SNS: Stranci neće birati novu vladu

Srpska napredna stranka poručila da će buduću vladu, u čiji bi sastav ušla ta stranka, birati građani Srbije, a nikada nijedna strana zemlja, koja god bila.

Izvor: B92

Utorak, 06.03.2012.

14:40

Default images

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić izjavio je na konferenciji za novinare da ta stranka razgovara sa svima, Rusima i Amerikancima, Kinezima, Japancima, Evropljanima, da je ta komunikacija stalna, ali da ne želi da ulazi u to šta su nečije želje, niti da iznosi bilo šta što se u tim razgovorima iznosi kao ideja.

"Ono što mogu sasvim sigurno reći to je da će buduću vladu, a u čiji sastav bi ušla SNS, birati građani Srbije. I nikada neće birati nijedna strana zemlja, bilo da je u pitanju Amerika, Rusija, bilo koja zemlja EU, bilo ko drugi, već građani Srbije", rekao je zamenik predsednika SNS.

Vučić je to kazao odgovarajući na pitanje vezano za pisanje medija da je SNS-u u kontaktu sa američkom administracijom rečeno da neće imati podršku kao eventualna nova vlast, ukoliko uđu u koalicionu vlast sa DSS.

Prema njegovim rečima, ti isti mediji nekada su pisali da naprednjaci nemaju nikakve razgovore sa Amerikancima, a sada pišu da ih sada odjednom imaju.

Vučić je govoreći o predstojećim izborima rekao da je, bez obzira na to kakvu će odluku vlast doneti i da li će spojiti predsedničke, parlamentarne i lokalne izbore, cilj SNS samo jedan, a to je pobeda na svim nivoima.

U tom smislu, on je naveo da želi svu sreću Fijatu, da bi naprednjaci želeli da taj projekat uspe, ali da vlast "bahato", pa i "odvratno" koristi sve to u izbornoj kampanji.

Zamenik predsednika SNS je dodao da je sve već viđeno i da vlast "kroz iste trikove" pokušava da dobije izbore, ali i naveo da to ništa "ne vredi, jer je rok istekao".

Vučić je kazao da SNS očekuje da na lokalnom nivou odnese "ubedljivu pobedu" i da "posle dugo vremena, od DS i SPS preuzme primat na lokalu", ističući da je uveren da će u više od sto opština u Srbiji SNS imati vlast, što samostalno, što u koalicijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: