Šešelju ponovo pozlilo

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ponovo je večeras, oko 17 sati, hitno prebačen u bolnicu izvan Haškog tribunala pošto mu je pozlilo, saopštila je Srpska radikalna stranka.
Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ponovo je večeras, oko 17 sati, hitno prebačen u bolnicu izvan Haškog tribunala pošto mu je pozlilo, saopštila je Srpska radikalna stranka.

Radikali su zatražili da Haški tribunal hitno omogući da tim srpskih lekara, predvođen Milovanom Bojićem, za koje je Šešelj dao saglasnost, poseti i pregleda lidera SRS. U saopštenju SRS je ocenjeno da Tribunal namerno ne dozvoljava tu posetu.

Radikali zahtevaju i da porodica i pravni savetnici što pre budu obavešteni detaljno o razlozima zbog kojih je došlo do naglog pogoršanja zdravstvenog stanja Šešelja.

Mirović: Tribunal iznosi neistine o Šešeljevom zdravlju

Pravni savetnik lidera Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja Dejan Mirović izjavio je danas da portparol Haškog tribunala Nerma Jelačić govori neistine i nije ovlašćena da iznosi informacije o zdravlju lidera radikala. Mirović je na konferenciji za novinare rekao da Jelačićeva govori nešto što nije istina i što su špekulacije, naglasivši da su pravi izvori informacija o Šešeljevom zdravlju - SRS.

"Ne treba ozbiljno špekulisati o njegovom (Šešeljevom) zdravlju, a najbolji dokaz da je njegovo stanje više nego loše, zbog nebrige u Haškon tribunalu, jesu manipulacije u tom sudu", naveo je Mirović. On je dodao da ne tvrdi samo SRS da je Šešelj u Tribunalu neadekvatno lečen, već i holandski doktor koji ga je pregledao u bolnici. Taj lekar je, prema Mirovićevim rečima, Šešelju 19. januara prepisao dva nova leka.

Mirović je kazao i da je dezinformacija da je Šešelj u sredu, 18. januara, preventivno odveden u bolnicu, već je hospitalizovan zato što mu je pozlilo.

Šešelj je pre 10 dana zatražio da ga poseti delegacija lekara, s Milovanom Bojićem na čelu, kardiologom Zoranom Naumovićem, pulmologom Miodragom Vukićevićem i predsednikom Odbora za zdravlje i porodicu Skupštine Srbije Pajom Jovanovim, ali Haškim tribunal još nije odgovorio na taj zahtev.

"To je skandal i najbolji pokazatelj kakve su njihove namere", ocenio je Mirović.

  • apel

    22.01.2012 19:44
    tribunalu
    pustite Bojica da dodje kod vas. Samo toliko, nazad ni slucajno.
  • Tiberius

    22.01.2012 18:52
    smarate vise sa sekijem
  • Zardjala kašika

    22.01.2012 18:09
    Da nije tetanus?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija