Ponedeljak, 05.03.2012.

00:26

Uhapšeni šverceri antičkih umetnina

Policija na severu Grčke saopštila je da je uhapsila 44 osobe zbog ilegalnog prometa antičkih umetničkih dela, nakon što je tu grupu pratila šest meseci.

Izvor: Tanjug

Default images

Policija je zaplenila 9.200 srebrnih i bronzanih novčića koji datiraju od šestog veka pre nove ere, pa do vremena Vizantije (od 4. do 15. veka), javio AP.

Takođe je zaplenjeno 300 "malih umetnina", navodi se u saopštenju i dodaje da tu ima drvenih ikona i nakita od neprocenjive vrednosti.

Kao organizator grupe uhapšen je jedan 66-godišnji carinik u penziji koji je često putovao u inostranstvo da se tamo dogovori o prodaji antičkog novca, navela je policija. On je često posećivao Bugarsku, Nemačku, Švajcarsku i Britaniju.

Od 44 osumnjičena i uhapšena, njih 39 je obavljalo iskopavanja na nekoliko lokacija na severu i u centralnom delu Grčke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

8 h

Podeli: