Beogradska policija juče je privela Acu Bulića, bivšeg predsednika Zajednice klubova Superlige, zbog sumnje da je organizovao bacanje bombe na kuću Dragana Stojkovića Piksija u Nišu. Osim Bulića, uhapšena su još četvorica njegovih saradnika, odnosno navijača FK Železnik. Kako se saznaje, privedeni su Saša Vranić, Nikola Tomović, Zoran Atanasković i Igor Dragojević, koji je osumnjičen da je neposredni izvršilac ovog krivičnog dela.


Pretpostavlja se da je motiv napada novac, odnosno navodni dug Stojkovića prema Buliću. Ispituje se i povezanost Bulića sa nedavnim obračunom navijača Partizana i Crvene zvezde nakon završetka finala košarkaškog Kupa.

Kako je izjavio ministar policije Ivica Dačić, policija traga za Markom Poljakom, koji je drugi osumnjičeni za bacanje bombe. Marko Poljak bio je optužen kao član kriminalne grupe Kristijana Golubovića.

U porodičnom vlasništvu Ace Bulića je lanac sportskih kladionica „Lavovi“. Aca Bulić sin je nekadašnjeg vlasnika FK Železnik Jusufa Juse Bulića, koji je ubijen u Beogradu 1998. godine. Bio je predsednik Zajednice klubova Superlige. On se navodno zbog problema u vezi sa svojim dugovanjima pre godinu dana sklonio iz Srbije. Spekuliše se da je bio u SAD. Bulić je i vlasnik restorana „Ruski car“ u centru Beograda.

Nepoznate osobe su 23. februara bacile ručnu bombu kašikaru na kuću proslavljenog fudbalera Dragana Stojkovića Piksija u Nišu. U momentu eksplozije, u kući u naselju Pasi poljana, bila je Piksijeva majka Desanka, koja je nakon toga pozvala policiju. U eksploziji niko nije povređen. Komšije su kasnije policiji rekli da su posle eksplozije videle momke sa kapuljačama kako ulaze u crni automobil.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari