Lider Nju Džersija rešio je ličnim primerom da pokaže saigračima, ali i gazdi kluba, da pod hitno učine nešto kako bi Netsi postali pobednički tim, dovoljno kadar da se nađe u plej-of završnici NBA lige. Fenomenalni Deron Vilijams bukvalno je pocepao mrežicu Šarlot Bobketsa budući da im je ubacio neverovatnih 57 poena, a pritom je Nju Džersi ostvario tesnu pobedu (104:101).

Vilijams je ovim dostignućem ujedno oborio prethodni klupski rekord po broju postignutih poena na jednom meču koji su zajedničkim snagama držali Majk Njulin (1979) i Rej Vilijams (1982) sa 52 ubačena koša. Vilijams je imao odlične statističke pokazatelje u svim šuterskim rubrikama (iz igre 16/29, za tri 4/11, bacanja 21/21), a nema sumnje da će ga igrači Šarlota još dugo pamtiti, jer je Deron upravo drugi igrač u istoriji Bobketsa koji im je ubacio više od 50 poena. Prethodno im je čuveni Kobi Brajant izručio 58 poena 2006. godine.

Efekat njegovog nastupa nije ostao umanjen iako je u derbiju lige između LA Lejkersa i Majamija Kobi Brajant (33p) pokazao ko je „tata“ u direktnom duelu sa Džejmsom (25p) i Vejdom (16p). „Jezerdžije“ su u potpunosti nadigrale „vrelinu“ (93:83), a najbolji košarkaš današnjice održao je javni čas vedetama Majamija. Doduše, Kris Boš je propustio predavanja zbog čega će sigurno žaliti. Mada je zbog povrede nosa zadobijene na Ol-staru nosio zaštitnu masku, zbog čega je dobio novi nadimak košarkaški Zoro, Kobi je odigrao sjajan meč. U više navrata njegovi čuvari, verovatno nehotice, imali su kontakt sa maskom Brajanta, što je donekle i logično budući da je lider Lejkersa većinu poena postigao u igri jedan na jedan. Kada je bilo najvažnije, u prelomnim trenucima četvrte deonice, Kobi je bio nepogrešiv, za razliku od Džejmsa kojeg je Vorld Pis (bivši Ron Artest) veoma dobro uštopovao, dok je Vejd zbog četiri munjevite lične greške pre vremena napustio parket.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari