Ponedeljak, 05.03.2012.

15:28

Crveni krst ušao u Homs

Timovi Crvenog krsta i sirijskog ogranka Crvenog polumeseca su ušli u dva kvarta grada Homs u Siriji, gde su podelili hranu i ćebad civilima.

Izvor: Tanjug

Default images

Među ugroženima su i porodice koje su pobegle iz najugroženije četvrti Baba Amr, saopštio je Crveni krst.

"Ušli smo u kvartove Al Inšat i Al Tavzi. Al Inšat je najbliži kvartu Baba Amr. Očigledno je da je stanovništvu potrebna pomoć, pošto je taj kvart takođe na udaru nasilja, a u njemu ima i mnogo porodica koje su pobegle iz Baba Amra", rekao je Hišam Hasan, portparol MKCK.

Još jedan konvoj MKCK, drugi za manje od nedelju dana, sa hranom i drugom neophodnom pomoći za "nekoliko hiljada ljudi", takođe je stigao u Homs, dodao je on. MKCK je i juče dostavio pomoć izbeglicama iz četvrti Baba Amr, koji su našli utočište u selima u blizini Homsa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

1 d

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

1 d

Podeli: