sin nije polovinom januara, kada je poslednji put boravio u Srbiji, duže ostao kod kuće.
(M. R.)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (41)

Boske

30.03.2012. 12:13

Aca Bulić i Ćoki su podelili svu imovinu u Zelezniku. Sve je njihovo: Lola, stadion, sportska hala, najbolji lokali. Sve sto vredi u Zelezniku je njihovo.

Marko

30.03.2012. 12:55

Nemoguće, pa Aca je mnogo leeeep čovek. Otkud njega u kriminalu. E takvi su došli glave srpskom fudbalu, razne bombone, mace ,bulke i ostali cvjetovi...

RealanDecko

30.03.2012. 13:02

Svi ste pisali da su napad organizovale vodje zvezdinih navijaca...STOP REPRESIJI NAD NAVIJACIMA!!!!!!!

James

30.03.2012. 13:07

Zvezdaši, to je vaš Piksi poštenjačina uzeo kintu i pobegao u Japan, Zvezdi napravio dug od 50 miliona € koji će narod Srbije da vraća kroz razne izmišljene poreze i takse.Ko zna kome se sve zamerio kad nije smeo godinu dana da dođe u Srbiju...Voleo sam ga kao igrača ali sam shvatio da je u stvari loš čovek...

zorica

30.03.2012. 13:48

@James - ne, to je djuric postenjacina....smradovi grobarski.piksi je legenda, a kad budete imali DOKAZ U RUKAMA onda blatite

pixi

30.03.2012. 15:02

@James - ne sekiraj se ti franjevac za Zvezdu nece vam uspeti ti orkestrirani napadi na nase legende o kojima vi mozete samo da sanjate(Dzaja,Pixi),nego gledaj kako ti se raspada komunisticki projekat i ne izmisljaj gluposti.

slobo

30.03.2012. 15:04

@James - Tebe baš boli uvo i za Zvezdu i za Piksija a ti ako nešto znaš odi do onih koji rade na takvim slučajevima pa im ispričaj to što znaš!A ti bilo šta da znaš to bi jedva dočekao pa da kao pošten navijač Partizana ispričaš to javnosti u brizi za srpski fudbal!

mungos

30.03.2012. 16:11

@James - Mene kao velikog Grobara boli ovo za nasu najvecu fudbalsku velicinu!!! Piksi je bio i ostao legenda,ali legenda koju ste vi "cigani" oterali! Pozdrav realnim ciganima i pravim navijacima Zvezde!

slobo

30.03.2012. 18:36

@James - Mungose,ako tebe pamćenje napušta pokušaj pronaći svoje komentare o Zvezdi i njenim igračima pa se opet javi,a ja sam sigurno pravi navijač ZVEZDE još od 1970.-te godine!

mungos

30.03.2012. 20:47

@James - Strucnjace Slobo nikada necu voleti niti postovati tvoj klub,nikada!!! Ali to nije razlog da ne mogu da cenim Duleta Savica i Piksija! Lice protiv kojeg se vodi sudski postupak ne mogu da cenim.

pera

30.03.2012. 13:12

Verujem, da je ovo uradjeno sa jednim, jedinim ciljem.Zataskavanje imena pravih mafijasa u srpskom fudbalu!

idi begaj

30.03.2012. 13:13

Ma idi begaj,nemoguce.......On je ugledan biznismen,predsednik zajednice prvoligasa,sin uglednog biznismena......Ma ne ne ne,nemoguce......e Srbijo maceho

savio

30.03.2012. 15:39

Piksi je bio sjajan igrac, mozda bude takav i trener. Ali je zalosno sto je rasprodao celu postavu zvezde koja je tada imala extra igrace,(Zigic, Pantelic, Jankovic, Milovanovic, Kovacevic, Bisevac...) zbog toga je Muslin i otisao a Zvezda spala na ovo gde je sad! U dugovima! A Aca bulic je krimos najveci, gori od Terzica! Ali zavrsice se kao i sa Terzicem, par dana prasine oko toga i onda slobodan covek! Dok je takvih kriminalaca u nasem fudbalu on ce i dalje propadati sve vise i vise!

