Četvrtak, 02.02.2012.

12:59

Stigli zatvorenici u "Novu skelu"

Prva grupa od 16 osuđenika smeštena je u novi zatvor u Padinskoj skeli, potvrdila je portparolka Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Zorana Vučičević.

Izvor: Tanjug

Default images

Vučičevićeva je rekla da zatvor ima 222 ćelije, kapaciteta 450 mesta, i da će osuđeni biti i dalje prebacivani u njega.

Novi zatvor u predgrađu Beograda ima veoma visok stepen obezbeđenja i u njemu će kazne izdržavati osuđeni na mahom duže zatvorske kazne, kao i oni za koje je neophodan viši stepen obezbeđenja, bez obzira na visinu kazne.

Kako objašnjavaju u Upravi, dešava se da je neko kažnjen na godinu dana zatvora, a da pri tom bude vrlo nasilan i sklon maltretiranju drugih osuđenika i nesaradnji sa zatvorskim službama, tako da na raspoređivanje osuđenih ne utiče samo visina kazne.
S druge strane, ima osuđenika sa kaznama od 15 ili 20 godina zatvora, koji ne predstavljaju problem za sredinu u kojoj su i čak ne moraju da budu u takvom zatvoru.
Novi zatvor se prostire na 10.500 kvadratnih metara i na tri sprata. Sav sadržaj koji je vezan za zatvorenike odvija se unutar zatvora tako da kad osuđenik jednom uđe unutra izlazi tek kad izdrži kaznu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: