Kultura

Ponedeljak, 23.01.2012.

09:49

Večeras se završava "Kustendorf"

Dodelom nagrada Zlatno, Srebrno i Bronzano jaje, 23. januara se u Drvengradu završava 5. Međunarodni filmski i muzički festival "Kustendorf".

Izvor: Tanjug

Default images

U konkurenciji za nagrade ove godine bilo je 20 kratkih igranih filmova studenata iz Belgije, Velike Britanije, Estonije, Italije, Kanade, Kirgistana, Makedonije, Meksika, Nemačke, Poljske, Portugalije, Rusije, SAD, Srbije, Francuske i Španije.

Međunarodni žiri čine iranska glumica Lejla Hatami (predsednica), francuski producent Pjer Edelman i poznati srpski glumac i producent Zoran Cvijanović.

Nagradu za najbolju kameru "Vilko Filač" dodeliće poznati češki kamerman Martin Šec i proslavljeni srpski motažer i dizajner zvuka Svetolik Mića Zajc.

Prethodno će biti ponovo prikazan film "Pelikan Nikostratos" francuskog reditelja Olivijea Orlea, u kome igra Emir Kusturica, nakon čega će autor održati radionicu za studente.

Debitantski igrani film već iskusnog reditelja i scenariste prikazan je prethodnog dana, ali bez engleskog titla, te će projekcija biti ponovljena, a radionica je pomerena za danas.

U okviru "Savremenih tedencija" biće prikazan debitantski dugometražni film danske rediteljke Frederike Aspok - "Van granica". Ova porodična drama nagrađena je Zlatnom zvezdom na Međunarodnom festivalu u Marakašu, a Aspok će o svom ostvarenju razgovarati sa studentima.

Dobitnik Nagrade kritike na "Kustendorfu" 2008. godine, italijanski reditelj Eduardo de Angelis ovoga puta predstaviće publici film "Priča o mocareli", u kome dočarava probleme sa kojima se suočava jedan neobičan proizvođač sira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

21 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: