Izvor: B92

Od 2013. godine u Amsterdamu stupa na snagu zakon o zabrani prodaje marihuane turistima i ova pogodnost biće dostupna samo holandskim državljanima.

Međutim, nemojte očajavati jer je na pomolu rešenje; izgleda da će kanadski grad Vankuver odobriti prodaju kanabisa turistima i tako zameniti nekada omiljeni Amsterdam.

Vankuver će postati vaš najbolji prijatelj i mesto za beg od realnosti. To je predivan grad koji sedi na poluostrvu u Pacifiku i okružen je planinama koje prosto pozivaju na avanturistički provod.

Ali sada nećemo pričati o svežem vazduhu. Kada stignete do svog hostela dobri ljudi će vas uputiti na pravo mesto za kupovinu popularnih opojnih sredstava. Zaputite se u kafić prigodnog naziva New Amsterdam i uživajte.

Trebalo bi da vas upozorimo da je Vankuver opasno lep grad – toliko da ćete poželeti da tamo ostanete zauvek.

Iako marihuana tehnički nije legalna u Kanadi, u nekim kafićima je dozvoljeno pušenje trave dokle god o tome ne trubite na sve strane.

Ako više volite da pijete, u Kanadi to možete raditi ako ste stariji od 19 godina, ali zato mogu partijati svi.

Priznajte da nikada niste razmišljali o poseti Kanadi, zar ne? Kada se Amsterdam sledeće godine i konačno „ugasi”, put pod noge i pravac u ovo čarobno mesto.

Još o Vankuveru u sekciji Putovanja:

Vankuver - šta da ne propustite
Vankuver - mirno mesto za život

A ako vam je Vankuver predaleko, pročitajte zašto Prag takođe nazivaju novim Amsterdamom.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.