Pančevo: Sahranjene sestre Rusov

V. M. - N. B.

06. 03. 2012. u 20:59

Više stotina prijatelja i rođaka, uz neprestane jecaje, oprostilo se od tragično poginulih Milene i Ljiljane Rusov, koje su stradale u stravičnom udesu

STOTINE prijatelja, rođaka i članova porodice na poslednji put ispratile su sestre Rusov. Ljiljana (24) i Milena (28), koje su život izgubile u stravičnoj nesreći na Pančevačkom putu, sahranjene su u utorak u Pančevu.

- Kada me je otac tog dana doveo da upoznam novu komšinicu, u tvojim očima sam videla da ćemo biti drugarice do kraja života - rekla je Milenina drugarica iz detinjstva Milana, opraštajući se od prijateljice.

Niko, međutim, nije ni slutio da će za jednu od njih kraj tako brzo doći. U potpunoj tišini, zanemeli od neverice, rođaci i prijatelji pratili su dva bela sanduka u kojima su ležala tela nesrećnih devojaka. Roditelji, malaksali od bola, jedva su se držali na nogama. Sahrani je prisustvovao i suvozač iz BMV-a u kojem su poginule sestre Rusov, Mirko Gačić. Kraj kapele, dežurala su kola Hitne pomoći za slučaj da nekome pozli.

U čitavom Pančevu osećala se tragedija koja je zadesila porodicu Rusov. Ispred svake cvećare stajale su gomile venaca i suza na kojima su bili ispisani poslednji pozdravi Ljiljani i Mileni.

Potresno svedočenje suvozača iz BMW smrti pročitajte OVDE

Nesreća u kojoj su život izgubile sestre Rusov i njihova drugarica Jadranka Jović (23), a Predrag Fuštić (37) teško povređen dogodila se u noći između petka i subote. Pošto su popili piće u kafiću u blizini njihove kuće u Pančevu, Ljiljana, Milena i Jadranka su, sa Predragom Bojanićem i Mirkom Gačićem krenule prema Beogradu, gde su planirali da nastave provod. Seli su u BMV kojim je upravljao Bojanić.

Gačić je bio na suvozačkom mestu, a devojke pozadi.

Oko ponoći, Bojanić je, vozeći više od 150 kilometara na sat i prošavši kroz raskrsnicu dok je na semaforu bilo crveno svetlo udario u "jugo" koji je nailazio iz bočne ulice. Za njegovim volanom bio je Predrag Fuštić. Od siline udarca, BMV i "jugo" potpuno su se raspali. Sestre Rusov ostale su na mestu mrtve. Jadranka i Fuštić prevezeni su u Urgentni centar sa teškim povredama, dok Bojanić i Gačić nisu ozbiljnije povređeni.

Posle tri dana borbe za njen život Jadranka je u ponedeljak po podne preminula u bolnici. Fuštić je i dalje u teškom stanju, ali lekari kažu da mu je nešto bolje.

PRITVOR

POSLE saslušanja, istražni sudija je doneo rešenje o određivanju pritvora do 30 dana i rešenje o sprovođenju istrage protiv Predraga Bojanića. Na teret mu se stavlja teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja sa umišljajem, za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (12)

SADA JE KASNO...

06.03.2012. 22:16

Da se ja pitam dobio bi dve dozivotne kazne.  Saučešće roditeljima! Neka ih andjeli čuvaju!

Nenad

07.03.2012. 00:59

Šta da kažem, tuga i neverica. Drugar i ja otišli smo danas da na onaj svet ispratimo naše komšinice Milenu i Ljiljanu. U povorci devojka koja je nosila njihovu sliku ruke su joj se tresle, a drugarica sa plišanim medom nije prestajala da plače. Plakali smo svi koji smo bili bliže grobu kao kiša.. Sa nevericom sam posmatrao dva bela kovčega i dalje kao ne verujući da su dva onako ljupka stvorenja u tim kovčezima i da idu na svoj poslednji put. Pitam se samo zašto baš njih dve?

rebro

07.03.2012. 14:12

@Nenad - Ja cu da ti kazem zasto. Nece ti se svideti odgvovor ali istint je. Njih dve su trazile da ih vozi samo i jedino ovaj buzdovan. Ozenjen zovek, ima dvoje dece, a ide u provod sa drugim devojkama koje uzgred zna od novembra prosle godine, citavih 5 meseci i vec su najbolji drugari. Lozile se devojke na brza kola i ovakve buzdovane. A i pozvale ovog Mirka kojeg su upoznale 7 dana ranije.

neko

10.03.2012. 22:35

@Nenad - Za tvoju informaciju , buzdovan je razveden i takodje nije u pitanju lozenje na dobra kola jer i njih dve su imale bolji vozni park !!!! Mirko je njegov drug , a u malom gradu kao sto je Pancevo svi se poznajemo ako ne licno onda iz price. Mirko stanuje 100 metara dalje od devojaka ....ne treba bas sve napisano uzimati zdravo za gotovo !!! Devojke su bile za primer i sva pisanja na temu kako su volele dobra kola nisu na mestu , njihov otac je poznat u ovom gradu i obezbedio im je mnogo vise .

vesna

07.03.2012. 01:41

strasno sta krvnik napravi odnese tri zivota zivotinja napaljena. devojcice pocivajte u miru i neka se andjeli brinu za vas111

sava

07.03.2012. 07:26

Saucesce porodicama ubijenim devojkama a za ubicu predlazem posebno sudjenje za svaku oduzetu mladost pa kaznu spojiti osuditi maksimalno. Ali ako je vas tekst tacan da vozac za svoj dosadasnji vozacki staz nije imao prekrsaja treba proveriti nasu saobracajnu policiju i mocne tatice da za sicu ne prijavljuju bas sve.

MiraO.

07.03.2012. 10:46

Juče u Pančevu nije bio proglašen dan žalosti. Neko će možda reći da je zakonom predviđeno kada se on proglašava, ali je ću vam reći da je u našem gradu juče i kamen plakao. Onoliko tuge na jednom mesu ne pamtim kada sam poslednji put videla. Ne dao bog nikome....

Dragan Sweden

07.03.2012. 13:03

Dok sam citao tekst suze se ronile niz lice jer je ovo sve jace od mene. Da li je moguce da ljudi jednom za uvek svate i da im bude ova nesreca primer da nikada u zivotu ne urade nesto slicno.Iskreno saucesce roditeljima a mladim devojkama neka je vecna slava.

Citalac

09.03.2012. 12:19

12 god??? Za ovo delo predvidjena je maksimalna kazna, tri zivota zbog njegove brze i lude voznje.. Nemam reci! Ovo je slucaj za sud u Strazburu...