Vesti

0

Kosovska policija sprečiće izbore

Autor: ZM

Izvor: Beta/Novi magazin

Kosovska policija sprečiće izbore

Redžepi je rekao da će operativnim planom biti obuhvaćeno i onemogučavanje  održavanja predizborne kampanje na Kosovu, prenosi albanska TV Top-čenel. 

Deo plana je blokiranje izbornog materijala na granici Kosova i Srbije, a  kosovska policija će biti spremna da interveniše i na dan održavanja izbora. 

Redžepi nije želeo da to kaže kako će se to ostvariti na severu Kosova gde  institucije Kosova nemaju svoje predstavnike. 

Rekao je da će se detalji delovanja policije razraditi za celu teritoriju Kosova  istakavši da je plan u pripremnoj fazi tako da neće da govori o konkretnim  merama. 

Istovremeno Top čenel prenosi izjavu jedne poslanice Demokratskog saveza Kosova u Skupštini Kosova koja je zatražila da Vlada deluje na severu u koordinaciji sa međunarodnim faktorima.

U DSK smatraju da ne treba nastaviti razgovore o tehničkim pitanjima koji se vode već godinu ako Srbije ne bude otkazala izbore na Kosovu. 

U Samoopredeljenju kažu da Vlada ima sve ustavnopravne mehanizme kojima   može da spreči održavanje izbora Srbije na Kosovu.

Zamenik premijera Kosova Hajredin Kuči koji važi za najbližeg saradnika  premijera Hašima Tačija, u četvrtak je u jednoj TV emisiji rekao da bi neka  međunarodna organizacija, aludirajući na OEBS, mogla da organizuje  parlamentarne izbore Srbije na Kosovu, ali da opštinski izbori nikako ne mogu  biti održani.

Skupština Kosova je u četvrtak jednoglasno odlučila da zabrani održavanje izbora  Srbije na Kosovu i zadužila Vladu Kosova da ih onemogući. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR