Četvrtak, 16.02.2012.

13:00

S. Koreja: Poginulo pet funkcionera

Ministar trgovine Severne Koreje i četiri visoka funkcionera poginuli su kad se srušio helikopter kojim su nosili vladine poklone na jedno zabačeno ostrvo.

Izvor: Tanjug

Default images

Ministar Kim Pong Chol i funkcioneri su nosili poklone povodom obeležavanja 70-godišnjice rođenja, nedavno preminulog, severnokorejskog vođe Kim Džong-ila. Svečano uručenje poklona trebalo je da prenosi državna televizija.

Helikopter se srušio 14. februara na malom ostrvu Sun do, nedaleko od granice sa Kinom.

Nesreća se dogodila kada je helikopter elisom zakačio jednu stenu i srušio prilikom prizemljenja. Posada i jedna televizijska ekipa su uspeli da izađu iz helikoptera koji je nakon toga eksplodirao. Pri tom su poginuli ministar, šef trgovinske agencije za provinciju Pjungan-Pukdo i još trojica funkcionera.

Njihova sahrana je odložena zbog današnje velike vojne parade u prestonici Pjongjangu, kao i ostalih masovnih okupljanja povodom obeležavanja 70-godišnjice rođenja Kim Džong-ila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

15 h

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

23 h

Podeli: