Srbija

Četvrtak, 09.02.2012.

12:16

U 14. oktobru zamrznuta postrojenja

Generalni direktor IMK “14.oktobar” Zoran Radmanovac kaže da su postrojenja u ovoj fabrici zamrznuta, neizvesno pokretanje proizvodnje sledeće nedelje.

Izvor: Tanjug

Default images

On kaže da "14. oktobar" ima ugovorene poslove pre svega za Elektroprivredu Srbije i dodaje da su zbog niskih temperatura i zamrzavanja postrojenja i instalacija u fabrici, ovi poslovi dovedeni u pitanje.

Teško je zagrejati hale koje imaju površinu od osam do 15.000 kvadrata, dok u nekim halama uopšte i nemamo grejanje, tako da postoji mogućnost da IMK 14. oktobar ne radi i naredne sedmice”, rekao je Radmanovac. Radnici IMK “14. oktobar” ne dolaze na posao od početka nedelje. Prema ranijem saopštenju, prvobitno je odlučeno da direktori organizacionih celina pozivaju radnike do petka 10. februara kako bi se obavili neodložni poslovi, međutim, zbog veoma niskih temperatura, proizvodnja nije pokrenuta.

Početkom naredne nedelje, menadzment ove fabrike, doneće odluku kada će se radnici vratiti na posao.

Osim 14. oktobra, u Kruševcu zbog loših vremenskih uslova, ne radi i hemijska industrija “Župa” potvrdio je zastupnik kapitala Miroljub Milojević, dok ostala preduzeća funkcionišu, a u Regionalnoj privrednoj komori Kruševac potvrdili su da je transport robe veoma otežan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

6 h

Podeli: