„Beograd put“ i dalje radi na ulicama prvog i drugog prioriteta, s tim da je prvi očišćen i održava se zbog hladnog vremena i sprečavanja ponovnog zaleđivanja, dok je drugi urađen više od 85 odsto, izjavio je Slobodan Šolević, zamenik komandanta Gradskog štaba za vanredne situacije.


– Drugi prioritet je uglavnom očišćen, ali smo angažovali sve kapacitete zbog snega manjeg intenziteta. Sneg koji uklanjamo sa beogradskih ulica odnosimo na lokaciju namenjenu za to kod Ušća. U gradu je angažovano 84 kamiona i 36 multikar vozila, dok na regionalnom putu i Pančevačkom mostu radi 21 vozilo – precizirao je dežurni inženjer „Beograd puta“ Dejan Jovanović.

Broj kvarova, po informacijama iz EDB-a je smanjen, a potrošnja je u okviru zadovoljavajućih parametara.

– I dalje problem predstavljaju nepropisno parkirana vozila i još jednom apelujemo na vlasnike automobila da očiste parking mesta, jer su vozila parkirana na ulici velika smetnja kamionima „Beograd puta“, „Čistoće“ i javnog prevoza. Ovaj problem naročito je prisutan u sporednim ulicama, gde kamioni „Gradske čistoće“ ne mogu da priđu i odnesu smeće, pa radnici taj posao moraju da rade pešice, što bitno otežava i usporava posao radnicima ovog gradskog preduzeća – rekao je Šolević.

Hitna pomoć obavila je 250 intervencija, što je uobičajeni broj za ovu službu, „Vodovod“ interveniše na 16 lokacija, kao i na čišćenju slivnika. „Gradsko stambeno“ primilo je 250 poziva, a intervenisano je u 62 slučaja, najčešće zbog zamrznutih instalacija u zgradama.

Led na Savi je u fazi topljenja a „Beogradvode“ će ledolomce premestiti na odleđivanje Zemunskog rukavca. Vatrogasno spasilačke jedinice intervenisale su na 102 lokacije, a Komunalna policija pomogla je sugrađanima u 140 situacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari