Sarkozi za kandidaturu Srbije?

Nikola Sarkozi pružiće podršku Srbiji da dobije status kandidata za EU i snažno uticati na one koji se tome protive, rekli su savetnici francuskog predsednika.

Izvor: B92

Subota, 18.02.2012.

17:56

Default images

Sarkozijevi savetnici su naglasili da će Pariz pružiti podršku Srbiji za dobijanje statusa kandidata ne samo zbog 300.000 glasača srpskog porekla u Francuskoj, već zato što je to u interesu Francuske i celog regiona, navodi se u saopštenju Skupštine Srba u Francuskoj povodom sastanka u Jelisejskoj palati.

Delegacija francuskih građana srpskog porekla, koju su predvodili bivši predsednik Skupštine Srba u Francuskoj Siniša Blagojević i potpredsednik te institucije Čedomir Krasnić, naglasila je koliko je za Srbiju važno da status kanidata za članstvo u EU dobije početkom marta i skrenula pažnju na teškoće Srba na Kosovu.

Susret predstavnika srpske dijaspore sa Sarkozijevim političkim i diplomatskim savetnicima održan je u sredu, na Sretenje, u trenutku kada je predsednik Francuske zvanično objavio kandidaturu za predsedničke izbore u aprilu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: