Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:57, 15. 3. 2012.

| Ekonomija

Predstavljen projekat "Poslovati sa EU"

Autor:Ana JovanovićIzvor:Južne vesti
sastanak

Prezentacija projekta "Poslovati sa EU" održana je u hotelu "Tami Residence" u Nišu. Jedan od glavnih ciljeva projekta je da poveća konkurentnosti malih i srednjih preduzeća koja posluju na teritoriji regiona Pernik i niške opštine Palilula.

Projekat bi trebalo da pruži podršku malim i srednjim preduzećima u procesu integracije sa Evropskom Unijom.

Ideja vodećeg partnera (Regionalni centar za razvoj MSPP) na ovom projektu je produbljivanje znanja privrednicima malih i srednjih preduzeća na teritoriji gradske opštine Palilula u Nišu o načinu i pravilima poslovanja u EU.

Ona će se realizovati kroz razne akcije u vidu analiza i treninga potreba i zahteva malih i srednjih preduzeća iz oblasti poslovanja sa EU, kao i izradom trening programa i kurseva, kako bi se dobro pripremili za buduće poslovne aranžmane sa partnerima koji dolaze iz EU.

- Regionalni centar za razvoj MSPP Niš oslonio se na Univerzitet u Nišu i profesore Univerziteta. Na osnovu toga dobili smo pet tema koje ćemo mi obrađivati i tri teme koje će obrađivati profesori iz Sofije. Teme su birane nakon ispitivanja i zahteva preduzeća, a  sve u cilju edukacije na temu "Kako poslovati sa EU" - objašnjava Vladimir Dodić, direktor Regionalnog centra za razvoj MSPP

U dosadašnjem radu, partneri na ovom projektu iz Bugarske su zajedno sa vodećim partnerom, Regionalnim centrom za razvoj MSPP, realizovali tridesetak projekata.

- Mi smo dobili status kandidata, bitno nam je da privrednike obučimo kako poslovati u EU. To su vrlo specifična znanja koja oni treba da akcentuju da bi njihovo poslovanje bilo dovedeno do mogućnosti da svoj posao obavljaju u skladu sa svim procedurama i pravilima koja važe u EU. Tu je šansa za rast investicija i za zapošljavanje, a mi smo dužni, kao gradska opština, da im pomognemo da povećaju svoju konkurentnost na tržištu - rekao je Igor Novaković, predsednik gradske opštine Palilula.

Ukupna vrednost projekta sa kojom su partneri konkurisali, iznosi 104.234,65 evra, a glavni finansijski izvor čini doprinos EU u iznosu od 88.599,71 evra.

Projekat je rezultat prekogranične saradnje Regionalnog centra za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva iz Niša i Regionalnog biznis centra za pomaganje malim i srednjim preduzećima iz Pernika u Bugarskoj.

Prezentacija projekta "Poslovati sa Eu" u Nišu

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • vesna jovanovic

    09:36 // 16. 3. 2012.

    Bravo Ana za prvi objavljeni tekst!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Njima ne treba sreća, treba im pobeda.

Nišlija čitalac

Tekst: Ni treća nije bila sreća - niški Radnički u Novom Pazaru odlučuje o baražu

Pronađite nas na: