• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kacin: Srbiji je jasno šta su očekivanja EU

Jelko Kacin rekao je danas da je Srbiji jasno poručeno iz Brisela da za datum za preogovore mora da se pokaže na delima, a ne na rečima.

Izaslanik Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio je danas da je iz Brisela poslato toliko jasnih poruka o očekivanjima EU kada je u pitanju eventualno dobijanje datuma za početak pregovora, koje govore o tome da se Srbija mora dokazati na delima, a ne na rečima.

On je rekao da za Brisel neće biti problem to što je Srbija 13. marta raspisala lokalne izbore na Kosovu, ali će biti problem ako oni budu održani.

"Mislim da Kosovo više ne sme biti talac Srbije i da je dogovor, koji je rezultat dijaloga između Beograda i Prištine o regionalnom predstavljanju Kosova na međunarodnim skupovima veliki korak dalje. Ali ova odluka je, po mom mišljenju, doneta u predizbornoj groznici i ja je kao takvu i shvatam. Videćemo dokle će u tom pravcu i dogurati, ako smem tako reći", kazao je Kacin u intervjuu "Radiju Slobodna Evropa".

On je rekao da će Srbija svojim delima u roku od naredna dva meseca pokazati koliko je posvećena traženju datuma za početak pregovora za članstvo u EU.

"Kada izbori budu završeni formiraće se koalicija, a zatim i vlada, pa će demokratske institucije Srbije morati da zauzmu stav oko svih događaja koji su se desili u bliskoj prošlosti", istakao je Kacin.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image