Sport

0

Đoković u polufinalu Dubaija

Autor: AM

Izvor: Tanjug/Novi magazin

Đoković u polufinalu Dubaija

Ðokoviću je to bila četvrta pobeda u petom odmeravanju snaga sa Tipsarevićem, kao i 18. uzastopni trijumf u Dubaiju.

Nakon ekspresno dobijenog prvog seta za samo 25 minuta, prvi reket sveta morao je da se pomuči u nastavku meča. Drugi set trajao je više od sat vremena, a Tipsareviću u taj-brejku nije bilo dovoljno ni vođstvo od 3:0.

Ðoković je nakon meča priznao da mu je malo pomogla i sreća da savlada  bliskog prijatelja i plasira se u polufinale ATP turnira u Dubaiju.

Petostruki gren-slem šampion gubio je u drugom setu sa 3:0 i 6:5, ali je posle dvostruke servis greške Tipsarevića oduzeo i drugi servis protivniku i na kraju sjajnim forhend vinerom ipak stavio tačku na duel.

"Bilo je napeto, posebno pred kraj. On je imao svoje šanse, ali smo obojica bili nervozni i pravili greške. Uspeo sam da ostanem skoncentrisan i slavim na kraju, tako da sam zaista srećan", rekao je Ðoković.

"Poznajemo jedan drugog veoma dugo i za nas nema tajni. Veoma smo dobri prijatelji, ali smo obojica profesionalci", naglasio je on.

Tipsarević je rekao da je bio "previše nervozan" u situaciji kada je mogao da izjednači na 1:1 u setovima.

"Kao da su mi se pojavili leptirići u stomaku kada sam imao set loptu na 6:5 u taj-brejku, posle seta koji je trajao sat vremena. To nije zato što sam igrao protiv Novaka (Đokovića). To bi se desilo protiv bilo koga. Normalno je da se u tom trenutku najviše trudiš, ali ispostavilo se da sam se trudio bez razloga", ocenio je Tipsarević.

Najboljeg tenisera sveta u polufinalu čeka Britanac Endi Marej, koji je savladao Čeha Tomaša Berdiha sa 6:3, 7:5.

"Biće to još jedan uzbudljiv duel. Marej i ja smo odigrali mnogo neizvesnih i uzbudljivih mečeva u poslednih par godina. Mi smo istih godina i odrasli smo zajedno, jer smo se prvi put sastali još dok smo bili uzrasta od 11 godina. Verujem da ćemo odigrati još jedan veliki meč", poručio je Ðoković.

Srbin i Britanac do sada su odmeravali snage na ATP turnirima 11 puta, a Ðoković je uspešniji i vodi sa 7:4.

ATP turnir u Dubaiju igra se za ukupni nagradni fond od 1,7 miliona dolara, a pobednik će osvojiti ček na 409.000 dolara i novih 500 bodova na rang listi.

U polufinale su se plasirali Rodžer Federer kao i Huan Martin del Potro iz Argentine koji je danas sa 2:0 u setovima pobedio Žoa Vilfreda Congu iz Francuske.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR