Mekejn za vazdušne udare na Siriju

Američki republikanski senator Džon Mekejn poziva SAD da budu predvodnik međunarodnih napora za početak vazdušnih udara na Siriju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.03.2012.

22:04

Default images

Mekejn je u američkom Senatu rekao da je brutalni obračun sirijskog režima sa neistomišljenicima rezultirao ratnim zločinima, kao i da će susedi Sirije intervenisati vojno, sa ili bez SAD.

On je istakao da SAD imaju moralnu i stratešku dužnost da svrgnu sirijskog predsednika Bašara el Asada i njegove pristalice.

Mekejn je prošlog meseca pozvao na međunarodnu saradnju kako bi se oružjem i drugom vrstom pomoći pomoglo snabdevanje pobunjenika koji se bore protiv El Asada.

On tada, međutim, nije govorio o eventualnoj direktnoj američkoj vojnoj pomoći.

Prema podacima UN, od početka marta prošle godine, kada je u Siriji počela pobuna protiv predsednika Bašara el Asada, u toj zemlji je poginulo više od 7.500 ljudi, dok sirijski aktivisti tvrde da je taj broj veći od 8.000.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: