Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 06.03.2012.
14:36
Beta A

Posao u MUP-u je najveće zlo

Predstavnici Nezavisnog policijskog sindikata Srbije pozvali su danas nadležne organe da ispitaju moguću korupciju i nenamenska trošenja novca u vrhu Ministarstva unutrašnjih poslova.

Predsednik NPŠ Momčilo Vidojević rekao je da je "zapošljavanje u MUP-u najveće zlo".
 

Predsednik predsedništva NPŠ Goran Radovanović pozvao je na konferenciji predstavnike Republičkog javnog tužilaštva, Agenciju za borbu protiv korupcije i druge nadležne institucije da od članova tog sindikata prikupe obaveštenje o korupciji i zloupotrebama u MUP-u i da iniciraju vođenje određenih postupaka.

"Upućujemo javni poziv i specijalnom tužiocu za organizovani kriminal Miljku Radisavljeviću da takođe sasluša predstavnike NPŠ na navedene okolnosti. Ono sa čime raspolažemo je da postoje jake indicije za takve stvari koje se moraju ispitati", rekao je Radovanović.

Radovanović je kazao da pojedini načelnici policijskih uprava uzimaju naknade u gotovom novcu za odlazak i dolazak s posla, kao i da u iste svrhe koriste i službene automobile, gorivo, registracije, održavanje vozila pri čemu se "MUP-u i građanima Srbije nanosi "šteta u milionskim iznosima".

"Postoje i krivična dela iz oblasti organizovanog kriminala koje razni načelnici vrše u sprezi sa različitim političkim funkcionerima i tajkunima koji finansiraju političke partije i koji predstavljaju klupko koje nije moguće odmotati", rekao je Radovanović.

Kako je naveo, zloupotrebe se beleže i u odeljenjima za suzbijanja privrednog kriminala, odseka za inspekcijski nadzor, saobraćajne policije, sektoru za vanredne situacije tako što se olakšavaju i otežavaju određene procedure za dobijanje potrebnih dozvola ili saglasnosti za pružanje odgovorajućih donacija.

Radovanović je kazao da kada bi se uključili svi nadležni državni organi u rešavanje "problema korupcije i zloupotrebe u vrhu MUP-a" da bi se ispunile neke od obaveza prema Evropskoj uniji.

"Mislim da samo tako možemo da ispunimo obaveze koje od nas zahteva
Evropska unija i kao što ste je rekao Jelko Kacin - Srbiju očekuju velika hapšenja za visoku korupciju", rekao je Radovanović.

Predsednik NPŠ Momčilo Vidojević rekao je da je "zapošljavanje u MUP-u najveće zlo".

"Način zapošljavanja u MUP-u je najveće zlo - načelnici policijskih uprava zapošljavaju članove svojih porodica, kao što je to bio slučaj u Novom Pazaru. Zapošljavaju se preko rodbinskih veza i partijske linije", kazao je Vidojević.

Potpredsednik NPŠ Srećko Zimonjić ocenio je da je korupcija u MUP-u
široko rasprostranjena i kao problematične oblasti je izdvojio javne nabavke, dobijanje radnih mesta, službenih vozila, kao i zloupotreba pravilnika.

POVEZANE VESTI

Utorak 06.03.2012. 14:38
Mora da bude zlo kad im je Dacici komandant u Srbiji,a Tacici na KiM.
Utorak 06.03.2012. 14:42
Pa sto ne hapse ?
Utorak 06.03.2012. 14:41
A ministar se raspevao.....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online