Novo poskupljenje goriva

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Izgleda da se nekih rekorda ne odričemo tako lako. Na žalost, ne radi se o sportskim uspesima, već o nastavku rasta cena naftnih derivata. Nakon skorašnjeg poskupljenja, od danas se na pumpama pojedinih kompanija gorivo plaća za jedan do dva dinara više po litru.

Ovo poskupljenje se u prvom redu odnosi na NIS-ovu maloprodajnu mrežu, gde su derivati skuplji u proseku za 1,5 dinara po litru. Nova korekcija cena goriva dodatni je udar na sve vozače, jer su ostale kompanije i privatni trgovci već ranije podigli cene, tako da je sada teško naći pumpu na kojoj možete natočiti gorivo po nekoj nižoj ceni.

Ovo je u proteklih dve nedelje već treće poskupljenje na našim pumpama, a od početka godine gorivo je u proseku poskupelo za 10 dinara po litru. Opravdanja su svakojaka, od skoka cena na svetskom tržištu, slabljenja dinara do povećanih troškova transporta tokom ledenih dana.

Sve je to slaba uteha kada vozač u Srbiji mora platiti cenu koja je istaknuta na pumpama, a ona se kreće oko 146 dinara za litar evrodizela, 145 za evropremijum BMB 95, 135 za D2, dok za litar premijuma BMB treba izdvojiti oko 140 dinara.

 

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»