Nestalog dečaka u šumi vrebaju šakali

M. RISTOVIĆ

06. 03. 2012. u 21:02

Više od 200 policajaca i meštani traga za Markom Ristićem (11) iz Aleksinačkog Rudnika. Pretražen svaki pedalj pored Moravice

VIŠE od 200 žandarma iz Niša i Aleksinca, kao i meštani, u utorak je učestvovalo u velikoj potrazi za dečakom Markom Ristićem (11), koji je misteriozno nestao iz Aleksinačkog Rudnika minule subote oko 14 sati. Detaljno je “pročešljan” svaki pedalj oranica, livada i njiva pored reke Moravice, u atarima sela Kraljevo i Subotinac, ali je potraga bila bez rezultata.

Neumorni žandarmi i policajci zavirili su i u svaki bunar i napuštenu kuću i vikendicu, sa nadom da će pronaći bilo koji trag. Zajedno sa rodbinom i Markovim ocem Slađanom Ristićem, spustili su sa Aleksinačkog Rudnika do Kraljeva, gde je navodno dečak viđen u subotu kasno po podne.

Međutim, mali Marko kao da je zemlju propao, a mnogi su sa zebnjom iščekivali mrak i još jednu noć, koju bi dečak evantualno mogao da provede u šumi. Iako se pretpostavlja da sada, u tri minule noći, ne bi mogao da izdrži veliku hladnoću na otvorenom, meštani Kraljeva nam ukazuju i da su šume na okolnim brdima prepune opasnih i krvožednih šakala.

VOLI AUTOBUSE MARKOV otac kaže da je dečak voleo da se vozi, pogotovo autobusima. Međutim, do sada nikada sam nije putovao. Dečak je prilikom nestanka na sebi imao crnu jaknu - duks, svetloplave farmerke i belo-crvene patike. Ima zelene oči i kratku smeđu kosu, kao i govornu manu, tako da teško može da se nekom obrati za pomoć.

- On nije u stanju da sam ode bilo kud daleko - veli nam očajni Slađan Ristić.

Na pres-konferenciji u policiji je predočeno da postoje dojave da je nestali dečak u ponedeljak tokom dana viđen u autobusu kod naselja Donji Komren. Zatim da je zapažen i uveče oko 20 časova u Ulici Vuka Karadžića, na platou sa zadnje strane OTP banke na stotinak metara od same zgrade policije.

- Imamo te dve kvalitetne dojave koje će nas, nadam se, dovesti do dečaka. Sve policijske snage su se uključile u potragu za njim - kaže Nebojša Petković, načelnik Odeljenja za suzbijanje opšteg kriminaliteta u Nišu.

U međuvremenu, uveliko se nagađa kako je Marko iznenada nestao, dok se igrao nadomak svoje kuće u rudarskom naselju.

Čuvari zatvorenog rudnika potvrdili su da su Marka videli kako je prošao pored kapije i ograde “Okna jedan”, ali da nisu potom ispratili kuda je dalje otišao.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

xxxx

07.03.2012. 00:45

mislim da sam video ovu osobu danas u nisu,ali dok sam se okrenuo vec je nestala u guzvi.nekoliko minuta kasnije policija je trazila u kraju....dalje ne znam sta je bilo...

twilight

10.03.2012. 23:37

ali ne razumem ako je dete bilo bolesno kako su ga mogli pustiti bez nadzora, jadno dete