Šabac: Raskomadan pa spakovan u torbe

A.DELIĆ

06. 03. 2012. u 16:13

Stravično otkriće u jezeru tabanovačke šljunkare izletištu kod Šapca. Istražni organi naložili obdukciju kako bi se utvrdio uzrok smrti

RASKOMADANO telo nepoznate osobe spakovano u dve karirane "švercerske" torbe i ćebe, pronađeno je u utorak u jezeru na kompleksu tabanovačke šljunkare, desetak kilometara od Šapca. Na 3-4 metra od obale, otkrili su ga ribolovci koji su najpre pomislili da su naišli na smeće, ali su ostali nemi kada je pred njih ispala leva ljudska ruka!

Uznemireni građani odmah su pozvali policiju, koja u utorak nije mogla da saopšti ništa od detalja, pa čak ni kojeg je pola žrtva. Kako saznajemo od izvora u istrazi, desna noga i ruka bile su u jednoj torbi, a leva noga i leva ruka u drugoj. Trup je zamotan u ćebe, dok je telo obezglavljeno!

- Na vađenje ostataka se čekalo do popodne, jer bi istragu ozbiljno ugrozio ijedan propušten detalj, a voda je duboka i hladna - kaže naš izvor iz istrage. - Na lice mesta izašli su istražni sudija Višeg suda u Šapcu i pripadnici policije, na čelu sa obducentom prof. dr Ljubišom Božićem iz Beograda.

NEZVANIČNA VERZIJA PREMA nezvaničnim informacijama, u jezeru je pronađeno telo 53-godišnjeg muškarca sa inicijalima R. I. iz Šapca, čija je porodica nedavno prijavila nestanak. Istražni organi pretpostavljaju da je žrtva ubijena na nekom drugom mestu u blizini, ali je najverovatnije raskomadana na jezeru. Pošto delovi tela nisu u fazi raspadanja, moglo bi se reći da u vodi nije provela više od mesec dana.

U utorak posle 15 časova, angažovane su specijalizovane ekipe vatrogasaca pa su paketi sa stravičnim sadržajem, koji su ležali na dubini od dva metra, dovučeni do obale. Samo petnaestak minuta kasnije na nosilima su ih odneli radnici pogrebne službe JKP "Stari grad". Istražni sudija naložio je obdukciju, kako bi se utvrdio uzrok smrti i koliko su dugo ostaci bili pod vodom.

- Nadamo se da ćemo ubrzo otkriti i identitet. Šabački kraj je do pre nekoliko godina bio prepoznatljiv po mafijaškim obračunima. Neki članovi kriminogenih klanova su likvidirani ili im se gubio trag, ali u ovom času nemamo nijednu aktuelnu "facu" na potrazi. Zato sumnjamo da je u pitanju neko iz okolnih gradova - objašnjava naš izvor.

Tabanovačka šljunkara je leti omiljeno izletište Šapčana, međutim, oni koji žive u blizini tvrde kako se zimi dešavaju čudne stvari. Izdvojen iz grada, kompleks od nekoliko veštačkih jezera izuzetne dubine, nastao kopanjem šljunka, pogodan je za odbacivanje oružja, tajne sastanke, preuzimanja droge i novca.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

general who

06.03.2012. 18:44

tama sad pogledah pogresno skretanje 2...neko se ocigledno zaneo kad je komadao ovog ciku :D

twilight

06.03.2012. 19:25

ma ko je samo mogao staviti 'dopada mi se' ??! strašno zaista, stidite se

Statisticar

06.03.2012. 19:27

Ocito da je film "Paskvalino lepotan" ostavio snazan utisak na pocinioca ovog zlocina. U toj (crnoj) komediji glavni junak je zrtvu iskasapio satarom, smestio u putne torbe a zatim te iste torbe fijakerom odvezao na stajgu a tamo ubacivao u vozove u razlicitim smerovima.

Zoran

07.03.2012. 09:08

@Statisticar - Koliko ja znam Sabac odavno nema zeleznicku stanicu za putnicki saobracaj a da je pocinilac stavio kofere u teretne vagone, bili bi veoma brzo uoceni i otkriveni. Inace sreca u nesreci je u tome sto je ovaj ubica bio pod uticajem tog Paskvalina umesto gospodina Hanibala Lektora.

Inspektor

07.03.2012. 09:03

Policija i forenzicari jos nisu sigurni ali pretpostavljaju da se ne radi o samoubistvu.