Ponedeljak, 05.03.2012.

18:16

Ko će sledeći na klupu Čelsija?

Roman Abramovič smenio je u nedelju šestog trenera tokom svoje devetogodišnje vladavine u Čelsiju.

Izvor: AK

Default images

Rus je posle samo 256 dana dao otkaz Andre Viljas-Boašu, a pitanje je koje ime će sledeće sesti na ‘užarenu’ klupu na “Stamford Bridž”.

Osim Žozea Murinja i Karla Anćelotija, niko drugi nije osvajao trofeje, Gus Hidink jedini nije smenjen, imao je drugi posao, a novog trenera očekuje verovatno najteži posao do sada, izgradnja novog tima za budućnost.

Bez obzira koliko trofeja klub osvoji, posao menadžera ‘plavaca’ nikada nije siguran, pa je pitanje ko će sledeći da rizikuje sa ambicioznim Rusom.

Najuspešniji trener otkako je Abramovič vlasnik Čelsija je drugi Portugalac Žoze Murinjo koji je osvojio dve titule šampiona Engleske, ali je morao da preda bitku ega sa milijarderom iz Saratova.

Posle njega uspešan je bio i Italijan Karlo Anćeloti koji je osvojio duplu krunu, Premijer ligu i FA kup, ali je već na kraju sledeće sezone morao da ide zbog drugog mesta na tabeli.

Jedini čovek koji je Čelsi doveo do finala Lige šampiona, Avram Grant, brzo je napustio “Bridž”, a sada je u Partizanu. Ko zna da li bi se dugo zadržao i da je Džon Teri pogodio penal u Moskvi 2008. godine.

Opširnije u našoj rubrici teme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

18 h

Podeli: