09. februar  2009. 16.36  | Izvor:

Akcija za pomoć projektu "Doktori klovnovi"

NOVI SAD - Celokupan prihod od humanitarne akcije "Poljubac crvenog nosa" koja će biti organizovana 14. februara biće namenjen projektu "Doktori klovnovi".

Urednica medijske kuće "021" Tijana Savkov rekla je danas na konferenciji za novinare da će ta kuća u saradnji za Radio televizijom B92 organizovati humanitarnu akciju povodom Dana zaljubljenih, 14. februara.

Ona je kazala da je projekat "Doktori klovnovi" započet u novembru prošle godine, kada su klovnovi obilazili dečiju bolnicu, ali da je čitava akcija dovedena u pitanje zbog nedostatka sredstava.

"Svako ko kupi crveni klovnovski nos po ceni od 100 dinara, biće deo humanitarne akcije koja bolesnoj deci donosi radost i vraća osmeh na lice", najavio je direktor RTV B92 Veran Matić.

Prema njegovim rečima, već su obezbeđena sredstva da se praksa posete Doktora klovnova realizuje u toku čitave 2009. godine.

"To nije dovoljno i cilj nam je da animiramo lokalne finansijere i sponzore kako bi ta akcija prešla u praksu. Takođe, želja nam je i da animiramo lokalne vlasti da u svom budžetu nađu i opredele sredstva za ovako human gest Doktora klovnova", izjavio je Matić.

U subotu će kod Zmaj Jovinog spomenika u 11 časova biti organizovan program u kojem će učestvovati deca iz novosadskih obdaništa, grupa Šinobusi, Prijatelji dece Novog Sada, pozorištance "Vragolani", Željko Veseljko i grupa "Čupavci".

U 20 sati u Radio Kafeu počeće žurka pod nazivom "Ljubite se dok vam nosevi ne pocrvene" na kojoj će nastupiti grupa Ringišpil, a ulaznica će biti crveni nos.

Prikupljanjem sredstava za Doktore Klovnove, koji mališanima pomažu da lakše podnesu boravak u bolnici, biće omogućene redovne posete ovih "lekara" novosadskim bolnicama.

Kako su najavili organizatori, pored Beograda i Novog Sada, projekat Doktori klovnovi trebalo bi uskoro da zaživi i u Nišu, ali i u drugim većim gradovima u Srbiji.