Vuković: Računamo na Vučkovića!

J. J.

18. 01. 2012. u 13:04

Sjajni defanzivac zaradio distorziju zgloba, ali možda bude spreman za drugi meč u “Areni”. Doktor nam je rekao da Vučko za prvi meč druge runde neće biti spreman – kaže selektor „orlova“

DA JE još malo potrajala bitka Srbije i Danske, ratnike bi na nosilima iznosili s terena. Prštalo je sve na terenu od grubih faulova, a u 36. minutu Nenad Vučković napustio je igru zbog distorzije levog skočnog zgloba. Da se radi o nekoj normalnoj osobi, a ne o steni od čoveka, bio bi u gipsu tri nedelje, ali sjajni defanzivac će možda moći da nastupi u drugoj fazi EP.

- U subotu tek možemo da prijavimo dve promene. Doktor nam je rekao da Vučko za prvi meč druge runde neće biti spreman, a i igranje u drugom meču je veliko pitanje. Videćemo još. Izvesno je da ćemo morati više da igramo odbranu 5-1, da ne bismo mnogo trošili Ilića u 6-0 - najavio je Vuković nešto drugačiji izgled “orlova” pod svodovima “Arene”.

Predstave na sceni “Pionira” izazvale su aplauze.

- Dogovorili smo se da se “ne gađamo” izjavama, da ne pominjemo krupne reči, jer nam se mnogo puta to obilo o glavu. Sve smo uradili tako da budemo u nekoj optimalnoj formi u prve dve utakmice. Postoji opasnost pada ili da nam se još neko povredi. Zato idemo korak po korak, pa da probamo što dalje da odemo.

SLOVACI PRAVI TEST NA SP u Švedskoj, Srbija je obezbedila plasman u drugu fazu i pre poslednjeg meča u grupi. Usledio je debakl u meču protiv Rumuna.
- Tada je bilo očigledno da nemamo karakter. Novi test je pred nama, ne sme da nam se desi ista priča i protiv Slovaka, koji su protiv Danaca bili dosta dobri. Iz nekog razloga su se predali rano - poručio je Vuković.

Kao da svi u timu još trljaju oči. Ili zato što su pospani, ili zato što im još nije došlo do glave na koji put su izašli.

- Verovatno još nismo svesni šta smo uradili. Nemamo pravo da slavimo sad, ali imamo pravo da se dobro osećamo, da se odmorimo. Moramo da oporavimo i regenerišemo igrače.

U našem tabori se tek povremeno baca pogled na uzvudljiva dešavanja u B grupi, gde, izgleda, svako svakoga može da pobedi.

- Čekamo rasplet u grupi B. Čudno mi je što se već na startu sastajemo sa prvim iz grupe, ne sećam da sam to ikada video na velikim takmičenjima. Ali možda ni to nije loše, da odmah završimo posao i mirno sačekamo polufinale. - zaključio je Veselin Vuković, koji se drži obećanog - ne čita novine i ne ide na internet, a telefon tek povremeno uključuje.

I tako sve do 29. januara. Valjda će i tad da mu stigne preko 250 poruka čestitki kao sinoć.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije