Petak, 20.01.2012.

12:25

Puljić protiv islamizacije BiH

Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić zabinut je zbog rastuće islamizacije u Bosni i Hercegovini.

Izvor: Tanjug

Default images

Puljić je tokom boravka u međunarodnom sedištu katoličke humanitarne organizacije "Pomoć crkve u nevolji" (ACN) u Blektaunu, u Australiji, izjavio da su muslimanski centri i džamije sagrađeni u mnogim mestima u BiH, i to od petrodolara iz Saudijske Arabije.

Kako je javila agencija te humanitarne organizacije "ACN News", koju su preneli bosanski mediji, kardinal je posebno istakao da je samo u Sarajevu sagrađano 70 džamija.

“U BiH ima između 3.000 i 5.000 vehabija, koje nastoje da steknu uticaj u društvu. Niko u vlasti nema hrabrosti da učini bilo šta kako bi to sprečio. S druge strane, na tržištu rada, u školama i u drugim sferama društvenog života, katolici su sistemski u nepovoljnom položaju. Cilj je uveriti ih da napuste zemlju”, rekao je Puljić.

Kardinal je kazao da zemljišta i objekti, koji su Katoličkoj crkvi oduzeti još u vreme komunizma, do danas još nisu vraćeni, dok je "muslimanima vraćena sva imovina".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: