Italijani grade Koridor 10 i prugu?

Italijanski ministar za ekonomski razvoj, infrastrukturu i saobraćaj Korido Pasara, obećao je još 2.000 dozvola za transport robe u Italiju.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 08.03.2012.

20:05

Default images

On je posle razgovora sa resornim kolegom Milutinom Mrkonjićem u Beogradu i izrazio uverenje da u njegovoj zemlji ima više od 200 kompanija koje su spremne da odmah investiraju u Srbiju.

Kako je navedeno u saopštenju srpskog ministarstva za infrastrukturu, ministar Markonjić je ponudio da italijanske kompanije učesvuju u modernizaciji pruge Beograda-Bar, projektu vrednom oko 300 miliona evra i napomenuo da bi sredstva bila obezbeđena od kredita evropskih investicionih banaka, kao i Svetske banke, "što je ministar Pasara odmah prihvatio". Mrkonjić je, "izražavajući čuđenje zašto nema više italijanskih kompanija na raspisanim tenderima za nastavak radova na Koridoru 10 i 11," predložio da italijanske firme učestvuju u izgradnji dve deonice autoputa između Uba i Obrenovca i Lajkovca i Ljiga, u dužini od 50 kilometara, a vrednost te investicije je oko 300 miliona evra.

Prema saopštenju, Mrkonjić je uspeo da obezbedi dodatnih 2.000 transportnih dozvola za prevoznike iz Srbije, jer, kako je objasnio ministru Pasari, Fijat u Kragujevcu brzo će pokrenuti proizvodnju novog modela automobila 500L i toj kompaniji je potrebno 13.000, od ukupno 14.500 dozvola.

"Ukoliko sada ugovorimo još 2.000 dozvola onda možemo da Mešovitoj komisiji prepustimo da se krajem marta dogovore o novom kontingentu dozvola", rekao je Mrkonjić.

"Pasara je na to rekao: ''Imate na raspolaganju još 2.000 transportnih dozvola", navedeno je u saopštenju.

"Potpuno smo otvoreni za italijanske investitore. Uostalom, vaša firma je, zajedno sa španskom, dobila priliku da gradi Žeželjev most u Novom Sadu", poručio je Mrkonjić članovima državno-privredne delegacije iz Italije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

20 h

Podeli: