• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zavejani članovi Štaba za vanredne situacije

Članovi Operativnog štaba za vanredne situacije Crne Gore zavejani su danas u Bakovića klisuri.Voz sa 50 putinka blokiran lavinom. Prethodno spasioci doprli do porodice na čija se kola obrušio sneg.

Članovi Operativnog štaba za vanredne situacije - pomoćnik ministra unutrašnjih poslova za vanredne situacije Zoran Begović i pukovnik Zoran Lazarević iz Generalštaba Vojske Crne Gore zavejani su danas u Bakovića klisuri, na putu Kolašin-Mojkovac.

Oni su imali zadatak da prate na koji način se održavaju i čiste saobraćajnice na severu Crne Gore, ali su i oni ostali zavejani zbog snežnih usova u Bakovića klisuri.

Lazarević je, u telefonskoj izjavi podgoričkim medijima, kazao da će uklanjanje lavina koji im je blokirao put trajati čitav dan.

Ogromni su odroni snega, tako da će njihovo uklanjanje potrajati , naveo je on.

Iz Operativnog štaba za vanredne situacije saopšteno je da su u toku akcije evakuacije dve osobe zavejane na području Ostrosa, u barskoj opštini.

Na putu Virpazar-Ostros nalazi se jedna osoba je zavejana u automobilu, dok se druga nalazi na teritoriji Ostrosa. Reč je o detetu koje ima zdravstvenih problema , navodi se u saopštenju.

I lokalni voz koji saobraća na pruzi Bijelo Polje-Bar, sa oko 50 putnika, blokiran je jutros kod Kolašina, zbog lavine koja se obrušila na deo pruge između Trebješnice i Lutova.

Iz Železnice Crne Gore saopšteno je da ekipe rade na terenu kako bi se što pre otklonile posledice lavine.

Mediji su prethodno javili da je specijalni tim kolašinskog Crvenog krsta evakuisao četiri osobe, među kojima dvoje dece, iz snežnog smeta u mestu Bakovića klisura na magistralnom putu Podgorica-Kolašin, saopšteno je iz Operativnog štaba za upravljanje vanrednim situacijama.

Kako se navodi, oni su bili u putničkom automobilu, kada se na njih obrušila velika snežna lavina. Angažovan je specijalni tim Crvenog krsta iz Kolašina, koji je sa motornim sankama uspeo da evakuiše ove četiri osobe, navodi se u saopštenju.

Operativni štab za vanredne situacije još jednom je apelovao na građane Crne Gore da bez preke potrebe ne kreću na put i upozorio da je obavezna zimska oprema.

Sneg je u Podgorici napadao rekordnih 51 centimetra, na Žabljaku je dostigao visinu od 185 centimetara, u Plavu 130 centimetara, Šavniku 125, Kolašinu 119 i Rožajama 101, saopšteno je iz Hidro-meteorološkog zavoda Crne Gore.

Na Cetinju je izmjereno 94 centimetra snega, u Bijelom Polju 84, Nikšiću 82, Pljevljima 70 i Ulcinju šest centimetara.

Zbog napadalog snega saobraćaj u Crnoj Gori danas je, takoreći, u potpunom kolapsu.

Aerodrom u Podgorici je zatvoren zbog novih padavina.

Železnički saobraćaj između Podgorice i Kolasina je, takođe, u prekidu, zbog obrušavanja lavine u mestu Trebješica.

Autobusi iz Podgorice, ali veoma otežano, saobraćaju samo do Danilovgrada i Nikšića.

Operativni štab za vanredne situacije zabranio je saobraćaj na većini magistralnih i regionalnih puteva u Crnoj Gori.

(MONDO/agencije)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image