Tadić: Fale novi energetski sistemi

Predsednik Srbije Boris Tadić kaže da Srbija danas trpi zbog toga što ranijih godina nisu pravljeni novi energetski sistemi.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 10.02.2012.

18:23

Default images

"Vidim da stoje kritike što nismo napravili nove energetske sisteme. Da biste napravili energetski sistem potrebno je između pet i deset godina i mi danas trpimo što oni nisu na vreme pravljeni", rekao je Tadić.

On je naveo da se krenulo sa remontima i investicijama u energetiku, ali da je pre pet godina trebalo da budu započeti mnogi projekti. "Projekti je trebalo da budu započeti pre mandata aktuelne Vlade, ali se to nažalost nije desilo", rekao je predsednik istakavši da će u narednim godinama o tome morati da se povede računa i da se iskoriste energetske i infrastrukturne mogućnosti koje Srbija poseduje.

Tadić je naveo da nema dileme da Srbija nema dovoljno struje, ali da Vlada ovog trenutka zajedno sa predstavnicima EPS-a traži način da se izbegnu isključenja velikim potrošačima.

"Pogotovo je važno da se izbegnu isključenja struje onom delu privrede koji zahteva kontinuitet proizvodnje, kako ne bismo imali dodatne ekonomske gubitke. Svako radi svoj posao. Borimo se", rekao je predsednik Tadić prilikom obilaska Potpećkog jezera i hidroelektrane Potpeć nadomak Priboja.

Tadić je ponovio apel svima da štede električnu energiju, istakavši da nema dileme da Srbija nema dovoljno struje, a da je dodatan problem što je nema ni u mnogim zemljama u okruženju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

21 h

Podeli: