Drugo veče osmine finala u najkvalitetnijem fudbalskom klupskom takmičenju na Starom kontinentu bilo je zanimljivo i nadasve efikasno.

Pet pogodaka i rešenje o pitanju pobednika u samom finišu meča između Zenita i Benfike (3:2) ipak je palo u vodu nakon duela na San Siru u kojem je Milan stigao do najverovatnije nedostižne prednosti u dvomeču protiv Arsenala (4:0). „Rosoneri“ su dominirali terenom i održali čas javnog fudbala pulenima Arsena Vengera, kojem se očito bliži rastanak sa „tobdžijama“ koje vodi još od 1996.

– Ovu noć nikada nećemo niti smemo da zaboravimo. Sve je bilo šokantno, i rezulat i naša igra. Ovo je bila naša najgora evropska noć. Nismo postojali na terenu, ni u defanzivi, ni u ofanzivi. Ubiše nas, budimo realni. Ne živimo u bajkama. Statistički, možda imamo dva do pet odsto šansi u revanšu, ali realno, eliminisani smo – svestan je Venger težine situacije u kojoj se nalazi njegov tim pred uzvratni duel na Emiratima 6. marta.

Milan je poslednja tri učešća u Ligi šampiona završavao upravo u osmini finala, a svaki put ga je zaustavio neki od engleskih klubova. Prošle sezone je to učinio Totenhem (0:1, 0:0), pre dve godine Mančester junajted (2:3, 0:4), a u sezoni 2007/08 baš Arsenal (0:0, 0:2). S obzirom na to da je 2008/09 igrao u Ligi Evrope, dolazi se do toga da je Milan, kada je poslednji put stigao do četvrtfinala, otišao do vrha – bio je šampion Evrope posle pobede od 2:1 nad Liverpulom u Atini 2007. godine.

– Bili smo briljantni, ne pobeđuje se Arsenal ovako ubedljivo svakog dana. Srećni smo što ćemo sa ovim rezultatom putovati u London, ali moramo da ostanemo fokusirani jer ništa još nije gotovo – istakao je najbolji pojedinac susreta i strelac četvrtog gola za domaćina Zlatan Ibrahimović.

Zlatanov dres za Novaka

Najbolji svetski teniser Novak Đoković uživo je pratio duel između svog omiljenog kluba Milana i Arsenala. Nakon ubedljive pobede „rosonera“ Đoković je sišao do svlačionice u kojoj se prvo slikao sa Albertom Akvilanijem, a onda i dobio potpisan dres Zlatana Ibrahimovića.

Loša sezona za članove Premijer lige

Posle eliminacije gradskih rivala Mančester junajteda i Mančester sitija, koji su takmičenje u Ligi šampiona završili u grupnoj fazi, iz elitnog evropskog društva će po svemu sudeći ubrzo biti eliminisan i Arsenal. Ako i Napoli u dva duela bude bolji od Čelsija, prvi put će četvrtfinale Lige šampiona proteći bez bar jednog engleskog kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari