Pajtić:EU civilizacijsko postignuće

Predsednik vlade APV Bojan Pajtić kaže da su evropske integracije jedan od najvažnijih civilizacijskih postignuća, proistekao iz vizije zajedničke budućnosti.

Izvor: B92

Nedelja, 11.03.2012.

23:24

Default images

Pajtić se susreo sa članovima Udruženja studenata industrijskog inženjerstva i menadžmenta "ESTIEM", koji su gosti Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu i učesnici projekta "3D Vojvodina", koji se održava do 16. marta, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje.

Vojvodina je pravo mesto za takve susrete jer je, sa 25 nacionalnosti koje u njoj žive, "prava Evropa u malom, otvorena, multikulturalna zajednica i tolerantno okruženje", istakao je Pajtić.

Predsedniku Vlade Vojvodine gosti su postavili mnoga pitanja o pravima nacionalnih zajednica, ekonomskoj sadašnjosti i budućnosti pokrajine, kao i o evropskim integracijama i saradnji sa evropskim institucijama.

Studenti iz zemalja Evrope i sveta, Holandije, Poljske, Nemačke, Norveške, Sspanije, Ssvajcarske, Gane, Rusije, Turske, u okviru rada na projektu "3D Vojvodina", pre susreta sa Pajtićem razgledali su zdanja Skupštine i Vlade Vojvodine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: