Prekinuta sednica Odbora za KiM

Sednica Odbora za KiM ponovo prekinuta jer predstavnici vlade nisu došli da obrazlože dogovor o regionalnom predstavljanju Prištine postignut 24. februara.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 13.03.2012.

08:39

Default images

Predsednik Odbora Ljubomir Kragović zakazao je nastavak sednice za sredu, 21. marta, a za prekosutra najavio novu sednicu, na kojoj će se raspravljati na temu lokalnih izbora na Kosovu.

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović i šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu s Prištinom Borislav Stefanović obavestili su Odbor da sednici neće prisustvovati, jer Vlada Srbije još nije razmatrala izveštaj o rundi koja je održana od 22. do 24. februara.

Kragović je kritikovao predstavnike Vlade Srbije, navodeći da je u pitanju nepoštovanje parlamenta i da je trebalo da Bogdanović i Stefanović informišu članove tog odbora o regionalnom predstavljanju Kosova, budući da je već održan jedan od sastanaka na kome su učestvovali predstavnici Kosova.

Umesto rasprave o regionalnom predstavljanju Kosova, članovi Odbora su se prepucavali o tome ko je izdao Kosovo i Metohiju.

Kragović je ponovio ranije iznete stavove SRS da su svi dogovori u dijalogu s Prištinom protivni interesima građana na Kosovu i Metohiji, na šta je reagovao poslanik DS Srđan Milivojević.

"Kosovo je sastavni i neotuđivi deo Srbije, to piše u Ustavu, a to se pokazalo kroz politiku DS i ove vlade. Niko nikada iz DS nije potpisao nijedan akt izdaje", rekao je Milivojević.

Dijalog Kragovića i Milivojevića, u kome su jedan drugog optuživali za izdaju Kosova, prekinuo je zamenik predsednika Odbora Dejan Radenković (SPS), koji je zamolio da se prekine besmislena rasprava i da se usredsrede na ono što je budućnost i Srbije i Kosova, sa čime se saglasila i poslanica URS Stojanka Petković.

Sednica Odbora, na čijem je dnevnom redu informisanje o dogovoru o regionalnom predstavljanju Kosova, započeta je 8. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: