Predlog o privatizaciji Vodovoda za sada na čekanju

Predlog projekta javno-privatnog partnerstva "Vodovoda i kanalizacije" neće se naći na dnevnom redu poslednje sednice Skupštine grada pred lokalne izbore, koja treba da se održi 30. marta.

Predlog projekta javno-privatnog partnerstva "Vodovoda i kanalizacije" neće se naći na dnevnom redu poslednje sednice Skupštine grada pred lokalne izbore, koja treba da se održi 30. marta, piše Dnevnik.

Predsednik sindikata zaposlenih u stambeno-komunalnoj delatnosti grada Zoran Radosavljević kaže da sindikat nije protiv javno-privatnog partnerstva, ali da to ne treba činiti sa "Vodovodom", koji je resurs od javnog interesa za građane. - Sve su stranke iste i bez obzira ko bude činio narednu gradsku vlast, neće odustati od javno privatnog partnerstva "Vodovoda". Mi ćemo naći načina da se izborimo za prava građana, zaštitimo krucijalne resurse i zaustavimo tu priču - rekao je Radosavljević.

Direktor "Vodovoda" Branko Bjelajac kaže za ovaj list da je preduzeće uradilo sve što je bilo do njega. - Sada je na Skupštini grada i izvršnim organima Novog Sada, kao osnivaču, da procene da li će i kada postupak biti nastavljen - rekao je Bjelajac.

Odluka o privatizaciji "Vodovoda" skinuta je s dnevnog reda januarske sednice. Kako je tada rekla članica Gradskog veća za komunalne poslove Gordana Pušić, dokument je povučen jer nisu dobili mišljenje republičke Komisije za javno privatno partnerstvo. Ova Komisija je u međuvremenu formirana.

  • Mihajlo

    06.03.2012 22:23
    drž se Bramko,
    Uz tebe su Žabalj,Čačak, Brčko ...
  • X2O

    06.03.2012 12:36
    @Anonimus
    Ja uopšte nisam mislio na novu fabriku, već na jasno vidljivu težnju da se postojeća tehnologija i stepen obrade sirove vode u trenutnoj fabrici uprosti, voda pojeftini i potom proglasi nepitkom. Rim, Pariz, London, Madrid - imaju tehničku vodu u cevima. Tu gravitira dobar deo evropskog stanovništva, a slično je u mnogim zemljama. Inače, naši građani koriste pitku vodu onako kako ih naučimo ili koliko mogu da je plate.
    To što neko ili većina trenutno zaliva ulicu i baštu pitkom vodom je takođe stvar mogućnosti, procene i znanja, odnosno, neznanja. Moglo bi da bude i drugačije (obrazujmo ljude, motivišimo, kažnjavajmo), ali još uvek takvo ponašanje građana ne može biti opravdanje da političari u njihovo ime odustanu od ipak dostignutog civilizacijskog nivoa (da imamo pitku vodu čim odvrnemo slavinu) - i prodaju resurse. Ne mogu da verujem da postoje razumni ljudi koji bi sada to uradili i naše stanovništvo prebacili na surovo tržište snabdevanja pitkom vodom. To mi izgleda monstruozno!
  • 06.03.2012 12:35
    Nećemo to dozvoliti
    Kad god napišem nešto na ovu temu, o podizanjima kredita i ko je to odobrio, o planiranom zaduživanju Vodovoda da bi se predao strancima,
    a to se planira i za Toplanu, obično se ne objavi.
    Pogotovu ako pomenenm nedodirljivog Rodnija.
    Novi Sad nije Koča Bamba u Peruu, gde voda sad košta toliko da radnici peru veš u reci i čekaju vodu za piće u redu na humanitarnoj česmi, jer ne mogu da plate vodu američkoj kompaniji.
    Hajde sad, članak brzo pomeriti dole, da Rodni ne vidi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti