Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Utorak 06.03.2012.
10:27
Beta A

Kameron: Ne biste bili kandidat bez hrabrog vođe,Tadića

Britanski premijer Dejvid Kameron izrazio je zadovoljstvo što je Evropski savet Srbiji dao status kandidata za članstvo u Uniji i ocenio da je moguće i da Srbija uskoro počne pristupne pregovore.

 Srbiji kandidatura ne bi bila moguća bez "hrabrog vođstva" predsednika Borisa Tadića

"Ima još toga da se uradi ali, ako Srbija nastavi na sadašnjem putu nema razloga zašto ne bi bilo moguće uskoro početi pregovore o pristupanju EU", rekao je Kameron u jučerašnjem obraćanju u Donjem domu britanskog parlamenta, navodi se na njegovom vebsajtu.

Kameron je istakao da je Britanija uvek snažno podržavala proširenje Evropske unije, od istočne Evrope do zemalja Zapadnog Balkana, i da je ta politka pokazala uspeh time što je učvrstila podršku za demokratiju i ljudska prava širom kontinenta.

Britanski premijer je takođe naglasio da ne sumnja da odluka o dodeljivanju statusa kandidata Srbiji ne bi bila moguća bez "hrabrog vođstva" predsednika Borisa Tadića.

"On je taj koji je osigurao hapšenje Ratka Mladića i time zatvaranje najtamnijih poglavlja u srpskoj istoriji, i on je taj koji je doneo hrabru odluku da uđe u dijalog sa Kosovom", rekao je Kameron.

On je takođe pohvalio vođstvo kosovskog premijera Hašima Tačija i to što je Tači bio spreman da uđe u "konstruktivan dijalog sa Srbijom". Rekao je da je ispravno što je Evropska komisija nagradila takvo ponašanje početkom procesa koji može da dovede do novog ugovora između EU i Kosova.

POVEZANE VESTI

Utorak 06.03.2012. 10:35
Dvolicni Englezi...... pricaju o EU a sami nisu potpisali vecinu EU dokumenata i sporazuma.
Utorak 06.03.2012. 10:38
Kad nam neprijatelj hvali vođu, onda je jasno zašto smo tu gde smo. Gledajući rezultate anketa, ovaj "hrabri" će i dalje voditi zemlju, tonućemo sve dublje a njega će sve više da hvale.
Utorak 06.03.2012. 10:36
Ovi ce prvi da napuste EU,evro nikada nisu ni prihvatili. Kandidatura ne znaci nista,osim sto je ozakonjeno bezakonje EU,koje ce oni i dalje nesmanjenom zestinom nastaviti. Pored povlascenih polozaja stranih firmi,banki,Srbiji se zabranjuje poslovanje sa Rusijom,dok svi oni se otimaju ko ce vise sa Rusijom da saradjuje.Kandidatura,znaci nastavak ucena,potpuno poklanjanje KiM,davanje teritorije svakoj manjini koja zine.potpuna ekonomska blokada,i smanjenje Srbije na pasaluk,koji ce biti u vlasnistvu stranaca,a Srbi ce cekati ulazak u EU,cak i onda kada ona bude proslost. STOP EU, STOP NATO,ZIVELA SLOBODNA SRBIJA!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online