Они распродају играче ѕбог пара и уживанција

30.03.2012. 17:07

@savio - Сви они воле сладак живот а народу како буде. Није брига њих да ли ће клуб остати у дуговима или потпуно престати са радом. Паре су њима важне. Они воле много пара и зато распродају играче

Ibrahima Gueye

30.03.2012. 20:21

@savio - Pa morali su ti igrači otići! Osvojili dve duple krune, postali reprezentativci, imali ponude iz 5 najjačih liga Evrope. Ne bi oni više ostali da igraju u Srbiji, nemojte biti deca. E sad, činjenica je da ti igrači su imali ugovore sa menadžerima da se deli obeštećenje tako da Zvezda nije dobila pare koje se misli, a neka obeštećenja su dogovorena da se isplaćuju u ratama. Tako da se Piksi tu bez razloga optužuje! I sad je slična situacija hteli mi to priznati ili ne!

kadu

31.03.2012. 00:09

@savio - @savio, prijatelju, Ibrahim Guey ti je objasnio sta je bilo sa igracima! ja bi te jos samo pitao, da li ti znas kada je Muslin bio u Zvezdi?? i da li je to bilo za vreme Piksia?

pera

30.03.2012. 17:19

mozda je neko hteo da izgleda da je Aca bacio bombu.Licno mislim da on za time nema potrebe.E sad ima oko njega ,bliskih mu,koji imaju potrebe,zaduzili se ,nazidali isada bi da vracaju dugove preko "tipa". A Aca im ne da preko kladionice...Ovako jednim udarcem,manje kladionica i manje kandidata (i lidera), na bolja mesta u savezu .

Dragan

30.03.2012. 18:34

Nije mi logicno da bilo koji kriminalac iz Beograda ode u Nis ili naruci da neko drugi za njega u tom gradu baci bombu na neku kucu a dobro je poznato da vlasnik te kuce ima u Beogradu na elitnom mestu u ulici Mladena Stojanovica na Dedinju novu velellepnu kiucu. Pa valjda bi prvo na nju bacio bombu?!

Broj Jedan

30.03.2012. 20:12

@Dragan - Da, ali u kuci u Beogradu nisu Piksijevi roditelji. Svako ko ne shvata da je ovaj bombaski napad bio pretnja, veoma je naivan... Nisu njega izveli amateri, slucajno... Dvadeseti vek jeste prosao. Ali malo toga se promenilo od onda... Shvaticete to za dvadesetak godina...

Persone

30.03.2012. 18:41

Poznata je ta parola, cim nacine gresku odmah se predstavljaju kao srbi a kad se hvale da zavrcu glupe srbeonda onda se legitimuju pravim poreklom.

Uzas

30.03.2012. 18:42

Notorna je i vesto plasirana laz da je Pixi rasprodao generaciju! Tacno je da je po uzimanju duple krune prodao samo Lukovica i Mustafu Stojkovica! I nikoga vise! Nazalost, zreb nam je doneo Milan i nismo uspeli da udjemo u LS! Tek tada, dale tek kada je otpao ulazak u LS, prodati su igraci koji su inace bili 50%:50% sa "menadzerima" (najokorelijim kriminalcima). Tada je Pixi rekao da Zvezda vise nikada nece imati igrace na pola-pola sa takvim svetom i tu je pocetak njegovog kraja!

Pecanac

30.03.2012. 19:50

zar dacic nema druge obaveze nego svaki dan izlazit u javnost i govorit koga je uhapsio,juce neduzne albance,danas ovog,sutra onoga, bas nekako smjesno,, valjda ima sud,policija,itd itd koja se treba bavit tim pitanjima.znam da su ubrzo izbori al,,,,,,

murijas

30.03.2012. 23:37

Bice ovde svasta jos,Prodaje se ruski car ,kazu,gazda nece dugo jos na ulicu,kazu..

Pop

31.03.2012. 00:57

Mafia u zatvor za sva vremena! Šta je sad bilo sa onim optuživanjem Zvezdinih navijača? Jel hoće neko da im se izvini?

Микица

31.03.2012. 02:50

Прво: Булић није био "власник" ФК Железник (јер је то по закону апсолутно немогуће), већ је био њихов председник. Друго: после Железника био је и на челу ФК Вождовац, што данас и полиција и медији сложно прећуткују. Мислите о томе...

kiza

31.03.2012. 06:30

Pojedini mediji bi trebali da se izvine Delijama zbog (po ko zna koji put) medijskog linča u vezi ovog slučaja.Mada ko zna možda su i Delije pucale na decu po Francuskoj.Neka se završi i ta istraga za svaki slučaj.

mungos

31.03.2012. 13:51

@kiza - Izvinite se vi Srbiji zbog navijanja za Estoniju i zbog Djenove! cigani

Lala iz Banata

31.03.2012. 08:44

Da zna sta je vrdenost srpskog naroda i postovanje prema judima razumeo bi da nije pozeljan. Cisto da se zna sta znaci posten Srbin.

Бошко

31.03.2012. 10:47

И овакви су били водећи људи у нашем фудбалу.Ето зашто имамо оволико криминала и хулигана у спорту.Зар млади на овакве да се угледају?Све то треба потрпати у затвор.Још користе и опојна сретства.Докле смо догурали као народ да свуда у врху буду окорели криминалци.