Vesti

0

U skupštini bez dogovora sa SPO

Autor: ZM

Izvor: agencije/Novi magazin

U skupštini bez dogovora sa SPO

Poslanici Srpskog pokreta obnove nisu učestvovati u radu parlamenta i tako će biti dok državnih funkcija ne budu razrešeni ministar Srđan Srećković i državna sekretarka Sanja Čeković..

Poslanik SPO-a Aleksandar Jugović i danas je rekao da se poslanici te strarnke neće vratiti u poslaničke klupe dok ne budu ispunjen taj zahtev i ponovo ocenio da to najviše zavisi od Demokratske stranke.

On je rekao da su sve članice vladajuće koalicije, osim SPO-a, imale pravo da menjaju ministre i upitao DS zašto je to tako. On je kazao i da se zalaže za kompromisno rešenje kako bi bio omogućen rad Skupštine.

Za donošenje zakona na sednici za glasanje mora da postoji kvorum, odnosno da joj prisustvuje 126 poslanika, a vladajuća koalicija, bez SPO-a, ima 122.

U pomoć će joj, kako sada stoje stvari, priteći samostalni poslanik, bivši radikal Jovan Damnjanović, koji je agenciji Beta rekao da će podržati sve  zakone koji su u interesu građana i Srbije.

Šefica poslaničke grupe "Za evropsku Srbiju" Nada Kolundžija izrazila je uverenje da će biti većine za glasanje jer će glasati "oni koji razumeju važnost  tog izbora". 

"Verujem da će racio i odgovornost svih u parlamentu biti na nivou koji će  omogućiti da se to izglasa", rekla je Kolundžija i ocenila da je stanje u  Skupštini znak predizborne nervoze.

Što se današnjeg dnevnog reda tiče, Visoki savet sudstva predložio je skupštini da za člana VSS izabere sudiju u Apelacionom sudu u Kragujevcu Miroljuba Tomića.

I vladajuće i opozicione stranke pohvalno su govorile o Tomiću i njegovim rezultatima, ali je opoyicija oštro kritikovala VSS zbog dosadašnjeg rada.

Državno veće tužilaca za zamenike javnog tužioca u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu predložio je Vladimira Ðorđevića i Miodraga Markovića, a u Osnovom tužilaštvu u Vranju Branislava Mihajlović, dok je Vesnu Ostojić predložio za zamenika tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Za zamenika javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu predložen je Miroslav Rakić, dok su za zamenika javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu predloženi Milena Pajić Simić i Bojan Prstojević. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR