Svet

Subota, 03.03.2012.

14:30

Španski Seat proizvodiće se u Škodi

Nova generacija španskog vozila "seat toledo" proizvodiće se u "Škodinoj" fabrici u Mladoj Boleslavi i biće sestrinski model "škode rapid".

Izvor: Tanjug

Default images

Prema rečima portparola češke kompanije Josefa Balaža u slučaju nove kompaktne limuzine "Škode" i "seata toledo" radi se o dva različita modela, a u okviru raspodele kapaciteta pojedinih fabrika koncerna "Folksvagen" (VW) proizvodnja modela "toledo" je smeštena u Mladu Boleslavu, rekao je Balaž.

"Škoda" je prošle godine počela da proširuje svoju matičnu fabriku i da je priprema za proizvodnju trećeg modela, pored "fabije" i "oktavije". "Seat" će model "toledo koncept" promovisati sledeće nedelje na autosalonu u Ženevi, dok je "Škoda" predstavljanje "rapida" koji će po veličini biti između "fabije" i "oktavije", prema ranijim informacijama, odložila za kasniji period ove godine.

Proizvodnju skoro istih modela, "Škoda" i "Seat" su, zajedno sa "Folksvagenom", probali u slučaju tri mini vozila "sitigo", "mii" i "ap", koje proizvodi "Folksvagenova" fabrika u Bratislavi.

"Škoda" je devedesetih godina u fabrici u Kvasinama za VW proizvodila lako privredno vozilo "kedi".

"Toledo koncept" po izgledu proizilazi iz koncepta "škode mišn el" (MišionL), koji je fabrika predstavila jesenas u Frankfurtu. "Škoda" je istovremeno, krajem prošle godine počela u Indiji da proizvodi verziju vozila za tamošnje tržište.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Još jedan udarac za Mađarsku

Godišnja stopa inflacije u Mađarskoj je u maju blago porasla sa aprilskih 3,7 odsto na četiri odsto, objavio je danas Centralni zavod za statistiku Mađarske (KSH).

12:14

10.6.2024.

1 d

Podeli: