Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 06.03.2012.
23:00
Vestionline A

LŠ: Arsenal stao na kraju, Milan i Benfika u četvrtfinalu

Fudbaleri Arsenala pobedili su Milan rezultatom 3:0, ali "roso-neri" ide u četvrtfinale Lige šampiona, jer su u prvom meču pobedili sa 4:0. Benfika trijumfom od 2:0 u Lisabonu, eliminisala Zenit iz Sankt Petersburga.

 

Van Persi propustio veliku šansu da svom timu donese neverovatan preokret

Arsenal je već od sedmog minuta vodio na "Emiratima", a strelac je bio Loran Košielni. Mladi Okslejd-Čembrlejn izveo je korner sa leve strane, odbrana Milana ostavila je potpuno usamljenog defanzivca Arsenala i domaći tim stigao je do toliko željenog brzog gola, pošto je Košielni glavom zakucao loptu u mrežu Abijatija.

U 26. minutu "tobdžije" su prepolovile prednost Milana. Teo Volkot prošao je po desnoj strani, uputio je loš centaršut, ali je Tijago Silva očajno reagovao i dodao loptu do Rosickog. Čeh je sa oko 15 metara odmarenim i veoma preciznim udarcem pogodio sam ugao gola Milana i Abijati nije mogao da interveniše.

Milan je na početku meča delovao previše opušteno, posle prva dva gola bio je potpuno pogubljen, a u 43. Arsenal je postigao i treći gol. Mladi Okslejd-Čembrlen, koji je bio sjajan tokom prvog dela, odlično je prošao po desnoj strani, ušao je u kazneni prostor između dva defanzivca gostiju, a nakon što ga je oborio Mesbah sudija je pokazao na belu tačku. Više nego siguran izvođač bio je Robin van Persi.

Arsenal je imao i dosta šansi u drugom delu, ali do totalnog preokreta nije došlo. Najbolju priliku imao je Van Persi, kada je lopta koju je šutnuo Žervinjo od jednog defanzivca Milana najpre pogodila golmana Abijatija u nogu na samoj liniji gola, a onda je Holanđanin pritrčao i pogodio italijanskog golmana u podignutu ruku.

S druge strane, Ibrahimović je presekao loše upućenu loptu golmana Ščešnog, ali je promašio prazan gol, a onda se obrukao i Noćerino koji je sa dva metra pogodio golmana Arsenala u nogu, iako mu je ostatak gola bio potpuno prazan.

Slavlje na "La Lušu"

U Lisabonu Benfika je pobedila Zenit rezultatom 2:0 i potpuno zasluženo ostvarila je plasman u četvrtfinale, pošto je ruska ekipa slavila u prvom meču samo sa 3:2.

Konstantno su domaći napadali, a odbrana tima iz Sankt Petersburga bila je prilično smušena. I upravo posle jedne takve katastrofalne greške "orlovi" su poveli.

Domaćin je u večerašnjem meču poveo golom Urugvajca Maksija Pereire u prvom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena. Golu je prethodio šut Aksela Vicela koji je odbranio golman Zenita Vjačeslav Malafejev, ali se lopta vratila do Belgijanca koji je petom dodao do Pereire. 

Konačnih 2:0 postavio je Nelson Oliveira u 92. minutu, čime je overio prolaz "orlovima" među osam najboljih evropskih ekipa.

Benfika je večeras bila bolja, posebno u prvom poluvremenu kada su gosti iz Rusije imali samo jedan šut ka golu Portugalaca. Srpski fudbaler Danko Lazović igrao je drugo poluvreme za Zenit, dok je Nemanja Matić od 71. minutu igrao za domaćina.

Utorak, 6. mart:

Arsenal - MILAN 3:0 (prvi meč 0:4)

BENFIKA - Zenit 2:0 (2:3)

Sreda, 7. mart:

Barselona - Bajer Leverkuzen (3:1)

Apoel - Lion (0:1)

Utorak 13. mart:

Inter - Olimpik Marselj (0:1)

Bajern - Bazel (0:1)

Sreda, 14. mart:

Čelsi - Napoli (1:3)

Real Madrid - CSKA (1:1)

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online