Vesti

1

Kosovske vlasti će ignorisati referendum

Autor: AA

Izvor: Tanjug/Novi magazin

Kosovske vlasti će ignorisati referendum

"Prošlo je vreme referenduma. Na kraju krajeva Srbi na severu Kosova mogu održati referendum, ali to neće imati nikakve pravne posledice. Mi ćemo to potpuno ignorisati“, istakao je Redžepi za radio KIM. 

Govoreći o sprovođenju sporazuma o slobodi kretanja, koji je postignut u dijalogu s Beogradom u Briselu i nezadovoljstvu građana njime, Redžepi je rekao da je cilj bio da se olakša kretanje svih građana. 

"Cilj je bio da se sloboda kretanja olakša, a ne da se otežava i to su standardi EU. Međutim, to se nije dogodilo jer je srpska strana uvek tražila neke razloge. A jedan od razloga što Srbija nije dobila status kandidata je upravo to što nije implementirano ono što je dogovoreno i uvek je trebalo da se na Srbiju vrši pritisak“, kazao je Redžepi.

On je napomenuo da vlasnici automobila koji imaju tablice sa RKS registarskim oznakama prilikom ulaska u centralnu Srbiju plaćaju za probne tablice 3.000 dinara i da shodno tome, "i kosovska strana ima pravo na reciprocitet na privremene tablice, što je u dogovoru sa Evropskom komisijom".

"Znači, mi pravo imamo, ali nismo hteli da idemo unazad jer smo do sada priznavali srpske tablice. Kod nas je to bio odraz dobre volje, ali ukoliko se ovako nastavi, možda ćemo mi jednoga dana iskorstiti to pravo“, rekao je Redžepi.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

olga

čelnici opština sa severa kosova rade na štetu svih građana srbije oni nepošttuju odluku vlade o referendumu njima jednostavno treba ukinuti finansiranje pa neka onda raspisuju referendum