Читај ми!

SNS: Našu vladu biraju građani

Srpska napredna stranka poručila da će buduću vladu, u čiji bi sastav ušla ta stranka, birati građani Srbije, a nikada nijedna strana zemlja.

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić poručio je da će buduću vladu, u kojoj bi bio i SNS, birati građani Srbije, a ne SAD, Rusija ili neka zemlja EU.

Vučić je izjavio na konferenciji za novinare da SNS razgovara sa svima, i Rusima i Amerikancima, Kinezima, Japancima, Evropljanima, i da je ta komunikacija stalna.

Međutim on ne želi da ulazi u to šta su nečije želje, niti da iznosi bilo šta što se u tim razgovorima iznosi kao ideja.

"Ono što mogu sasvim sigurno reći to je da će buduću vladu, a u čiji sastav bi ušla SNS, birati građani Srbije. I nikada neće birati nijedna strana zemlja, bilo da je u pitanju Amerika, Rusija, bilo koja zemlja EU, bilo ko drugi, već građani Srbije", rekao je zamenik predsednika SNS.

Povodom pisanja beogradskih medija da je administracija SAD poručila da SNS neće imati podršku ako uđe u vladu sa Demokratskom strankom Srbije, Vučić je odgovorio da ne bi ulazio u to šta su ili nisu nečije želje.

On je podsetio da su mediji prvo pisali da SNS nema nikakvu komunikaciju sa administracijom SAD, a sada da je odjednom ima.

"Nije fer da iznosim bilo šta što se u nekom od tih razgovora iznese kao ideja a da ti razgovori nisu otvoreni za javnost", rekao je Vučić, navodeći razgovore i stalnu komunikaciju SNS-a sa svima u svetu - sa Rusijom, SAD-om, Kinom, Japanom i EU.

Govoreći o predstojećim izborima, Vučić je rekao da je, bez obzira na to kakvu će odluku vlast doneti i da li će spojiti predsedničke, parlamentarne i lokalne izbore, cilj SNS-a samo jedan, a to je pobeda na svim nivoima.

U tom smislu, on je naveo da želi svu sreću Fijatu, da bi naprednjaci želeli da taj projekat uspe, ali da vlast "bahato", pa i "odvratno" koristi sve to u izbornoj kampanji.

Zamenik predsednika SNS-a je dodao da je sve već viđeno i da vlast "kroz iste trikove" pokušava da dobije izbore, ali i naveo da to ništa "ne vredi, jer je rok istekao".

Vučić je istakao da SNS očekuje da na lokalnom nivou odnese "ubedljivu pobedu" i da "posle dugo vremena, od DS-a i SPS-a preuzme primat na lokalu", ističući da je uveren da će u više od 100 opština u Srbiji SNS imati vlast, što samostalno, što u koalicijama.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво