Petak, 10.02.2012.

23:21

Referendum ne utiče na kandidaturu

Nemamo problema sa Rezolucijom 1244, ali pregovori nisu sa Francuskom, dijalog je između Beograda i Prištine, kaže francuski ambasador Fransoa-Gzavije Denio.

Izvor: Politika

Default images

Ne postoji precizan datum do koga bi Beograd i Priština trebalo da postignu dogovor o predstavljanju Kosova na regionalnim forumima, ali bilo bi bolje da se to desi što pre. Evropski savet ne voli rešenja koja dođu u poslednji čas, kazao je u za „Politiku” Fransoa-Gzavije Denio, ambasador Francuske u Beogradu.

Pronalaženje rešenja za ovo pitanje je na Beogradu koji daje predloge, a Priština ih odbija.

Denio objašnjava da li može da se izvrši pritisak na Prištinu kako bi se našlo obostrano prihvatljivo rešenje

“Naravno. Evropski savet želi da se nađe rešenje za predstavljanje Kosova u međunarodnim forumima zato što je to u opštem interesu svih građana Kosova, zato što se tiče saobraćaja, slobodnog protoka ljudi, energetskih pitanja. Iza tog pomalo apstraktnog pojma međunarodnih foruma kriju se vrlo konkretne stvari koje se tiču boljitka svih građana”, kaže francuski ambasador i dodaje da su svi svesni da je Srbija napravila veoma konstruktivne predloge na mnogim poljima i poziva prištinske vlasti da i oni budu jednako konstruktivni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: