Valjevo: Ubistvo zbog mobilnog?

B. P.

08. 03. 2012. u 21:00

U Ulici Dimitrija Tucovića 2, ubijen Veroljub Janković (47). Zločinu prethodila svađa oko prodaje mobilnog telefona za - 200 dinara

U KUĆI u Ulici Dimitrija Tucovića broj 2, na periferiji Valjeva, u sredu, nešto pre ponoći, ubijen je Veroljub Janković (47) iz Gornje Bukovice, a Ljubomir S. (77) je lakše povređen. Valjevska policija uhapsila je Nikolu J. (21) iz Zlatarića, osumnjičenog za ubistvo kojem je, nezvanično saznajemo, prethodila svađa sa Ljubomirom S. oko prodaje mobilnog telefona za - 200 dinara.

Janković je najverovatnije ubijen sa više udaraca nogarom od stola, ili stolicom. U obračunu, lakše je povređen Ljubomir S. zakupac kuće u kojoj se ubistvo dogodilo, pa je izgubio svest, a tek kad je došao sebi, uspeo je da dođe do najbližih komšija, koji su pozvali policiju.

Ljubomir S. i Nikola J. upoznali su se pre nekoliko dana, upravo zbog mobilnog telefona koji je mladić od njega nameravao da kupi. Međutim, prilikom kupoprodaje mobilnog izbila je prepirka, pa tuča u koju se umešao i Janković, kome je potom Nikola J., saznajemo nezvanično, nogarom od stola zadao udarac koji je bio koban.

Omanju kuću Ljubomir S. uzeo je pod kiriju pre nekoliko meseci. Živeo je sam, a komšije su u kući često viđale i pokojnog Jankovića. Sa povredama glave i grudnog koša Ljubomir S. smešten je u bolnicu i njegovo stanje je stabilno.

Policijska uprava u Valjevu saopštila je da će Nikola J. u zakonskom roku biti predat istražnom sudiji Višeg suda u Valjevu, koji je obavio uviđaj.

OSUĐIVAN

NIKOLA J., saznajemo nezvanično, odranije je poznat policiji zbog krivičnih dela u vezi sa drogom i imovinskih delikata, kao i više prekršaja zbog kojih je i osuđivan. Policijska uprava u Valjevu saopštila je da se utvrđuju i druge okolnosti koje su dovele do ubistva.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Поротник

09.03.2012. 09:23

@Sudija - Да се пусти! Ипак је у питању мала имовинска вредност.