Sremskomitrovački Zavičajni klub studenata, kultno mesto za mlade u sremskoj prestonici, pre nekoliko dana otvorio je vrata u novom ruhu.

U staroj zgradu, koja se nalazi u najužem gradskom jezgru rešeno je niz važnih funkcionalnih pitanja, a radovi vredni milion dinara, koje je finansirala ovdašnja Direkcija za izgradnju grada, trajali su više meseci. Uređeni klub otvara mogućnosti realizacije niza sadržaja sa ciljem bogatijeg kulturnog života, a postoji i ideja da ovaj klub postane omladinski centar.

– Pored radova na enterijeru, zidova, podova i šanka, klub je dobio i potpuno nov sistem ventilacije koji će za razliku od prvobitnog prostora obezbediti odlične žurke bez dima u prostoriji. Takođe, rešen je problem grejanja savremenim i neupadljivim električnim radijatorima. Savremen i moderan dizajn rasvete obezbediće ugodnu i romantičnu atmosferu, a izgrađeni su i toaleti, ukazao je koordinator Kancelarije za mlade u Sremskoj Mitrovici Milorad Popadić.

Obnavljanje prostora u kom će se, kako se očekuje, nalaziti Omladinski centar podržavaju i u Omladinskom kluba. Članovi su prezadovoljni jer će oni i svi drugi imati adekvatan prostor za održavanje koncerata, za okupljanje i druženje. Biće tu i radionica, seminara i sličnih edukativnih programa. Dobijanjem ovakvog prostora otvaraju se mogućnosti da u ovoj godini Kancelarija za mlade i srodne organizacije, svojim aktivnostima nadmaše dosadašnje rezultate a sve to doprinosi popularizaciji omladinskog aktivizma.

Omladinski park

U blizini Zavičajnog kluba studenata, sa suprotne strane ulice, kod Muzeja Srema, nalazi se prostor čijim uređenjem mladi hoće da grad i oni dobiju još jedan park, a nazvali bi ga Omladinskim parkom. Tu je već posađeno drveće, postavljena česma, a uskoro će biti nameštene klupe i bista velikog glumca Petra Kralja, nadaju se inicijatori ove zanimljive ideje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari