Novi Sad: Novo divljanje huligana, zapaljeno pet vozila

Lj. PRERADOVIĆ

26. 01. 2012. u 10:57

U razmaku od pet minuta, na dve različite lokacije, gorelo je pet automobila, od čega i jedan sa beogradskim registarskim oznakama

U RAZMAKU od pet minuta, na dve različite lokacije u Novom Sadu u četvrtak u ranim jutarnjim satima, gorelo je pet automobila, od čega i jedan sa beogradskim registarskim oznakama. Vozila su se nalazila na parkinzima hotela "Sajam" i "Vigor". Brzom intervencijom vatrogasaca, sprečeno je da se vatra proširi i na druge automobile. Veruje se da su tri vozila sa hrvatskim registracijama zapaljena namerno, a da su druga dva, sa slovenačkim i našim registarskim tablicama, kolateralna šteta.

Najpre su u 4.25 na obezbeđenom parkingu u dvorištu hotela "Vigor" u Ulici Jožefa Atile 2 u novosadskom naselju Telep, gorela dva automobila sa hrvatskim tablicama, a vatra je oštetila i treći. Zasada nepoznati počionioci su, zapalili "reno laguna" riječkih registarskih oznaka i "audi A6" sa registarskom oznakom Ogulina. Prema onome što saznajemo da je "reno laguna" vlasništvo Vlade Lipovića, riječkog rukometnog funkcionera, a vozilo ogulinskih registracija Miro Kojčin, bivši rukometaš.

Plamen je oštetio prednje delove oba vozila, a manja šteta je vidljiva i na blatobranu "škode" ljubljanskih registracija, parkirane pored "audija A6".

- Vlasnici vozila, naši gosti, u hotel su došli u utorak - kaže jedna od zaposlenih u hotelu "Vigor", napominjući da je reč o poznanicima koji su se sastali u Novom Sadu i išli na utakmice.

SNIMCI NA oba parkinga postoji video nadzor, a kamere su zabeležile šta se dešavalo. Policija je, saznajemo, pregledala snimak kamere iz hotela "Sajam", na kojem se navodno vide dve osobe. Intenzivno se traga za izgrednicima koji su zapalili vozila.

Na obezbeđenom i ograđenom parkingu tog hotela postoje kamere, a pretpostavlja se da su izgrednici preko betonske ograde prebacili zapaljivu materiju i pojavio se plamen.
Samo pet minuta kasnije, odnosno u 4.30, u drugom delu grada u Hajduk Veljkovoj b.b, na parkingu hotela "Sajam", zapaljen je "micubiši" hrvatskih registarskih oznaka. Vlasnik tog vozila je, saznajemo nezvanično, privrednik iz Splita koji zbog posla često dolazi u Novi Sad. Vatra sa njegovog vozila koje je potpuno uništeno, prenela se i na susedni "sitroen C4" na kojem su se nalazile beogradske registarske oznake. Taj automobil je koristio argentinski državljanin.

SVI UHAPŠENI ZBOG TUČE ZADRŽANI U POLICIJI
RasvetljavajuĆi napad na navijače hrvatske rukometne reprezentacije, u utorak oko 20.30 kod Veternika, na izlazu iz Novog Sada, policija je odredila zadržavanje trinaestorici osumnjičenih za incidente posle utakmice Evropskog rukometnog prvenstva, a za trojicom se još traga.
Zbog sumnje da su učestvovali u napadima na hrvatske navijače, u kojima je Zagrepčanin N. J. (34) lakše povređen, a oštećeno oko 20 automobila hrvatskih registarskih oznaka, u policiji su zadržani Novosađani Deni U. (22), Miloš T. (22), Saša I. (22), Dragan J. (22), Dragan B. (23), Ivan K. (26), Aleksandar K. (23),, Dražen N. (22), Jovan B. (22), i Đorđe A. (22), kao i Nikola T. (23), Marko J. (23) i Ivan A. (23) sa područja Beograda. Oni će u petak biti privedeni na saslušanje dežurnom istražnom sudiji Višeg suda u Novom Sadu.




Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (284)

pera

26.01.2012. 11:28

treba li su skloniti auta na vreme kad vec znaju kakva je situacija sve u svemu jbg

Beogradjanin

26.01.2012. 11:35

Treba prebrojati i uporediti koliko se srpskih automobila unisti u Hrvatskoj, a koliko hrvatskih u Srbiji. Hrvati su to prvi poceli i mnogo cesce rade. Ovako ce se jedna paljevina u Srbiji u medijima ponavljati 100 puta, a 100 paljevina u Hrvatskoj ce se pomenuti jednom ili nijednom. U Srbiji se napadaci hapse i osudjuju, treba analizirati koliko puta su napadaci u Hrvatskoj bili kaznjavani.

coka

26.01.2012. 11:55

@Beogradjanin - E, zbog ovakvih primitivaca, koji ceo zivot gledaju u" tudje dvoriste" , a nikako da pociste svoje djubre, jos dugo ce mo biti crna rupa u civilizovanpm svetu

pero

26.01.2012. 11:40

Zašto ići na neprijateljski strani teritorij? Da ti otkinu glavu? E, da, imaš "satisfakciju" da te polomilo "samo" onih 0,5 promila ekstremista. Koja sreća, inače svi su miroljubivi, naročito mediji.

jednostavnoĐoni

26.01.2012. 11:45

Ok, jasno mi je da se međusobno mrzimo, ali svoju moć i herojstvo dokazivati na autima inih registracija usred noći bez mogućnosti otpora, ili hvatanje i kamenovanje žena i djece po autoputu, fakat ebeno hrabro....no nije ni za očekivat od maloljetnih delikvenata nezadovoljnih svojim postojanjem i pubertetsko sjeb mozgovima, takve bi i sami morali ukloniti jer vam štete ugledu.....P.S. Đoni je bio u pravu kada je pobjegao s ovih prostora, prostora prepunog budala i idiota.......

BOJKE BN

26.01.2012. 12:22

@jednostavnoĐoni - Uzimajuci u obzir da je Djoni pobjegao sa ovih prostora jer smo svi "delikventi sjeb... mozgova", koji moj se Djoni onda oglasava u vezi dogadjaja na prostorima sa kojh je pobjegao i gdje su svi "sjeb..."???Djoni ko je ovde budala i idiot???

Lugonja

26.01.2012. 11:47

Protiv sam svake vrste nasilja ali neke stvari su samo logican razvoj dogadjaja.Posle nekoliko stotina hiljada ubijenih, pa onda... nekoliko stotina hiljada proteranih,hiljade zapaljenih i oduzetih kuca i stanova u Hrvatskoj,sad ce da placu zbog nekoliko njihovih zapaljenih automobila ! Da nije tuzno bilo bi smesno.

m

26.01.2012. 11:55

@Lugonja - I oni posle svega ispadose muceni hrvati a mi nasilni Srbi.Sta da ti kazem osim da si GLUP !

Lugonja-piše novu histriju

26.01.2012. 12:00

@Lugonja - stotinu hiljad ubijenih ? stotinu hiljada proteranih.....  al vas ima......Ma prijatelju ti si protiv svoje pameti a onda protiv svega što je vezano s pameću... :)

ante

26.01.2012. 12:04

@Lugonja - Tko je mene potjerao iz Knina? Braća Srbi! Šutite i ne talasajte.Pozdrav svim normalnim Srbima.

nemam pojma

26.01.2012. 15:34

@Lugonja - Aj ti nazad u BiH, pa ratuj i širi mržnju. Dosta ste zagađivali zemlju u kojoj ste prihvaćeni i više nego dobro. Pa tamo u Trebinju trabunjajte i guslajte do mile volje.

Dusan

26.01.2012. 11:48

Licno sam protiv svakog nasilja. Ovo prvenstvo je lepa prilika da se pokazemo kao dobri domacini, a od toga cemo imati i znatnu finansijsku korist. Ali zar biti lud i ne pokazati da i mi mozemo se ponasati kao i oni. Ako hrvati znaju da pale i lome, zasto ne vratiti istom merom. Nista vise nego samo ono sto i oni cine.Potpuno podrzavam i iskreno sam Veoma ponosan na ove momke. Dosta smo se vala i izvinjavali, pa sta smo dobili time ?

racerx

26.01.2012. 12:13

@Dusan - sta podrzavas?? Oni su imali po 2-3 godine dok se ratovalo u bivshoj JUGI, a verovatno si i ti imao toliko, jer pises kao neki balavi maloumnik. Ako vam je pishica mala, frustracije mozete da izlecite u nekoj klinici za produzavanje iste, ili za uklanjanje erektivne disfunkcije! Izivljavanje na neduznim ljudima, iako tebe i slicne tebi ispunjava kratkotrajnom srecom, ece resiti probleme na duzi period, ipak je potrebno da nadjete strucnu pomoc.

Sunce Slobode

26.01.2012. 12:16

@Dusan - E pa vidis Bobane, zbog tog tvog komentara i tebi slicnima, nagrabuse oni koji dodju da gledaju reprezentaciju! Sta to tebe briga, ti ces i dalje da kuckas u papucama komentare u kojima spominjes traktore . . .

Boris

26.01.2012. 12:29

@Dusan - E moj Dusane, sreca pa vecina ne razmislja kao ti! Cuj ti to vrati mrznjom i nasiljem? Mene bi bilo sramota da tako nesto izjavim i napisem! Smatras Hrvate olosem i nasilnicima a sta si onda ti??? Ako hoces da budes iznad njih pokazi se u pravom svetlu! Pokazi da nisi isti olos i sljam

Rioda

26.01.2012. 11:51

I oni sebe nazivaju patriotama.. Pa to je obicna stoka koja mrzi svoju zemlju... Imamo lepu sansu da se dokazemo kao dobri domacini, kao gostoljubiva zemlja, al ocigledno nekome to ne odgovara...

miki novisad

26.01.2012. 11:56

ljudi nemojte mesati rat u ovo....vojvodina vojvodjanima huligani srbi iz hrvatske i r. Srpske mrs u vasu domovinu pa tamo pravite probleme nemojte unistavati moj novi sad.....

grga974

26.01.2012. 12:16

@miki novisad - mrs ti "vojvodjaninu", niko neunistava N.S nego auta sa HR tablama i po cemu je to tvoj N.S a nije ostalih Srba? i naravno ne podrzavam nasilje ali kad se pale srpska auta po HR. nijedan Hrvat nije ni pomislio da zbog toga mrska Hrvate po njihovo ljepoj...

spavach

26.01.2012. 12:36

@miki novisad - Ti Hrvatski navijaci su trebali u zatvor,svi na po 48sati,plus da plate kaznu za vredjanje na nacionalnoj osnovi,ali kad policija nije odradila posao,tu su bili Srpski momci.Miki,ti si verovatno jedan od onih koji jedva cekaju da pocne Exit,pa da kod izdrogiranih stranaca pljujes ionako ispljuvanu drzavu u kojoj zivis.A mozda si ti jedan od onih koji je prevario Hrvate da Novi Sad nije u Srbiji?Decko,jeste i bice u Srbiji,pa bar za tvoga i za moga zivota,i ti tu nista ne mozes promeniti.

Dragan SA

26.01.2012. 14:17

@miki novisad - "Mrs" ti Miki,nije NS samo tvoj nego nas.Ako ti ne pase da Srbi zive tu,seli se u Hr ili tvoju Ungeriju.

Srbinovic

26.01.2012. 12:02

Ne mogu da razumem da neko ovo moze da "lajkuje"!!! Umesto da se uzdignemo iznad hrvatskog sovinistickog divljastva, mi se spustamo na isti taj nivo. Umesto da se s njima takmicimo u tome u koga ce biti veci civilizacijski nivo, mi se okrecemo prema nivou primitivizma i varvarstva.

NemanjaS90

26.01.2012. 12:34

@Srbinovic - Pa da opet sagnemo se pred njima da nam rade sta hoce? Pa jednom naucite, sa hrvatima se ne moze biti civilizovan. Sa vecinom njih uglavnom. Seti se samo istog ovog prvenstva kada su oni bili domacini 2008. godine? Sami su sve ovo trazili. E napadaju dete od 15 godina u sred NS-a i ocekuju da im nista nece biti?! E pa, kao sto bi rekao Sojic, nece da moze, nece da moze...

zadar-more

26.01.2012. 13:14

@Srbinovic - Ne trebate vi nemanja s nama biti civilizirani...nemojte dolaziti kod nas i gotovo...mi vas ne zovemo...stisnite se u to malo srbije što vam je ostalo...i kupajte se u dunavu...

minivu

26.01.2012. 14:20

@Srbinovic - Pa ko je ovde kod koga dosao? Vama bi to more trebalo pod hitno oduzeti, da vidimo na sta bi onda spala ta vasa nazovi drzava... A u pravu si totalno, ko s vama moze biti civilizovan? I sta se uposte guras da komentarises na sajtu srpskih novina? Pa valjda imate da citate nesto i u toj vasoj "Velikoj" Hrvatskoj! i sto bi rekao Djole "Moj stari kaze da ni Dunav nije los"!, svakako bolji od vasog mora zatrovanog mrznjom...

urss

26.01.2012. 14:31

@Srbinovic - Pa kako nas ne zovete ovolike reklame na Tv -u , Bilbordi - "tako lepa tako blizu".. Dolazite ovde otvarate supermarkete da vam Mi kupujemo. Trebamo mi vama mnogo vise nego vi nama prikane. Kompleksasi jedni.

jovica big

26.01.2012. 19:16

@Srbinovic - zadar-more treba da znas da je to more gdje se ti kupas svih ostalih a najmanje tvoje ne idem vise u krvatsku jer zbog ljudi to jest neljudi poput tebe necu da se kupam u prljavo more a treba da znas da su mnogi crnogorci,srbi,muslimani a i ostali narodi protjerani ili ubijeni a njihova imovina kuce i stanovi imanja i sve sto su imali spaljeno i opljackano i naseljeno osobama poput tebe zato se braca srbi doci na cisto crnogorsko more ako hoce a i dunav je mnogo lijep sve je bolje od zadra i hr

Ratko,Banjaluka

26.01.2012. 20:36

@Srbinovic - zadar,sta se uzdizete,pa to malo mora sto imate nije vise vase.puno je otrova baceno od NATO snaga,tako da nemate vi nista od toga.radije se u dunavu ili u grcko,bugarsko more kupati.

NemanjaS90

26.01.2012. 21:45

@Srbinovic - Ne brini, necu. Niti sam jednom isao u Zagreb, Split, Zadar...i tako ce i ostati. A pogotovo ne idem na sajtove vasih novina i ostavljam komentare. Vi ne mozete bez nas, imate tolike komplekse.

BOJKE BN

26.01.2012. 12:04

Sad mi je samo zao onih sto ljetuju u Hrvatskoj sto ce sa jos vise opreza morati na ljetovanje ove godine...:-)Uglavnom su do sad "samo" morali da skidaju brojanice i krstove sa vrata ili ruku,da mjenjaju naglasak dok govore,ili da jednostavno cute cijeli odmor,da automobile sakrivaju ili pokrivaju....A inace "osim" toga sve je bilo fenomenalno...A i mi smo divlji,palimo i kamenujemo ih "samo" zato sto nas prozivaju,vrijedjaju,provociraju u nasoj rodjenoj zemlji...I kako cemo sad u Dubrovnik?:-)

Marko Bg

26.01.2012. 12:22

@BOJKE BN - Ja tri poslednje godine letujem u Dubrovniku, niti menjam tablice, niti menjam naglasak. Brojanice i krstove ne nosim jer nisam od te sorte. Nijednu neprijatnost u tom Dubrovniku koji pominjes nisam imao. Sedi tu u Bijeljini ceo zivot i bices najsrecniji na svetu, ali nemoj nikome da branis da ide bilo kuda, jer postoje ljudi za koje granice i nacije ne predstavljaju nista bitno u zivotu (znam, tesko ti je to da shvatis...)

Boris

26.01.2012. 12:26

@BOJKE BN - Svake godine letujem u Hrvatskoj, pricam na svom jeziku, sa svojim naglaskom, idem svojim kolima i nikada nisam imao ni najmanji problem!! To su price za malu decu od ljudi koji sire versku i nacionalnu mrznju!! Takve treba pohapsiti i na robiju!

BOJKE BN

26.01.2012. 12:32

@BOJKE BN - Tebi smijesno,a ljudi nece moci ove godine "mirno" da idu na more.....Kako ce Pag,Zrce,Dubrovnik,Split,bez nase elitne omladine,i "uspijesnim" ih mama i tata....Nije lijepo smijati se tudjoj nesreci.....:-)Ko ce ove godine da siri bratstvo i jedinstvo,i da gradi "toleranciju i Evropske integracije" na 24-casovnim zurkama po plazi...Mislis da necemo nedostajati stotinama pijanih i nadrogiranih stranih turista(Svedjanima,Nijemcima,Amerima) i "druzeljubivim domacinima"....Kako ce bez nas????:-)

Stefan

26.01.2012. 12:49

@BOJKE BN - Gospodo iz Republike srpske, moram Vam reci da ste upravo Vi jedan od glavnih razloga sto se sve ovo dogadja i umesto da cutite manji od makova zrna vi jos likujete.

ljubica

26.01.2012. 12:53

@BOJKE BN - Imas ti Marko mnogo dobrih osobina i samo jednu manu . Mnogo volis da lazes.

spavach

26.01.2012. 13:03

@BOJKE BN - ..tako je matori!I ne zaboravimo taj cuveni EXIT i nasu elitnu omladinu..

BOJKE BN

26.01.2012. 13:14

@BOJKE BN - MARKO BG-Tesko mi je da shvatim,ali vjerujem da je i tebi tesko da shvatis mene...Jer ti nisi brinuo sta ces jesti od 92 do 95,ti nisi molio Boga da ti se "cale" vrati sa linije u jednom komadu,ti nisi brinuo da li ces imati sta obuci sutra u skolu..Ti si tad brinuo hoces dobiti nove Najkice,hoce li tata ove godine moci da isfinansira i ljetovanje i zimovanje.....A svu sam tu brigu ja,i mnogi drugi brinuo jer je tvoj tata i gomile drugih glasao za Slobu,koji je nas ovde "poturao" umjesto vas...

Marko Bg

26.01.2012. 13:30

@BOJKE BN - Moj otac je umro 1984. godine kad sam ja imao 4 godine, tako da nije imao prilike da glasa za Slobu, tako da molim te malo pazi sta pricas. A Ljubice verujem da mislite da lazem, ali na vasu zalost nije tako.

BOJKE BN

26.01.2012. 14:28

@BOJKE BN - Duboko se izvinjavam i zalim zbog smrti tvog oca,ali filozofija tebe i,tebi slicnih po misljenju,uglavnom se zasniva na istim osnovima.Lako vam je da prelazite preko nekih stvari,jer ih niste iskusili,na svojoj kozi osjetili,pa vam iste i ne znace puno.Egoizam,i samozadovoljstvo osnovi su koji vas mahom sve,ima naravno izuzetaka,motivisu priv iznosenju stavova.Zato i mozete da ljetujete u Hrvatskoj i da na isto to ljetovanje idete putevima kojima su ljudi bjezali od pogroma 95....

nemam pojma

26.01.2012. 16:00

@BOJKE BN - Vidiš Marko, oni svoju nesreću moraju da opravdaju tuđom krivicom. Te Sloba, te Beograđani, Zagrepčani iako daleko od Bijeljine su mu za sve krivi. Da, i Zapad i katolička crkva, iako je stanovništvo tih zamalja, uključujući USA, uglavnom protestantske vere. Mrze svoju braću muslimanske vere i nazivaju ih Turcima, iako su oni čistiji Srbi od njih, jer su se prelaskom u islam sačuvali.

nemam pojma

27.01.2012. 02:01

@BOJKE BN - Iz koje si se ti prašume dovukao u ove krajeve? Vratite se u šume, biće lepo i nama i vama.

Republika Srpska

26.01.2012. 12:19

To su i zasluzili, koliko su samo nasih automobila unistili u hrvatskoj, sami su to trazili godinama nas terorisu kada odemo u Hrvatsku. Njihovo ponasanje prema nama i nasim gradjanima je izazvalo ovakvu reakciju.A ti Miki Novisad vjerovatno i nisi Srbin, ko zna sta si, Vojvodjanin nikada nije ni postojao to je samo teritorija unutar Srbije.Bolje se pomiri sa tom cinjenicom, lakse ce ti biti, i nemoj toliko da mrzis Srbe, ipak zivis u zemlji Srbiji Htjeo ti to ili ne.

Auto nomaš

26.01.2012. 12:30

@Republika Srpska - Nije Vojvodina unutar Srbije već na njenoj severnoj granici (što će olakšati odlazak - t.j. skoro odcepljenje i pripajanje EU). Ne birini ti, radi se na tome i to intenzivno.

Gedža

26.01.2012. 12:48

@Republika Srpska - Hrvati su zaslužili mnogo gore od lupanja konzervi, ali vama usijanim glavama ništa ne vredi ovde ste hrabri i hoćete da mirne građane BG i NS pošto poto uvučete u vraćanje VAŠIH dugova. Zašto ne odete i upalite auto tamo u Karlovcu, Sisiku Osijeku, a, zašto?

crnogorac

26.01.2012. 12:58

@Republika Srpska - Meni je prije dvije godine unisten auto u splitu i kada sam ih pitao ko je i zasto su to uradili neko od prisutnih mi je rekao zato sto sam crnogorac i od tada nikada vise ne idem u krvatsku

spavach

26.01.2012. 13:01

@Republika Srpska - Autonomas,ne znam da li si skapirao da si svojim postom pocinio krivicno delo?Pozivam administratora da ucini neophodne korake da covek odgovara za ovo sto je napisao,ili u suprotnom da bude i sam odgovoran

anti

26.01.2012. 14:16

@Republika Srpska - ma nemoj e pa slusaj radi se inetzivno da se srme banat i backa odvaoji do takvih kao ti a eu okaci macku o pre uskori i i i tebi slicni letite perko hrgo sa i dunava

anti

26.01.2012. 14:19

@Republika Srpska - pazi da zato ne odes kod cika dacica da malo odlezis sto se nepodpises a vovjodinu ostavi bolje ti je

Amon Ra

26.01.2012. 17:15

@Republika Srpska - Slobodno mozes da ides! A zemlja koju gazis, to nemozes da poneses - to je Srpsko!

Ratko,Banjaluka

26.01.2012. 20:22

@Republika Srpska - Auto nomas,Hahaha mozes ici ako hoces do Madjarske ako te prime.Smo koliko znam da oni mrze cigane.

spavach

26.01.2012. 12:27

Sta su koj moj skandirali"Vukovar,Vukovar.."?Sta su mislili,da Novi Sad nije u Srbiji?!Neko ih je gadno prevario.I isprovocirali su nase navijace da upotrebe jedan cisto Hrvatski izum,mucki napad..Nema veze,hajde da zaboravimo one napade na nase turiste u "lijepoj njihovoj",sikaniranje Srba povratnika i onih sto su ostali u Hrvatskoj,kukavicku"Oluju"i sramni"Bljesak"...Neka dodju u Arenu da vide kako se navija.Ionako se vracaju isti dan sa svojim rukometnim timom.;))

goran

26.01.2012. 12:27

da ali rat je zavrsen. politicari su podpisali. izgubili samo. ako nekome nije pravo neka trazi da se objavi rat hrvatskoj pa onda da se gledamo preko musice kao nekada. a ne ovako. treba rada i hleba za decu a ne blesavljenja. zasto je nama srbima najlakse da pravimo stetu i budale od sebe to je pitanje. mozda zato sto je mnogo lakse paliti nego zemlju raditi. i kome je palo na pamet da kod nas organizuje medjunarodne utakmice? nismo mi za to.

NemanjaS90

26.01.2012. 12:28

Secate kako su nas hrvati "ugostili" kada su bili domacini istog ovog prvenstva 2008 godine? Ili kada su kamenovali kosarkase Partizana i Zvezde. Ili kada su vikali "Srbe na vrbe" tokom utakmice mladjih repki. E sad im se sve lepo vraca, sada nemojte da kukate. Kao sto bi vas onaj vaterpolista rekao: Sami ste trazili.

Republika Srpska

26.01.2012. 12:30

Miki Novisad , da znas samo kako bi te ti jadni Hrvati, da mogu protjerali iz tvog grada, ne bih stigao ni gace da poneses.Dalje im lijepa kuca od nase dosta su oni nas kostali i zivota i svega ostalog, sta reci da nije Srba i Srbije nikada nebi bilo ni lijepe njihove.

Vladimir Čobić

26.01.2012. 12:30

Nije tako davno bilo EP u Hrvatskoj. Sećam se tada zapaljenih srpskih autobusa, napada čak i na igrače i stručni štab - usred bela dana, usred Zagreba, naočigled ''mirnog pučanstva''. Kako seješ, tako žanješ, a ovo je i dobra prevencija od ''Hrvatska do Zemuna''. Baš me je nasmejao Josipović kada je rekao: ''Odnosi Srba i Hrvata treba da budu primer cijelom svetu''. Baš ga je ''ubo''. Vidimo se sutra u Areni.

ljubica

26.01.2012. 12:50

Srpskim navijacima je uvek bilo opasno po zivot da idi u Hrvatsku. Setite se davljena pred kamerana u Splitu . A nije bezbedno ni srpskim turistima da idu na letovanje.

roca

26.01.2012. 12:51

ne stvarno smo bezobrazni što napadamo Hrvate,ljudi su došli u Srbiju pljuju nas, vrijeđaju nas, tuku maskote ,pljačkaju ben.pumpe a mi tako baš smo negostiljubivi

Spanulis

26.01.2012. 13:00

Kada dodje patriotska,nacionalna vlast sve ove momke koji su suprostavili propagiranju nacizma i fasizma u republici Srbiji i Novom Sadu odlikovati!!!! Oni su samo nastavili slobodarsku tradiciju srpskog naroda i uradili su ono sto su morali da urade drzavni organi,tuzilastvo i policija!!! Jer svuda u Evropi je zabranjeno velicanje i propagiranje nacizma ,fasizma i ustastva!!!!

spectator

26.01.2012. 13:02

Sve isprike za podmukli napad zasnovane su na lažnim premisama: tzv. napad na dijete-maskotu, tzv. krađa na benzinskoj crpki, tzv. ustaške pjesme, itd.. Gdje su vam snimke tih napada, vrijeđanja, krađa i ostalih izmišljenih opravdanja. To je kao nekad vijest da su u Sarajevu u ZOO-u hranili lavove "srpskom decom". Koga boli ćuna što sarajevski ZOO nikad nije imao lavove! Krkanima je to bio dovoljan razlog za divljanje.

Dane

26.01.2012. 13:36

@Dinamo - To je ustski pozdrav ,omiljen od Pavelica.I poziv na ubijanje Srba.Moderator bi to morao znati ,pre nego sto pusti takve komentare od nacistickih zlocinaca ustasa.

Jelena

26.01.2012. 13:47

@Dinamo - Sta rade moderatori i zasto dozvoljavaju ovoliko vredjanje Srbije i srpskog naroda na srpskom sajtu? zasto se dozvoljava ova ustaska parola: NA LUTU RANU,LJUTA TRAVA!!! Zasto se dozvoljava vredjanje srpskih zrtava,zasto se dozvoljava takozvanom autonomasu javno zagovaranje secesije na ovom sajtu???? STRASNO

Maro

26.01.2012. 18:38

@Dinamo - Za vas je sve ustaški poklič. Ako ne znaš, to je hrvatska narodna poslovica koja se upotrebljava kada nam je nešto teško.

Freedom

26.01.2012. 13:03

Do sada se u Hrvatskoj govorilo o lijepom prijemu Hrvata u Srbiji, ali nakon nehumanih, neciviliziranih i krajnje divljačkih izljeva ''domoljublja'' srpskih građana (ako ih se građanima može nazvati, jer se ljubav prema domovini na taj način ne iskazuje), koje neki čak nazivaju i ''herojskim podvizima'', cijela Hrvatska sažaljeva Srbe. Hrvat sam i bio sam u Beogradu. Osjetio sam što je srpsko gostoprimstvo, ali ovo što se sada događa žalosno je i barbarski. SRBIJO, HVALA TI :(

BOJKE BN

26.01.2012. 13:31

@Freedom - Bitno je da Oluja nije bila "barbarska",bitno je da Spit i Zadar nisu "barbarski",bitno je da skandiranje "Ko ne skace,pravoslavac" nije "barbarsko",bitno je da incident na vaterpolo prvenstvu u Kranju nije "barbarski".....I na kraju,molimo,i drugi put......

Konan Barbarin

26.01.2012. 13:32

@Freedom - Barbarski je skidati zastavu u Zadru,barbarski je kamenovati kosarkase Partizana,barbarski je prebijati srpske turiste,barbarski je proterati 200 000 Srba,barbarski je minirati njihove kuce,barbarski je zabranjivati im povratak,barbarski je pevati ustaske pesme u Srbiji itd,itd,itd

MatijaBG

26.01.2012. 13:51

@Freedom - Freedom i dalje ce takvi Hrvati biti dobrodosli u Beograd,mozes biti i moj gost,ali zaboga,zasto na osnovu par idiota gledas na stvari uopsteno.Ja ne gledam na sve Hrvate na osnovu onih ludaka koji su razbijali srpske automobile i tukli nase turiste.Idiota je uvek bilo i bice,ali koriste se na pogresan nacin....uzgajanje kupusa u padinskoj Skeli blizu zatvora je recimo korisnija stvar da se iskoristi njihova maloumnost.Ajde da nase timove bodrimo sportski,neka pobedi bolji!Ja verujem u Srbiju,po

marko

26.01.2012. 13:08

Mozda nisu huligani mozda su prognanici kojima su hrvati srusili kuce, proterali ih sa ognjista i pobili im roditelje, rodbinu, prijatelje....

Re: marko

26.01.2012. 13:32

@marko - Koji su to Hrvati uradili? Svi? I bas su ni dosli da im se pale automobili? Ti koji su to radili po Hrvatskoj Srbima treba da odgovaraju, ali i ovi sto divljaju po mojoj Srbiji i blate moje poreklo, predstavljajuci se lazno da su isto sto i mi ostali, treba da odgovaraju i to bez trunke sazanjenja! Svak treba da brine o svom trulezu!

pedja

26.01.2012. 13:43

@marko - bravo marko na komentaru, konačno da neko razmišlja na drugi način!!! Cela medijska Srbija ili većina nje nagrnula na ove ''huligane'', pa oni su žrtve sistema države u kojoj žive, ništa drugo.

bivsi_doktor

26.01.2012. 13:47

@marko - Na primer da si u pravu? Marko, pa tu je policija, pa sud... Ovo se zove DIVLJASTVO i nikako drugačije!

Vesna

26.01.2012. 13:53

@marko - Pa,jesu li odgovarali ti sto su divljali po Hrvatskoj????? trulez su ti i takvi jugonostalgicari i titovi pioniri kojima su svi preci osim Srba!!!

Mile-Nislija-26

26.01.2012. 13:21

Huligani?Cekamo Hrvate u Beograd veceras i zelimo bez provokacija da navijaju ipak treba da se ponasaju normalno.a svi veceras da navijamo za Srbiju da se nasi momci osecaju kao kod kuce.

MatijaBG

26.01.2012. 13:25

Ah da su znali sta ih ceka,pernatog pilica Tosu nebi dirali n i pod razno:))).....ajde da se smisrimo,neka dodju u najboljem redu u BG,onda da ih lepo pocastimo golovima u mrezi i paklom na tribinama.Mi to MOZEMO!Mi to MORAMO!!Sutra svi u napad!

Ludilo

26.01.2012. 13:25

Dramatična lista nacionalističke podrške huliganima. Da li je moguće da tavi prolaze pored nas i naše dece, i da mogu da sude o tome ko je pravi Srbin, a ko ne! Huligani su opet pobedili državu, a nas osramotili!

dejanr

26.01.2012. 13:27

Procitao sam nekoliko komentara i koliko sam shvatio hrvatski navijaci su napadnuti samo iz revansa.Pa bas zbog toga bi trebalo da ih lepo ugostimo da im pokazemo da smo otisli nekoliko koraka ispred njih.Ja licno poznajem nekoliko hrvata i mogu da kazem da su okej momci.A ovo sto se desava u Srbiji je nasa bruka a ne njihova,oni su mozda i dosli da nas isprovociraju.

bivsi_doktor

26.01.2012. 13:44

@dejanr - U potpunosti se slažem sa Vama. Srbija je imala idealnu priliku da se pokaže u boljem svetlu... Ali, kako pokazati ono - čega nema? Samo da još pitam šta kažu mame i tate ovih divljaka? Da li se bar malo stide, ili su možda i ponosni

sadasnji doktor

26.01.2012. 14:17

@dejanr - Dosta mama i tata tih ,,divljaka" kako ih akademski nazivas su ili ubijeni u Oluji i Bljesku,ili su poumirali po centrima za izbeglice...mozda ono sto trazis ima u Hrvatskoj,pa doktore idi tamo i uzivaj,neka ti je sretno!!!

ajmo, ajde

26.01.2012. 13:27

Oni koji pevaju ustaške pesme nema šta da traže u Srbiji. Za njih nema tolerancije i demokratije.

MILAN KG

26.01.2012. 13:32

sta reci posle ovoga uzas nasi huligani pale automobile hrvatskim navijacima njihovi ekstremisti tuku nse turiste u hrvatskoj dokle vise sa tim divljackim ponasanjem.

Dejan

26.01.2012. 14:01

@MILAN KG - U Srbiji se za takve stvari hapsi a u Hrvatskoj nikom nista. U NS su huligani napali (uglavnom) takodje huligane a u Hrvatskoj sve turisticke sezone napdnu neku srpsku babu, porodicu itd i ponavljam - niko za to ne odgovara

bojan82

26.01.2012. 13:34

Ух,ал сам се штрецнуо.Видим пише ц4 кад оно рено јок експлозив.

Sumadinac

26.01.2012. 13:36

Na zalost, sami su krivi....Dete im nije nista krivo sto su ludi, naduvani, pijani a uz to i pesme koje su pevali...Pa zapitajte se malo kako bi reagovali da smo mi u Hrvatskoj.A setite se kosarkasa Partizana kada su dolazili u Zagreb i da ne navodim vise, stoka su nema sta!!!

pera

26.01.2012. 13:38

To mora da ustase same organizovale ,i pripremile u cilju sabotiranja i omalovazavanja Prvenstva. Veoma je aktivna njihova agentura u Vojvodini Beogradu i pri njihovim velikim firmama u Srbiji(Ideja i ostale)

Igor

26.01.2012. 14:03

@pera - To je vrlo moguće, pa poznat je slučaj Hrvata koji je po Vukovaru ispisivao srpske grafite nacionalističkog sadržaja.

Minja

26.01.2012. 13:47

Ajmo ,,frajeri'' sa viskom negativnog naboja i besposlenim zivotom u spasavanje ljudi po Srbiji zavejanoj snegom, ima trudnica ima starih, pravac planine i ciscenje snega kada ste tolike baje! Uradite stogod korisno u zivotu i spasite neki zivot kada ste toliki smekeri! Manite se paljenja automobila odavno nije zanimljivo! A vi novinari prestanite im pridavati toliko paznje oni samo to i zele, da se o njima pise i prica, da izadju u novinama i ,,na televizor'', a ko su oni nego anonimne kukavice

MatijaBG

26.01.2012. 13:48

AH BALKAN JE BALKAN.Srbi i Hrvati o svemu ,samo ne o sportu.......ovaj jedan spaljeni automobil splitskih registracija ,podseca na polupane automobile beogradskih registracija u Splitu.Ovo ne vodi nigde,jer i HR ce biti organizator nekih novih evropskih takmicenja,kao i Srbija.Valjda neko primecuje da se sutra sastaju dva sjajna tima,savrseni igraci.Ako se oni bore sportski,onda to moraju i navijaci.Hrvati su provocirali,ali nije se smelo ovako,ali s obzirom da Obraz jos postoji,sta reci!

ameba

26.01.2012. 14:47

@MatijaBG - (Iz beleske sekretara Zivojina Misica, g. Milorada Pavlovica)„Iz svega sto sam cuo i video ja sam duboko zazalio sto smo se mi na silu Boga obmanjivali nekakvom idejom bratstva i zajednice… Svi oni jednako misle, to je svet za sebe, ma sa kakvim predlogom da se pojavis….. stvar je propala…..Ti su ljudi svi odreda, prozirni kao casa, nezajazljivi i u toliko meri lazni i dvolicni da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima vecih podlaca, prevaranata i samozivih ljudi.

MatijaBG

26.01.2012. 15:01

@MatijaBG - Ameba,nimalo nisi u pravu,razumem sta zelis reci,ali to pogresno cinis.....licno u BG pozanjem Srbe kojima su Hrvati cuvali kuci od paljenja i pomagali.Dobrih ljudi ima svuda,a idioti nemaju naciju,veru,drzavu......slazem s e s tobom da zaista jesu iskomplekssirani Srbima,ali nikad ne globalizuj stvari!pozdrav

vule

26.01.2012. 15:12

@MatijaBG - Ma, koga zanima šta neki Žika i Miki misle o Sinodu srpske pravoslavne crkve? Ajd oladi!

Makedonac

26.01.2012. 20:09

@MatijaBG - jest Matija,Balkan je Balkan,a i ti na balkanu.Pa sad kazi da si nesto bolji,koliko ja znam da si ti gejovac(homo)bolje ti je da cutis bices pametniji.

a policija

26.01.2012. 13:50

zasto policija nije hapsila kada su pevali ,, seci kolji da srbin ne postoji""???? i to u srbiji Sta bi bilo sa nasim navijacima da su tako nesto pevali kod njih Policija je omanula i to jos jednom..zasto policija ne stiti srbe ovaj put je izdala celu naciju Mozda su zaboravili kada u Hrvatskoj skinuli nasu zastavu pred takmicenje a policija ovako

Bata

26.01.2012. 13:52

Ako nismo u stanju da na manifestacijama koje se odrzavaju u nasoj drzavi obezbedimo sve prisutne i njihovu imovinu onda ne treba nista ni da da organizujemo. Ovako se samo sramotimo a drzava pokazuje nemoc. Sta sad da ocekuju nasi gradjani koji budu putovali kroz Hrvatsku i Sloveniju.

budva

26.01.2012. 13:58

to su vojvodjani organizovali u cilju sabotiranja prvenstva i drzave srbije a kasnije ce im to valjati za odvajanje vojvodine !!!

dime

26.01.2012. 15:41

@budva - Nemoj ti da se brines za Vojvodinu, nece ona nikud, brini se ti za tu tvoju budvu da nebude albanski grad !!!

igorittos

26.01.2012. 14:05

sramota za ovu drzavu, da joj se sopstveni gradjani osete kao gradjani drugog reda. pa u hrvatskoj su hapsili ruse koji su na utakmicu sa hajdukom dosli sa majicama sa 4 ocila, a hrvati dodju srbiju i pevaju "ko ne skace pravoslavac" i jos kojekakve ustaske poklice, na sta drzavna televizija iskljucuje ton. zar nasi politicari ne shvataju da postoji nacionalno dostojanstvo za koje su ljudi izasli sami da se izbore, jer im je drzvava okrenula ledja?! ne opravdavam vandalizam, ali krivim vlast...

MatijaBG

26.01.2012. 14:43

@igorittos - Da si imalo normalan ovakvu poruku ne bi sastavio ni u ludilu....covece,nacionalno dostojanstvo se ne brani pozivanjem na nasilje,nacionalno dostojanstvo se gradi dostojanstvom.Potpuno je nebitno sta su pevali i vikali,tu je policija da takve akazni i privede,to ne treba da rade nezaposleni,besposlicarski imbecili koji su clanovi huliganskih pokreta koji su svako dostojanstvo Srba unistili svojim postojanjem.Ovo je sport,a mrznju sej na nekom drugom mestu!

igorittos

26.01.2012. 16:29

@igorittos - gradjeni su masa, a u ovom slucaju isprovocirana i ponizena masa kojoj je drzava po ko zna koji put okrenula ledja. ja se samo borim protiv okrivljavanja svog naroda bez pogovara, postoji jasna uzrocno posledicna veza, a ti da si obratio paznju na poslednju recenicu u mom tekstu bilo bi ti jasnije u kom pravcu razmisljam. u ostalom nemam sta da pricam sa nekime kome je cilj iskljucivo ocrnjavanje sopstvenog naroda. da si imalo ziveo na zapadu shvatio bi koncept zdravog patriotizma za ko

Jure

26.01.2012. 14:07

ovo su divljaci i primitivci.sta mogu sutra normalni ljudi iz srbije ocekivat od isto tako divljaka iz hrvatske kad dodju na litovanje sa dicom?ovo ne vodi nigdi samo i jednu idrugu drzavu vodi dalje primitivizmu di na zalost sa ovakvim ponasanjem i pripadaju.zasto ja ne bi sutra moga doc u Beograd sa familijom i lipo se provest a isto tako normalna familija iz srbije u split.zbog cega skidat tablice auta i bojat oce li ti neki debilni iskompleksirani manijak bacit ciglu kroz sofer sajbu?

FERID ABDIC

26.01.2012. 14:08

Ne treba ni jedna bivssa Yu drzzava da organizuje medjunarodna sportska takmiccenja,jer ovo je poccelo s incidentom s vaterpolom u Sloveniji i nastavi ce se...

pravnik

26.01.2012. 14:22

ma to su oni sami zapalili automobile radi ostete to su ti hrvati bre.ko bi u srbiji to uradio ja licno u to ne verujem mi to nikad nebismo uradili

pera kojot

26.01.2012. 14:30

Oni kojima su kuce spaljene, porodice pobijene, proterani sa svojih ognjistapa jos proglaseni za ratne zlocince,trebali bi svoje drage voljene komsije da docekaju hlebom i solju,a ne vandalizmom zajsta sramota,al cija?????

mrki

26.01.2012. 15:26

@Bad blue Boys - Zagreb - Pozdrav i tebi, pa da se jos zagrlimo i zapjevamo "Oj Seselju salji nam salate, bice mesa, ......................." ;-))

zenica

26.01.2012. 14:40

I pored ovih žalosnih događaja,mislim da nas čeka uzbudljivo polufinale EP-a i susret dvije sjajne ekipe sa vrhunskim rukometašima što garantuje pravi ugođaj ljubiteljima sporta,u ovom slučaju rukometa... Pozdrav...

brka-düsseldorf

26.01.2012. 14:42

uvek nekako razmisljajuci dolazim do toga da je policija ponajvise kriva za sve.kada su kockasti poceli da uzvikuju antisrpske parole odmah je trebalo locirati vinovnike zatim prekinuti utakmicu na par minuta -izgrednike pohapsiti -odvesti u policijsku stanicu tamo im naplatiti debele novcane kazne -zabraniti im pristup u srbiju u narednih 10 godina-udariti im pecat na celo pri izlasku iz nase zemlje -sutnuti ih u dupe i auf viderzen.

BlendeR

26.01.2012. 14:47

zivo me interesuje da li je nas dragi predsednik izrazio zaljenje kada su nasim ljudima kola i glave lupali po dalmaciji. Da li je izrazio zaljenje povodom Oluje i da li je barem pokusao da vrati nesrecne ljude na njihova ognjista? Nije.Zasto bi smo se onda uzrujavali zbog par hrvatskih kola? Oni to nama svake godine rade...

Daca

26.01.2012. 14:57

@BlendeR - Ovo vise zaista nema smisla izmaklo je cini se kontorli sada je sport i rukomet definitivno u drgom planu,umesto da navijaci dolaze trose pare uzivaju totalno druga prica,bruka i sramota za celu srbiju.A ako se neko od navijaca hrvatske ogresio o zakone srbije neka odgovara za svoje postupke.Ne treba zato rusiti i paliti

zrile

26.01.2012. 15:00

@BlendeR - U Subotici, na kuci koja je sediste neke hrvatske stranke, stoji sledeci natpis : " Trazimo ista prava kao Srbi u Hrvatskoj ". Ocito da im se zelja ispunila.

Mika

26.01.2012. 15:12

@BlendeR - Jednom i za sva vremena treba poštovati onu mudru narodnu izreku: Ako neko loše čini tebi, a ti to isto činiš njemu, onda ste isti.

CRO_st

26.01.2012. 14:49

ljudi moji...iskreno nemogu da virujen vašim komentarima...gledajuci vas sa strane ovako...vi ste sami sebi vaš najveci neprijatelj...otrizni te se ljudi, ne zivite u uvijerenju da je "ceo svet" protiv vas....ne kazen da smo mi hrvati bajni, nismo...al ovo sta vi pisete, ovo stvarno ni braća grim ne bi mogli napisat...ne moramo se volit, ne moramo bit prijatelji, al za bit čovijek nije potrebno puno...

MatijaBG

26.01.2012. 14:57

@CRO_st - Zar takvi kao ti postoje u Splitu?To nam govori neko iz grada u kojem je svaki covek iz Beograda,ostao bez zdravog razuma kad je tamo krocio......apsolutno podrzavam sve sto si napisao,ali molim te da ne drzis pridike Srbima ,jer veruj meni,nema veceg olosa od splitskog!Seam toga nigde toliko primitivizma koliko u Hrvatskoj nisam video,tako da pada u vodu taj tvoj pokusaj da se izdignete iznad nas!

BlendeR

26.01.2012. 14:59

@CRO_st - Naravno da se ne moramo voleti, apsolutno nemamo razloga da se volimo sa vama. Za biti covek nije potrebno puno? Hm, pa onda se prosetaj Splitom, pricaj malo srpski tamo, pevaj srpsku himnu i deri se ''Ko ne skace taj je katolik''. Nama ste nasli da pricate o tome kako nismo ljudi. Daleko vam lepa vasa...

CRO_st

26.01.2012. 15:32

@CRO_st - ti očito nikad nisi ni kročia u Split,jer da je jesi ne bi to tako govoria.ne sijecan se kad je nekome gorilo auto ili se sikirama skakalo po šoferšajbi.ja se ne izdižem iznad vas,jer ne vidim ni svrhu ni cilj.imam prijatelje srbe i svaku godinu su kod nas na ljetovanju.ima budala i kod nas, ne kažem... al nikad niko nije palija auta niti sa sjekirom cekao na semaforu...a ti moj "prijatelju" izadji iz svog sela, pomiriši malo svijet i viruj mi svijet i život će ti bit puno ljepši

CRO_ST

26.01.2012. 15:38

@CRO_st - jesi ti svijestan, da svako ljeto, dodje bar 50 000 iljada Srba na ljetovanje...a ti očito nisi izaša iz svojeg dvorišta...ne siječan se da se palili auto po Dalmaciji...a sad s ovim vašim sta ste napravili gore u NS, jedino zbog toga može nažalost netko ni kriv ni dužan da ima problema zbog neke naše budale...a ti i dalje zivi u uvijerenju, kako u hrvatskoj jedu malu dijecu, i da srbi ne smije ni krocit,i tako ces i dalje zivit u svom malo dvoristu i krivit ceo svet

englez

26.01.2012. 16:41

@CRO_st - @CRO_STA sad ste kao i pacifisti, iskreno nisam za nasilje, ali s'obzirom da znam sta vasi navijaci rade, ovo je sasvim logican odgovor. Mogu samo da kazem, steta sto smo vas iscupali iz kandzi Austrougarske monarhije i Italije, trebali smo vas zajedno sa Zlovenicma prepustiti stihiji, jer pokazili ste unijatsku narav, sto se ti ne zapitas sta ce u masi vasih crkava oltar na istoku, zapitaj se, zapitaj se ako imas hrabrosti.

MYSTIK

26.01.2012. 17:37

@CRO_st - Oduzmi dve nule koje si pripisao Srbima da ti dolaze na more.Dolazevam vojvodjanski Madjari koji sa vama ne komuniciraju na srpskom,dolaze backi Hrvati koji se odmah deklarisu da nisu Srbi,dolaze poneki Srbi koji imaju neke rodbinske (judoslovenske)veze.Vasa policija trebala je zabraniti onima koji su kod nje zavedeni kao huligani,takvi su se morali vratiti sa carine,jer su oni izazivaci i provokatori.Za splicane znam da su kamenovali navijacki voz za Beograd jos za vreme Tite.

cro_st

26.01.2012. 17:59

@CRO_st - haha...ajde probudi se covice...zivot ti prolazi a ti pricas o nekoj "tvojoj" povijesti...wake up and smell the coffee...a siguran sam da nemas ni dvadeset godina...a ti ces mi o povijesti...

cro_st

26.01.2012. 18:04

@CRO_st - ...pa isto to ja mogu reć da su kamenovali uvik vlak u kninu zagreb - split za vrime Tita...svaka prica ima dvije strane...al koje to veze ima...gledaj malo i naprid, a ne samo nazad...sta ce ti povijest, ako nemas buducnost...samo mi reci koliko hrvata uopce ti poznaješ da tako sudiš o nama?

cro_st

26.01.2012. 18:06

@CRO_st - i viruj mi da dodje izmedju 30000 do 50000 tisuca Srba na ljetovanje u Hrvatsku svaku godinu...samo se ljudi možda zbog "onakvih" ko u NS plaši i reći di su bili...

MatijaBG

26.01.2012. 18:15

@CRO_st - Splicanin,cemu toliki bes sad kod tebe.Ja se nadam da ces se zadrzati na sportu.Evo ,mozda nas sutra pobedite,pa ti bude lepo.Sto se turista iz Srbije tice,da u pravu si,dolazi ih i vise,ali ocito nemas podatak koliko hiljada Hrvata dolazi u Beograd tokom godine.Lepo je da jedni druge podsecamo,ali nije lepo da nas neko iz Splita uci ponasanju ,mozda neko iz Istre,ali iz Splita i Zadra,divljackih sredina,svakako ne!

Mystik

26.01.2012. 18:33

@CRO_st - Znam Vukcevic,Kuci,Garov,Zanetic,Jerolimov,Muzinic, Zungul Ankovic,Nadoveza,Jerkovic,Surjak.Ajde ti navedi neki zvezdin sastav.

MYSTIK

26.01.2012. 18:38

@CRO_st - Priseti se utakmice Hajduk- Zvezda kada je zvanicni stav hajdukovog rukovodstva bio da nije kamenom pogodjen igrac zvezde vec da je to bio slepi mis.

crnogorac

26.01.2012. 19:02

@CRO_st - cro-ct meni su razbili auto u split kada sam isao sa zenom u posjeti kod rodjaka i auto mi je bio cio prefarban raznim bojama,nijesti vi hrvati poznati kao domacini vi ste mnogo zla nanijeli mnogima i zato sam odlucio da nikada znaci nikada vise ni ja ni moja familija ne ide u hrvatsku za mene to ne postoji na mapi zao mi samo zbog dobrih ljudi ali njih je na zalost jako malo u hrvatskoj,budite barem ljudi i priznajte da mrzite svakog ko nije hrvat,mrzite srbe,muslimane,crnogorcejevreje,rome

englez

26.01.2012. 19:31

@CRO_st - @cro_stHahahaha, decko, tamo gde je tvrdo najvise boli, te svoje floskulice sta ko zna mozes ostaviti samo za sebe, "povijest" je gadna ku*ka jer zna da boli. Nemas ti pojma ni sta su unijati, a i kako ces kad zivis u novoj NDH. Mozes ti da glumis koliko hoces pacifistu, onaj ko je putovao po lijepoj vasoj vrlo jasno moze videti sta je fasizam i kolektivno ludilo.

milan

26.01.2012. 22:39

@CRO_st - Oprostite, izvinite koja vam je ovo brojka???? Koliko to Srba ima na planeti???? pozdrav

Mirko

26.01.2012. 14:52

Samo da objasnim ljudima sto bbb nose takvo ime. Bad jer su smesni i losi u navijanju, Blue jer su vecito plavi i modri od batina i Boys jer se i dalje ponasaju kao deca, a ustvari bi trebali biti vec odrasi ljudi.

mrki

26.01.2012. 15:21

@NN - Jesu, kume, jesu, isto kao i stotine auta svake godine u Hrvatskoj sa srpskim tablicama! Nikakva se prasina ne dize kada tatari skidaju sve zastave prije tri godine u Zadru, jer ih bode u oci srpska trobojka, a sada na sav glas i babe i zabe suze liju za pet-sest zahrdjalih krntija!

ШОНЕ

26.01.2012. 14:58

Судећи шта се дешава када Срби гостију у лепој њиховој.а опет гледајући шта се дешава када "домољуби" дођу овде закључих следеће:"ништа још није готово,чекамо треће полувреме"!Где ће се "играти утакмица" не знам,али волео бих да наши надјачају ... ништа још није готово,не,не !!!

kicholino

26.01.2012. 14:59

e moji balkanikusi.....volite primitivizam i varvarstvo vise nego ista...bolje procitajte neku lepu knjigu,idite u pozoriste...dokle vise da budete divljaci????

vladislav bgd

26.01.2012. 14:59

Zašto niko ne spominje da su horde pijanih hrvata napravile haos na pumpi kod Rume. Uostalom i naših navijača u Zadru je bilo vrlo malo kad se igralo u svetsko prvenstvo 2009. u hrvatskoj. Nisu smeli da izlaze iz hotela. I oteše nam pobedu, uz pomoć sudija jedva izboriše sa nama nerešeno. A u Novom Sadu uzvikuju - provociraju "Vukovar, Vukovar" i vređaju obezbeđenje. Malo se osilili dečki, a sad u dvorište, pa uz TV gledajte kako vas deremo!

Todor

26.01.2012. 15:51

@vladislav bgd - Da,i zbog tih njihovih ispada,treba mi da se ponasamo kao divljaci??! Jel to poenta tvog texta??

saskoni

26.01.2012. 16:24

@vladislav bgd - Todore a sta da radimo da se pravimo gluvi na njihove provokacije? e pa nece da moze .

queue

26.01.2012. 18:13

@vladislav bgd - lako je bit gazda u svom dvoristu... zato vas je i bilo tako malo u zadru

Makedonec

26.01.2012. 15:05

Uvek kad su Srbi i Hrvati bili u sukobu, zivelo se lose i na obe strane, a naravno i u ostale bivse republike, kao i dan danas, dok u vremena jedinstva su postizani najveci uspesi na svim poljima. Epa samo vi braco nastavite sukobljavanje, to odgovara politici i politicarima, a svi cemo nastaviti ovaj bedan zivot u kome nam stranci "inostrani investitori' naplacivati basnosnovne racune telekom usluge, struje, grejanja, zatvarace nam zeljezare, i odrzavati lekcije o demokratiji.

englez

26.01.2012. 16:29

@Makedonec - Pa tebra, sto ste trazili nezavisnost, jesu li Srbi govorili da smo svi nezavisni nula, naravno da su to govorili Srbi jer su drzavotvoran narod, za razliku od vas kojima su drugi pravili drzave, Srbi su krvlju dosli do takve kakve slobode, a vi prevarom uz pomoc zapadnih siledzija. E sad kad je djavo dosao po svoje, dozivate Srbe i Jugu, kao hajmo zajedno, e pa nema vise toga, sad ste sami pa se snadjite.

Tea

26.01.2012. 15:26

Da se Srbi i Hrvati kojim cudom sloze s**bali bi i Slovence i Muslimane i Siptare, ali i pola Evropske Unije. Ali od toga nema bojazni....

Eutanazija

26.01.2012. 15:34

Dacicu i Veljovicu, kasno vam je sad: policija je trebala biti spremna za prosli mec! Zakazali ste 100%. A vi gos'n Tadicu, zasto niste tako brzi kad treba zastiti interese Srba iz Hrvatske i kad treba "procesuirati" (koja budala je uopste smislila ovu rijec?!) dogadjaje iz "dobrih, starih vremena"?! Tada ne izdajete naredejenja policiji i ostalima da se "posao odradi u najkracem mogucem roku"...

MatijaBG

26.01.2012. 19:05

@RED STAR NATION - Sine Brute ,zar i u ovakvom trenutku klubasis,kad se sutra treba grlima briti za Srbiju?Posto me teglis za jezik,moram malo i ja da peckam.......evo,sta kazes....da li si ti obavesten da vi Zvezdasi niste Srbi,vec Romi,pa i sami sebe tako zovete:))

leka drzava R SRPSKA

26.01.2012. 16:06

pozdrav plemenitim potomcima Alexandra Makedonskog u makedoniju iz R srpske , a sta se moze ,ovi u srbiji brzo uce od brace hrvata koji kada vide BG tablice odmah zapale kola ili bace ih u more ,jos im srbija puni aranzmane u hotelima ,ali to vam je patoloska mrznja  hrvata prema srbima ,to je bolest.a sa mk niko nikada nije imao ni najmanji problem.eh sto nam nije mk susjedna drzava,steta ,.sto se tice hrvata ,gradjani iz zg su ok ali ovi seljaci ,uz ozujsko pivo su o.l.sja necu u hr..

SRB

26.01.2012. 17:26

@leka drzava R SRPSKA - Makedonci potomci Aleksandra VELIKOG???? Jesi li ti svestan ovoga što si rekao sada????? Makedonci su isto SRBI kao i mi, i nemaju veze sa Aleksandrom, samo što žive na teritoriji Makedonije koja je bila Grčka država,ali nema veze oni nisu za ovu temu... A hrvati imaju i imaće KOMPLEKS od SRBA i to se neće nikada promeniti.. ;) VELIKI POZDRAV ZA SVU BRAĆU PREKO DRINE!!!!

David i GOLIAT !!!!

26.01.2012. 16:08

" Fair Play "....Tuk na Luk ... dokle vise - pritisci da  nasilje ne ...

Joe

26.01.2012. 16:27

" ... pošto se ni dosadašnji izgredi nisu desili za vreme utakmice već nakon njih na ulicama" rece....Znaci izgred nije uzvikivanje nacionalistickih parola protiv srba u Srbiji.Zakon za sve nacije treba da bude jednak. Procitajte i delujte po zakonu vi koji zivite od budzeta gradjana Srbije.

mavice

26.01.2012. 16:36

Ni slučajno da bi netko od vas razmišlja kako otić u 22 stoljeće nego bi se svi kolektivno vratili u 18 stoljeće bravo ,, jadna tugo hoće li ovo trajat dugo

duska

26.01.2012. 16:48

Mislim da ce u ovoj situaciji bolje proci Hrvati, jer ce nas pobediti, prosto je to tako, negde pravda mora da pobedi...inate je najveci kec iz rukava!!!

Smaranje

26.01.2012. 17:28

@duska - Duška,dušo,previše gledaš CNN i Anđelinine filmove. Hajde malo promeni ispirivač mozga na neki drugi kanal-ako hoćeš gledaj i Očajne domaćice-pa postepeno smanjuj...

Amon Ra

26.01.2012. 17:12

Zaprepascen sam! Cudi me zasto hrvati ne dolaze da navijaju, kad su paljevine, kamenovanja, prebijanja obicnih ljudi (ne navijaca) stvar hrvatskog folklora i tradicije, a bogami i morskog turizma

Becanac

26.01.2012. 18:24

@Pecanac - hahahaha Sta bi oni radili bez NATO valjda gledali sargarepe kako rastu pod zemlji. Ovo je vic 2012. godine svaka ti cast da si tako poranio hahahaha

Acika07

27.01.2012. 09:05

@Pecanac - Pa ti još nisi svatio kako ste uspeli da se vratite nazad preko Prokletija. Da vam nije bilo NATO-a ne bi danas bilo ni vas ni te vaše šabanske Rosu. Bolje ćuti zasad, i čekaj. Još malo pa će i drugi u Rosu proći kao Zumberi. Vi ste propustili šansu da završite ono što vam je bilo na dohvat ruke. Sad dolazi naših pet minuta, a mi ćemo ih iskoristiti ovog puta. Budi siguran u ovo što ti kažem.

Ratko,Banjaluka

26.01.2012. 17:20

Nije ovo dobro,ali ja mislim da im se ovo vraca milo za drago.Mnogo je Srba pretuceno i auta sa srpskom registracijom polupano u Hrvatskoj.Ali opet kazem nema od toga nista,sad ce Hrvati jos vise napadati Srbe u Hrvatskoj.

Mile

26.01.2012. 17:26

Balkanski primitivci,, virusno oboleli od nacionalizma, nekulture, lopovluka, kriminala,, zalosno je da zlo bude toliko podrzano u gotovo svim komentarima,, milo za drago se stalno vraca, kao i sva secanja i zlodela u zadnjih milion godina.Sretan sam sto ne zivim u takvoj sredini,,a i Srbima i Hrvatima treba uslovljavati ulaz u EU do krajnjih granica i obavezno "zdravstveni karton" da su normalni i civilizovani,,, ;-))

Miki

26.01.2012. 17:33

@Mile - Auuu Mileeee... (Sto bi rekao Rambo Amadeus)..Toatalno se slazem sa tobom. Bez obzira sto se pojedinci koprcaju u pozitivnom smislu, Balkan je genetski unisten i tu nema fajde.Bezi ko moze!

Smaranje

26.01.2012. 17:34

@Mile - glavno si ti zbisao a misliš da tvoj komentar ne pokazuje primitivizam.Da nisi primitivan,ne bi sa ovakvim prizvukom davao komentare.Posebno što misliš da je ono što određuje ljude činjenica na kom mestu na svetu žive,a ne kakvo im je ponašanje.

Miki

26.01.2012. 18:06

@Mile - Pa individualna ponasanja su upravo reciprocna vrednost geografske pozicije. To se i vidi u clanku koji komentarisemo... Pogotovu u Srbiji i Hrvatskoj! Ali tvoj komentar je indentican i tvom nadimku, pa necu bas da se trzam.pravo smaranje.

Smaranje

26.01.2012. 19:00

@Mile - Moj nick je zato što si ti i ovaj tebi slican pravi smarači :)I drago mi je što te smaram,možda se opametiš,pošto ti stav pokazuje da si niskointelektualno biće :D

Ratko,Banjaluka

26.01.2012. 19:56

@Mile - Mile balkanski primitivci,virusno oboleli,kako ti to kazes.Pa mile i ti si taj balkanac,dzaba ti je sto ne zivis u toj sredini.Nekulturno je nekoga umalovazavati kad si i ti od te krvi.Prakticno sam za sebe kazes da si i ti taj koji si virusno bolestan.Ne podrzavam to sto se desilo,ali tako se slicno i u Nemackoj i drugim zemljama desava.

Lider

26.01.2012. 20:53

@Mile - A oprosti ti Egipcanine ,,nama,, srbima....Zasto to nisi sve rekao na svom jeziku? A ako ti nije poznato, ti isti primitivci to isto i jos gore rade svakodnevno, pogotovo ako neko ode na more da se odmori a oni ga navataju i naplave i ozelene! mislis li ti Svingice da treba da ih tapkamo po ramenu uz osmeh?...daleko sam od podrske za ovakve stvari ali.....

Smaranje

26.01.2012. 21:21

@Mile - Moj nick je ovavkav kakav je zbog smarača slicnih tebi,jer lupate svakakve budalaštine,a mislte daste nešto više od drugih. Dosadni ste do zla Boga,nepismeni,neobrazovani,bezobrazni,a ovamo mislite da nešto vredite.

Miki

26.01.2012. 22:35

@Mile - Alo bre. Smarac... Sreca za Srbiju da ima tebe - visoko-intelektualno bice!Je li, a gde si ti bio u cetvrtak ujtru? Jel imas alibi? Skini se sa ovog foruma, smaras nas sve i trosis struju bez veze.Gasi racunar!

Smaranje

27.01.2012. 00:24

@Mile - Ma šta mi napriča. Hvala Bogu da Srbija ima mene i ljude slične meni ,a ne samo ljude koji o svima pričaju najgore! Gde si ti video u mojim komentarima poziv na linč,gde?Pokazuješ tačno ono što sam ja napisao,da ti inteligencija nije jača strana.A ti imaš struju od EPS-a? Ja mislio okrećeš biciklo da ti radi komp :DBolje da ja smaram sa zdravim stavom,no vi "genetski superiorni",sa gledištem dr Mengelea.Nadrljasmo od ovakvih komedijaša...

OIIIO jeep

26.01.2012. 17:33

mrznja ne donosi dobro,nisam za to da se ratni zlocini ne kaznjavaju,ali to je posao za druge institucije,sud,policija...ovo je sportski dogadjaj EP, neopravdavam,napade ni na jednoj strani....ali citajuci komentare,da se zakljuciti da vecinu negativnih komentara,da ne kazem 'bljuvotina',potpisuju neki 'veliko srbi' iz BiH,ili CG/normalno sa distace,kako to njima i prilici/,uz ponekog 'dodjosa' kako ih popularno nazivaju po Srbiji/dodjsi su veci Srbi od pk.Pavla/

saša

26.01.2012. 18:18

@OIIIO jeep - pa ko prvo,za tvoju informaciju,patrijarh pavle,je bio dođoš,znači jedan od "naših srba",,nije bio srbijanac tipa "krug 2ke"!a ti i tebi slični ionako već decenijama ne znaju ko su,i za sto evra bi prodali i svoju majku,a i razumem to vam je ostalo od turaka!dok su se neki borili protiv njih 500 godina,drugi su ih toliko dugo služili,da bi im ostalo pravo da se osećaju ako srbi!a ti možeš što se mene tiče da budeš i hrvat,ako ti je volja!

OIIIO jeep

27.01.2012. 05:19

@OIIIO jeep - 'veliko' hvala,prosirio si mi znanje,eto nisam znao,da je pk.pavle bio dodjos,licno mi ne smeta,i ne zelim da ga uznemiravam,neka pociva u miru i Bogu 'polaze racune' za sve sto je ucinio 'na ovom svijetu'...a sto se tice mog identiteta,nemoj 'plaho da se brines',to je za tebe kvantna fizika,bitno je da znas ko si ti,obogati svoju 'bogatu demagosku zbirku',s podatkom da ne mrzim nikog,i ne gledam cjelinu kroz pojedinca,mislim da nas je Bog dao da se volimo i postujemo,a ne da se mrzimo i krvimo

Velimir Nikolin

26.01.2012. 17:35

Živim u HR, Srbin sam, navijam svim srcem za sve sportske Srpske klubove Ovo što su momci napravili sramota je za ceo Srpski narod, i u Srbiji i van nje. Zašto ? Podignimo se iznad svega. Znam da ima mnogo Srba naseljenih u Novom Sadu i okolici, koji su morali 1997. napustiti RH, znam da im je teško, i da su ljuti na hrvate, ali ovo što se čini , kontraproduktivno je.Budimo veliki i kada je najteže, braćo Srbi ! A, Bog je iznad svih nas.

NIkola

26.01.2012. 17:55

Ako ste puni energije idite u Hrvatsku pa divljajte, ovako nam dzaba unistavate ugled i imovinu... Pa kad vi odete u Hrvatsku na leto i vama ce demolirati automobile, ako zelite da vas neko postuje morate i vi njega postovati...!!!

brka-düsseldorf

26.01.2012. 18:01

ovo je cist slucaj gde je policija zatajila.pod jedan-locirati izgrednike-zatim privesti ih i odrapiti im velike kazne.udariti im zabranu ulaska u srbiju 5 godina.

crnogorac podgorica

26.01.2012. 18:07

nijesam za nasilje ali ako se u hrvatsku moramo paziti i nasa vozila da se unistavaju onda je normalno da se ovakve stvari dese a mogli su i gore proci.braco srbi puno pozdrav i velikih pobjeda zeli vam bratska crna gora

queue

26.01.2012. 18:26

@crnogorac podgorica - nijesi a? ne dolazi u hrvatsku, imas svojih pet kilometara mora, a ako ces u europu, preleti hr.

Ratko,Banjaluka

27.01.2012. 18:14

@crnogorac podgorica - Amon Ra,kad iskoriste EU,i kad im EU kaze STOP onda se odvajaju i od nje.

nnenad

26.01.2012. 18:10

A DA SE PODSETIMO:Niko vas croasane nije dirao dok su se lepo ponasali,pa jedne vece u novom sadu zapevase na utakmice "ko ne skace pracoslavac"i vukovar...e tako je pocelo zloupotrebili su gostoprimstvo,to niko ne pominjje!!!

queue

26.01.2012. 18:31

@nnenad - nije, kad su ljudi u vrscu ocito kulturniji i nemaju toliko sudionika "traktorijade" kao n.sad i okolica

NN

26.01.2012. 19:50

@nnenad - Ti očito kao i mnogi imaš selektivno pamćenje. Napadi su, doduše pojedinačni, počeli i prije utakmice sa Španjolskom. A sa napadima nema veze skandiranje "Vukovar" nego prosta činjenica da samo postojanje Hrvata u dvorani neke iritira. I da se navijačke skupine u srbiju međusobno natječu u napadima na Hrvate. Ali da se razumijemo, isto je i kod nas, samo tu barem nema sjekira i noževa.

Stefan

26.01.2012. 18:50

Ma niko ih nije dirao dok su bili ok, e ali malo su se opustili... Nedaj boze da nesto zapevaju u Areni... AJOJ znaci treba da cute kao sto su svedjani samo, aplauz za njihov gol...

ase tech

27.01.2012. 05:35

@Pedja Doboj - vid' pametnog bosanca kako je skuzio stvar,ko od sad kaze da su Bosanci glupi,on je jos gluplji,sta velis Pedja...ha ???

grax

26.01.2012. 18:57

Ovo je jako losa slika o nama koju smo poslali u svet. Ukazano nam je poverenje da organizujemo jednu veliku manifestaciju,nasa ekipa je u samom vrhu,...i nema toga sto bi moglo da opravda ovako kukavicke poteze.letos smo kritikovali Hrvate,a evo i kod nas ima ISTIH TAKVIH PRIMITIVACSA...VELIKA SRAMOTA.

David Morrissey

26.01.2012. 18:59

Da polupana su kola ali Srbima su pucale vilice na moru u Hrvatskoj ja mislim da je to malo gore nego unistit kola.

nemam pojma

27.01.2012. 01:55

@David Morrissey - Znaajući za ljubav svih balkanskih primitivaca prema plehu, gde bi im lakše bilo da ste im pretukli ženu, nego oštetili auto, ne slažem se. Svi ste vi teški atavistički primitivci. Zato vas preziru i romanski i germanski narodi.

Milentije

28.01.2012. 01:34

@David Morrissey - @ "nemam pojma": Komentar ti je 101% u skladu sa potpisom - nemaš ti pojma niti blage veze ni sa čim i ni o čemu...

MatijaBG

26.01.2012. 19:02

Zaista citam ove komentare i komentari Hrvata mi izazivaju gorusicu......jasno mi je da gest nasih huligana nije opravdanje niti to ja licno mogu opravdati,ali sad da mi se neko iz HR predstavlja kao iznenadjen i uvredjen ,nije mi jasno.Svake godine mlate Srbe i nase klubove po HR,a sad dobili malo batinica i kmekecu.Ubedjen sam da ste bili mirni i navijali lepo ,a ne vredjali i napadali onog pilica Tosu,bilo bi sve ok.Dragi prijatelji,dok ste "klali "Srbe po Krajini,u BG se slusao Oliver!

Smaranje

26.01.2012. 21:36

@MatijaBG - Opaaaaaa Matija!! svka čast! Konačno i ti svoje da malo potkačiš! Bravo!

David Morrissey

26.01.2012. 22:39

@MatijaBG - Matija BG sad ste rekli nesto makar polu krsteno za razliko sta ste pre pisali. Ali znam sutra ce te oped sve da uprskate po obicaju.

Ante

26.01.2012. 19:57

Ovo cijeli svijet gleda,zbilja ste se opet pokazali kao iz 90-tih .Izgleda samo Josipovic i Covic nemaju oci.

srban

26.01.2012. 21:45

@Ante - Konačno jedan objektivan Hrvat! Tako je, baš kao 90-ih! Vi provocirate, napadate, mi trpimo, trpimo...e kad nam prepukne, onda vas namlatimo, i onda zovete EU i NATO da vas brane! Svaka čast na objektivnosti komšija!

HitmanSRB

26.01.2012. 19:58

Ovo nije više ni nacionalizam, ni nacizam, ni šovinizam. Ovo su kromanjonci, koji u životu ne rade ništa, pa imaju previše nagomilanog besa i testosterona, a budući da verovatno ženske ne mogu da nađu da reše taj problem, uzmu da pale parkirana vozila! Otkud znaju da u tim kolima možda nisu Srbi iz HR?Ja sam veliki nacionalista, ali dragi moji sunarodnici, dobar deo nas nije izašao iz 17. veka!To važi i za one tamo što pale kola ljudima koji su došli da se kupaju!

David Morrissey

26.01.2012. 22:28

@HitmanSRB - Hitman SRB nije vas bilo odavno pitao sam se gde ste, nedostajali su ovde vasi komentari. svaka vam cast legenda ste.

HitmanSRB

27.01.2012. 08:27

@HitmanSRB - Hvala Davide :) U većini slučajeva ljudima se sviđaju vaši i moji komentari, ne znam šta im sada bi. Ovo je samo objektivno rečeno gore. A tako će da bude i kod nas i kod njih još bar 50 godina. Nije niko verovatno video moj komentar pre gde sam rekao da su Hrvati prvi počeli da provociraju. Ali polupati i popaliti 100 vozila, pa to nije bilo ni u Egiptu kada su svrgavali Mubaraka.

meda

26.01.2012. 20:07

"Hrvati su najhrabriji narod na svetu ne zato sto se nicega ne boje, nego zato sto se nicega ne stide" - Jovan Ducic

a.cash

26.01.2012. 21:49

@meda - Pa kad već citiraš tog srpskog nacionalistu predlažem ti da se malo obrazuješ, pročitaj što o srbima piše Mile Budak.

Avram

26.01.2012. 23:27

@meda - Brate evo ja cu ti reci ko je bio mile budak..jedan od osnivaca ustaskog pokreta,bio je ministar spoljnih poslova u nacistickoj nemackoj i iznosio je najgore stavove o Srpskom i Jevrejskom narodu...uhvacen je 1945 godine i streljan u maksimirskoj sumi! Evo,samo ovo velicanje ovog ustase,zlikovca i to na srpskom sajtu je dokaz sa kakvim mracnim likovima imamo posla i da se fasizam i nacizam nisu proslost !!! Treba uspostaviti kontakt sa Jevrejskim organizacijama i pokrenuti tuzbe pred sudovima!!!

Delija nego sta

26.01.2012. 23:51

@meda - Taj budak je rodjeni brat lopate a otac mu je kramp a majka mu je macola a deda mu je ... hahahahahaha

đura

27.01.2012. 00:48

@meda - Ministar spoljnjih poslova u nacističkoj nemačkoj je bio von Ribentrop. Avram sedi jedan.

JOKO

27.01.2012. 01:54

@meda - Da li ti znas sta je uopste BUDAK.......Sinonim za glupost....poljoprivredna alatka

26.01.2012. 20:44

Они што кажу да је ово брука, нека се сете Јасеновца, Крајине и Босне, па онда нека кажу да антин "народ" ово није заслужио.

Sa0110nja

26.01.2012. 22:24

@4с - jel stvarno mislis da je evropsko prvenstvo u rukometu 2012 pravo mesto za razjasnjavanje Jasenovca, Krajine i Bosne i konfrontazije sa antinim narodom?

Jadno

26.01.2012. 21:08

Sve je to pripremljeno, pitanje na kojem nivou. Činjenica je da su se pevale ustaške pesme, niko nije reagovao. I njihove večerašnje TV emisije su u istom silom, umesto saveta navijačima, izruguju se, gosta iz Srbije Vukadinovića nazivaju Vukanović, Dačića Dinkić, sve bez izvinjenja, bave se našom policijom, sudovima, medjusobnim tužbama za genocid, a neki umišljeni stručnjak iza dr sci, posprdljivo govori o izvinjennjima srpskog državnog vrha. Naseli smo na provokaciju.

Milos

26.01.2012. 23:43

@Jadno - Napad na maskotu, vredjanje redara, ustaske pesme i zastave... sve je to jedna laz koja se kod nas vrti ne bi li opravdala sacicu budala koji neduznim ljudima unistava automobile i ugrozava zivote.

Za bolje sutra !!!!!!!!!!!!!!!!!!

27.01.2012. 00:50

@Jadno - BRATE, a sta je sa onim I KO NE SKACE TAJ SE SIPTAR, ili SVAKI TURCIN ZNA SVAKA BULA ZNA itd itd....orilo tokom celog meca sa svedjanima, a komentator jos gori, "Sjajna atmosfera na tribina, pevaju se pesme podrske Srbiji"....e pa ispuse mi k***c svi oni, svi su najpametniji, svi su zrtve a sutra kad bi sedeli sa nekim hrvatima ili muslimanima u ...bi im se uvlacili, kad su sami, manji od makovog zrna, a u "coporu" im nema ravan !!!!!

Miroslav

27.01.2012. 09:48

@Jadno - Odslušaj prenose utakmica iz Vršca, ne moraš gledati, pa onda komentariši o pesmama. Šta misliš zašto ih niko nije napadao tih četiri pet dana, a putovali su istim putem, preko istih graničnih prelaza? Zato što se nije ni znalo za njihovo ponašanje, dok mediji nisu progovorili, i dok to isto nisu pokušali u Novom Sadu. Mi njihove utakmice nismo gledali ni na televiziji. A oni pogrešno shvatili da mogu.

Milan

26.01.2012. 21:12

Koji normalan Hrvat, ili Srbin ide zajedno sa svojim ekstremnim navijačima, a da ne očekuje probleme? Ali, oni su sada iz EU, dolaze "civilizirano", sa malom djecom, na necivilizirani Balkan, pokazati svoju civiliziranost. Tu ni jedna policija ne može pomoći, davno je i njihovim i našim navijačima trebalo zabraniti izlazak van granica. No, po njihovim medijima, njihovi su navijači kulturni i civilizirani. A gde god su bili po Evropi, svuda su napravili haos.

Milutin

26.01.2012. 21:16

Policija u Novom Sadu je za '0', dozvoliti 'bal vampira' u sali a onda se cudi sto je to preneseno na siri prostor, na ulicu. Koliko sam obavesten ti 'vampiri' nisu mirovali ni na povratku u svoje jazbine. Ja nisam imao veze sa Hrvatskom, tokom rata, ali sam ustastvo iskusio na svojoj kozi i morao je i sud da intervenise i donese neke sankcije protiv 'ustasoida'. Sad imaju zabranu da mi pridju kuci na 100 metara a to znaci da prodju mojom ulicom, bilo peske ili u prevozu.

Sa0110nja

26.01.2012. 21:23

kaze se da jedna slika govori vise nego milion reci. eeee, ove slike u posledjih dana govore o rukometnom evropskom prvenstvu u srbiji. mnogo lepo, svaka cast frajerima! eeee, to smo mi srbi, tako je to sa nama. tuzno!!! pa ko fol: "a sta su sve oni nama radili, kad smo mi bili kod njih" bas tuzno!!!

BOJKE BN

27.01.2012. 00:00

@Sa0110nja - Pa dokle po tebi mi treba da se posipamo pepelom pred njima?Eto onako mi kazi,po tebi,koja je to granica,prag,koji neko,u ovom slucaju Hrvati,treba da predju da bi bilo opravdano da im se odgovori istom mjerom?Po tebi,sta sve jos trebamo dopustiti,i kakva jos omalovazavanja trebamo pretrpjeti da bi ti i tebi slicni rekli,dosta?Naprosto ne mogu da shvatim da nekom nije jasno zasto se ovakve stvari desavaju...To sto smo mi oguglali na omalovazavanja je veci problem od ovih incidenata...

Sa0110nja

27.01.2012. 12:21

@Sa0110nja - Jasno je meni zasto se takve stvari dogadjaju i boli i mene sva ta muka sa Hrvatima (njih 1000 ili 100 000 ili 1 000 000 ali ne SVIH). Ali jel to od juce? Uvek isti scenario: oni nama-mi njima pa mi njima-pa oni mana! Mislis da ce to nekada da se promeni? Ja ne verujem! Ima toliko drugih ljudi, drugih naroda sa kojima se super razumemo. I tu treba da gradimo nasu sadasnjost i buducnost. Provokazije i bezobrazluk treba ignorisati. Mi to mozemo kad hocemo:)))

setite se

26.01.2012. 22:41

Samo se setite srpske porodice koja je automobilom isla na more sa dvoje male dece u Hrvatsku, koja je pretucena i kojima je demoliran auto ..

Milos

26.01.2012. 23:41

@setite se - ...kojima je demoliran auto od strane neljudi kakvi su i ovi neljudi koji su upalili automobile ovim ljudima.

Nebojsa

26.01.2012. 22:46

Da li ste vi svesni kakav su propust organizatori ep napravili!Hrvati su iskoristili neznanje organizatora i policije i u Spens su uneli ustaske zastave,ne zvanicne zastave hrvatske.Razlika je minimalna ali postoji.Zastava NDH pocinje sa belom kockicom a zvanicna hrvatska zastava pocinje sa crvenom kockicom.Pogledajte samo koliko je takvih zastava bilo na utakmicama.Zar je trebalo precutati na takve stvari....ustvari i precutali smo....sramota!

vukašin

26.01.2012. 23:15

@Nebojsa - Koje ti gluposti pišeš. U Spensu nije bila ni jedna ustaška zastava odnosno zastava NDH. Zastava NDH osim hrvatske trobojnice i povijesnog grba ima veliko slovo U na sebi a takva nije bila ni jedna zastava u Spensu. Prema tome lažeš Nebojša.

nemanja

27.01.2012. 00:13

@Nebojsa - ti lupetas..covek ti je lepo napisao...ustaska je sa belim pocetnim kockicama..i ti povjesnicaru to dobro znas..

Alfons

27.01.2012. 07:57

@Nebojsa - Nikola lupaš gluposti o hrvatskom ustaškom grbu s bijelim poljem.Po tvojoj teoriji o bijelom polju, crkvu Svetoga Marka u Zagrebu koja je izgrađena 1261godine su sagradile....ustaše? Ta crkva također na svome grbu ima početno bijelo polje, radi se o istorijskom državnom grbu.Vukašin ti je dobro napisao kako izgleda ustaška zastava.

Alfons_x

27.01.2012. 08:09

@Nebojsa - Nebojša, po tebi ispada da su crkvu Svetog Marka u Zagrebu 1261g. napravile....ustaše?Na povijesnom grbu trojne kraljevine Hrvatske, Slavonije i Dalmacije koji se nalazi na toj crkvi je početno bijelo polje.Početno polje nema baš nikakve veze s ustaštvom, Vukašin ti je lijepo opisao kako izgleda ustaška zastava.

anita

26.01.2012. 22:56

""Nepoznate osobe ostavile su na automobilu jedne srpske porodice koja letuje u Splitu, ručnu bombu i preteću poruku, javljaju danas hrvatski mediji."Setimo se ovog incidenta koji se desio 2010, i naravno bilo je i drugih prijatnihiznenadjenja za nase turiste u RH, prema tome nismo mi divljaci a oni zrtve

Alfons_x

27.01.2012. 08:40

@anita - Anita ne traži opravdanje ovih huligana u huliganstvu hrvatskih??To ti baš nije ispravan put.....na kraju krajeva, od nekoliko stotina tisuća srpskih turista nekolicina je imala neugodne incidente....Nažalost da je bilo i toliko.to nikako ne znači da su svi hrvati isti, normalan čovjek osuđuje ovakva zla ma kome se i ma gdje desila. Možemo mi jedni drugima i zatvoriti granice, ali zar je to jedini način?

Smaranje

27.01.2012. 00:30

Da mi ovde budemo realni.Greška je da dolazi do ovakvih stvari u Srbiji.Ali VEĆA greška je,što niko nije zaglavio u zatvoru zbog onakvog ponašanja hrvatskih navijača prema maskoti,maltertiranja volontera i pokazivanja fašističkih znakova!Isto demarš Srbije prema Hrvatskoj nije došao nikad zbog maltertiranja srpskih turista u Hrvatskoj!Nisam za tuče,nisam za batine,ali nisam ni za to da vlast ćuti,dok se ovakve stvari dešavaju!Ispravka obe grške,smiruje situaciju

The Clash

27.01.2012. 00:45

Balkanski Tutsi&Hutu ponovo u zizi zbivanja.Oni nama,mi njima-zatim,mi njima,oni nama i tako u zacarani krug mrznje.To govori o svim narodima na ovom tuznom Balkanu,kako nikako da se uljude i civilizuju i da konacno izadju iz svojih plemenskih obora i navika.

Joe Strummer RIP

28.01.2012. 01:21

@The Clash - Супер... И, синовац, шта је било кад си се пробудио?!

coa

27.01.2012. 00:59

Imam jedno malo pitanje. Mozda sam glup ali. Odkud se zna tacno da du ti koji su lupali, kamenovali, spalili itd. Bili srpske nacionalnosti?? Zar se to nije desilo sve NAKON POBEDE HRVATSKE NAD MADJARSKOM?? jel ima poneki madjar u vojvodini? Da me ne shvatite pogresno.. Nemam nista protiv madjara... Ali nije mi jasno kako moze policija odmah da upere prstom na povinuoce? Kao kada je ubijen Djindjic, odmah su znali ko je bio. Pa sve policiske sluzbe sveta, zajedno sa CIA i MOSADOM im nisu ravni:)

Ne placi voljena zemljo, motike u ruke

27.01.2012. 02:15

Sta se desava u Vojvodini, predivnoj i bogatoj ravnici?....nezaposlenost, mnogo gladnih, zapusteno obradivo zemljiste i huliganstvo!!!Najprostije resenje: Bez velikog sudjenja (sud je ionako preopterecen) zaposlitehuligane i bezposlicare (motike u ruke..) i nece biti ni gladnih a imat ce svi posla i zemlja ce procvetati.

Zoki

27.01.2012. 02:21

Na divljaštvo ne treba odgovarati divljaštvom i dokazivati da si još veći divljak od postojećih divljaka. Sada kada političari ne huškaju ljude jedne na druge oni bi trebali da se poštuju uzajamo i pomažu, a ne da po inerciji nastavljaju da budu divljaci.

Vladan

27.01.2012. 04:14

Malo srbijanaca ovde komentarise svi ratnici neki pa cu ostati uzdrzan od komentara,a ko zeli probleme sa bilo kim u kuci ih imao.Toliko od sumadinca

slavonac88

27.01.2012. 07:28

Bože, spasi me hrvatske kulture i srpskog junaštva.... ( Miroslav Krleža )Kada kažeš da nekoga mrziš, to znači u stvari da ga poštuješ, jer si u stvari ljubomoran na kvalitete te osobe koju mrziš !!!

shadow

27.01.2012. 07:42

Kosovo smo izgubili, u Sandzaku muftije i hodze rade na tome...dakle vreme dolazi da se nemiri polako presele u do sada mirnu Vojvodinu, prestanite ljudi jesti g... a burek je jos uvek jeftin. Svakom iole pametnom coveku je jasno sta se krije u pozadini ovih incidenata. Blize se izbori... dalje je sve jasno. Pa kada je ranije bilo u NS incidenata na ovoj osnovi, pa ovde su i za vreme rata hrvatske tablice normalno prolazile, niko nije ni obracao paznju na njih... do sada...

radak

27.01.2012. 12:13

@shadow - Samo razmilsite dobro prvo, dali ima ljudi nasih koji zive ovde a voze HR table dali to znaci da svi auti sa HR tablama su USTASE dokle god tako budemo razmisljali tako ce nam i bitii..

Elvis

27.01.2012. 08:17

Dragi susjedi Srbi, nepodržavam ni ono što je bilo kod nas u Hrvatskoj ali ni ovo kod vas , vidim iz komentara da večina vas još uvijek na ovaj ili onaj način zagovara nacionalizam, i Hrvatskoj imam prijatelje srbe i dobro se slažemo ,pomažemo jedni drugima, oni koji su pravili nerede 90-ih sad nerede prave kod vas,aute ne pale domači srbi

DRZIVAGO

27.01.2012. 08:37

Kada država Srbija smanji kazne huliganima ubicama francuskog navijača Tatona, onda je to jasan znak da huligani i dalje mogu da divljaju, pale, ruše i ubijaju.

HitmanSRB

27.01.2012. 08:40

Matija, mudro zboriš na ovim komentarima. Da si takav stalno, bio ponosni srpski rodoljub iz reda SRS :)) Samo jedno pitanje za ove kromanjonce što pale narodu aute: Šta ako su u tim autima Srbi iz Hrvatske koji su došli da navijaju za Srbiju(sigurno ih je bilo među polupanima,ali ćute da ne dolivaju ulje na vatru)?

Milan

27.01.2012. 09:05

Oni se predstavljaju kao patriote a ustvari su otpadnici od društva,vere,ljudskosti... I kada će ova država da zabrani profašističke organizacije! Jel kad nam ponovo bombarderi zazuje nad glavama?

Nikola

27.01.2012. 09:22

Reagovati nasilno na nasilje/provokacije u kojima se poziva na linc Srba nije nista drugo nego apsolutno logicno i opravdano. Ako je upotrebljavati silu divljastvo, sta treba reci onda za Ameriku, Nemacku, Francusku, V.Britaniju, Tursku koje imaju mozda i najjace vojske u svetu? Jer koliko znam, vojska sluzi za sprovodjenje sile. Bar njihove su uvek tome sluzile, osim za napade i osvajanja nikada je za odbranu nisu koristili. "Raspad" Jugoslavije je takodje postignut silomHrvatske i Slovenije.

malo dalje

27.01.2012. 09:54

Šta ste se raskokodakali na obične gradjane, ekscese su pravili profesionalni i pasionirani navijači. Ne mogu se svi Hrvati stavljati pod istu kapu, niti svi Srbi. Koji je to nivo razmišljanja da hrvati kao gradjani nisu dobrodošli, a njihovih preko šeststo firmi, koje ovde stiču zaradu, uvažavamo i poštujemo.

stanislav

27.01.2012. 10:25

Znaju ljudi da su automobili kasko osigurani, nisu oni hteli da naude hrvatima nego zlim osiguravajucim kucama,...:-)

spavach

27.01.2012. 10:57

Cuo sam da ce "drage nam"Hrvatske navijace obezbedjivati cak pet hiljada(za one koji ovo ne razumeju "pet tisuca")policajaca,i pitam se,gde je tu mozak?Sta ima da ih cuvate toliko Dacicu?Sta je s mozgom Dacicu?Prosta racunica iznosi:svakom panduru po sto dindzi za klopu,to je vec 500000 dinara+dnevnica minimum 1000 dinara,to je pet miliona dinara,i to samo da bi stitili one koji nas tako intezivno mrze godinama.Pet i po miliona dinara,sto je po danasnjem kursu oko 50000 evra.Mislite o tome!

HitmanSRB

27.01.2012. 11:01

Toliko negativnih ocena na sve osude ovih kromanjonaca. Mogu se opkladiti da akteri ovih događaja koji sebe nazivaju patriotama ne znaju ni jedan istorijski datum sem kosovoskog boja 1389., i da ne znaju da reše jednačinu sa jednom nepoznatom!

dragan

27.01.2012. 11:55

Podji, Hartmane, malo na granični prelaz u Bačkoj Palanci ili na Batrovce, ili bilo gde na puteve do Beograda, da vidiš i da čuješ. I meni je bilo žao, ali kada su mi objasnili navijačko ponašanje, manje žalim. Više mi je krivo da to tako mora biti.

radak

27.01.2012. 12:16

Samo jedno pitanje, svi vi koji ste za razbijanje palenje itd koliko ste iamli godina kad je rat poceo, dali imate rodbine u Hr i dali ste izgubili nekog y ratu, 99% odg je NE prema tome ne pravite se veliki SRBI jer sa svojim ponasenjem otezavte zivot nasim ljudima koji zive dole, i ljudima koji zive kod nas a voze HR table

veteran

27.01.2012. 13:49

@radak - Ne žesti se, devedeset posto ovih komentara je ili iz jedne od agencija, ili po preporuci tih agencija. Susjedi su daleko jači u tome, uvek su i bili, a šta su ciljevi, nije teško zaključiti. Nije lako biti lider u regionu. A i širi interesi su da uvek ima neka kost na Balkanu oko koje će se glodati. Lakše svima.

Hrvat

27.01.2012. 13:24

Zato sto ima hrabrost da stane ispred mene, bas kao i ja pred njega. Zato sto ce sve vreme da me gleda u oci, kao i ja njega. Zato sto jedan drugom nikada necemo okrenuti ledja. Zato sto se, kao i ja, spremao i za pobedu i za poraz. Zato sto je, kada je krenuo, poljubio svoju zastavu, kao sto sam ja poljubio svoju. I ako me pitas zasto ga postujem, ja ti kazem - zato sto postujem sebe.Pozdravi njegovu zastavu i njegovu himnu i tek tada ce i tvoje biti velike. Nenad Borovčanin - Bravo !!!!