Ima li korupcije u EPS-u?

BEOGRAD, 8. marta 2012. (Beta) - Savet za borbu protiv korupcije zatražio je u četvrtak od Vlade Srbije da ispita troškove Elektroprivrede Srbije (EPS) za promocije i medijske kampanje i utvrdi da li se radi o korupciji.

U otvorenom pismu premijeru Srbije Mirku Cvetkoviću predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać navela je da je EPS u prošloj godini izdvojio 200 miliona dinara za promocije i medijske kampanje.

"Ovaj primer jasno pokazuje da EPS troši velika sredstva za namene koje nisu ekonomski opravdane, odnosno upućuje na moguću korupciju", ističe se u pismu.

Savet je ocenio da je neophodno je da Vlada spreči javna preduzeća, koja nisu izložena konkurenciji na tržištu, da troše novac za medijske kampanje, kao i da sankcioniše menadžmente javnih preduzeća koja su do sada rasipala novac na taj način.

Savet Vlade Srbije za borbu protiv korupcije naveo je i da je 24. februara zatražio od EPS-a detaljnu informaciju o sredstvima koja je kompanija potrošila na sponzorisanje koncerta Zdravka Čolića na Ušću i informaciju o trošenju na promocije i medijske kampanje u 2011. godini, ali da do danas nije dobio odgovor.

Pogledajte još