Vesti

1

SDP ide na izbore sa DS

Autor: AS

Izvor: Press/Novi magazin

SDP ide na izbore sa DS

Ljajić se dogovorio sa predsednikom demokrata Borisom Tadićem o zajedničkom izlasku na republičke izbore, a ostalo je samo da tu odluku potvrdi Predsedništvo Demokratske stranke, saznaje Press.

Posle niza konsultacija, partija ministra za rad i socijalnu politiku prelomila je da u izbornu trku uđe sa starim koalicionim partnerima.

Na listi SDP-a biće i neki sindikalni lideri iz Samostalnog sindikata, a kako navode naši izvori, oni će iskoristiti pravo da se individualno politički angažuju, pošto je taj sindikat odlučio da ne učestvuje na izborima.

Ljajićeva stranka danas bi trebalo da razgovara sa socijalistima Ivice Dačića o predizbornom savezu SDP-a i SPS-a za pokrajinske izbore. Naši izvori navode da će Ljajić i Dačić gotovo sigurno formirati koaliciju za izbore u Vojvodini.

Istovremeno, SDP će u dve trećine opština u pokrajini na lokalne izbore izaći u savezu sa socijalistima, a u trećini Vojvodine sa demokratama.

Kada je reč o lokalnim izborima, vrh Ljajićeve stranke je svojim odborima ostavio slobodu odlučivanja, ali se procenjuje da će SDP u najviše opština izaći u koaliciji sa SPS-om, a zatim DS-om.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

marija

Rasime,juče pričaš kako izlazite samostalno,danas ,kako ćete sa DS.Tako nam je uopšte sa političarima,naslušali smo se laži i laži.Hoće li i Deurić sa vama?Predsednik je obećao pomoć Jugoremediji,kako bi ovaj nesposobni menadžment imao još malo da mažnjava,nije dovoljno što su uništili fabriku lekova.